Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Переклад ампер в кіловати і вати: таблиця, формули, приклади

  1. Короткі про напругу, струмі і потужності
  2. Як виконати переклад
  3. однофазна мережа
  4. трифазна мережа

Всі автомати, які є у продажу, містять в маркуванні величину гранично допустимого струму (але ніяк не підтримуваної потужності у ватах), а більшість споживачів мають позначку на бирці про споживаної потужності. Щоб правильно підібрати кабель і автоматичний вимикач потрібно знати, як перевести ампери в кіловати і назад. Про це ми і розповімо читачам сайту сам Електрик далі.

Короткі про напругу, струмі і потужності

Напругою (вимірюють в Вольтах) називається різниця потенціалів між двома точками або роботу, виконану з переміщення одиничного заряду. Потенціал, в свою чергу, характеризує енергію в даній точці. Величина струму (кількість Ампер) описує, скільки зарядів протекли через поверхню за одиницю часу. Потужність (вати і кіловати) описує швидкість, з якою цей заряд був перенесений. З цього випливає - чим більше потужність, тим швидше і більше перемістилося носіїв заряду через тіло. В одному кіловат тисяча ват, це потрібно запам'ятати для швидкого розрахунку і перекладу.

У теорії звучить досить складно, давайте розглянемо на практиці. Основна формула, якої обчислюється потужність електричних приладів наступна:

P = I * U * cosФ

Важливо! Для чисто активних навантажень використовується формула P = U * I, у яких cosФ дорівнює одиниці. Активні навантаження - це нагрівальні прилади (електричний обігрів, електропіч з ТЕНами, водонагрівач, електрочайник), лампи розжарювання. Всі інші електроприлади мають деяке значення реактивної потужності, це зазвичай невеликі значення, тому ними нехтують, тому розрахунок в результаті приблизний виходить.

Як виконати переклад

Постійний струм

У сфері автоелектрики та декоративного підсвічування використовуються ланцюга 12 В. Давайте розглянемо на практиці, як перевести ампери в вати на прикладі світлодіодної стрічки. Для її підключення часто необхідний блок живлення, але підключити «просто так» його не можна, він може згоріти, або навпаки, ви можете купити дуже потужний і дорогий БП там, де він не потрібен і даремно витратити гроші.

У характеристиках блоку живлення на бирці зазначаються такі величини, як напруга, потужність і струм. Причому кількість Вольт вказуються обов'язково, а ось потужність або струм можуть бути описані разом, а може бути і таке, що тільки одна з характеристик вказана. У характеристиках світлодіодної стрічки вказані ті ж характеристики, але потужність і струм з урахуванням на метр.

Уявімо, що ви купили 5 метрів стрічки 5050 з 60 світлодіодами на 1 метр. На упаковці написано «14,4 Вт / м», а в магазині на бирках БП вказано тільки струм. Підбираємо правильний джерело живлення, для цього помножимо кількість метрів на питому потужність і отримаємо загальну потужність.

14,4 * 5 = 72 Вт - необхідно для харчування стрічки.

Значить потрібно перевести в ампер за цією формулою:

I = P / U

Разом: 72/12 = 6 Ампер

Разом потрібен блок живлення мінімум на 6 Ампер. Більш детально дізнатися про те, як вибрати блок живлення для світлодіодної стрічки , Ви можете дізнатися з нашої окремої статті.

Інша ситуація. Ви встановили на свій автомобіль додаткові фари, але на лампочках вказана характеристика, припустимо 55 Вт. Підключення всіх споживачів в авто краще проводити через запобіжник, але який потрібен для цих фар? Потрібно перевести вати в ампер за формулою вище - розділивши потужність на напругу.

55/12 = 4,58 Ампера, найближчий номінал - 5 А.

однофазна мережа

Більшість побутових приладів розраховані на підключення до однофазної мережі 220 В. Нагадаємо, що в залежності від країни, в якій ви живете, напруга може бути і 110 вольт і будь-яким іншим. У Росії прийнята за стандарт величина саме 220 В для однофазної і 380 В для трифазної мережі. Більшості читачів найчастіше доводиться працювати саме в таких умовах. Найчастіше навантаження в таких мережах вимірюють в кіловатах, при цьому автоматичні вимикачі містять маркування в Амперах. Розглянемо трохи практичних прикладів.

Припустимо, що ви живете в квартирі зі старим електролічильників, і у вас встановлена ​​автоматична пробка на 16 Ампер. Щоб визначити, яку потужність «потягне» пробка, потрібно перевести ампери в кіловати. Тут ефективна та ж формула, що зв'язує силу струму і напругу в потужність.

P = I * U * cosФ

Для зручності розрахунків приймаємо cosФ за одиницю. Напруга нам відомо - 220 В, струм теж, давайте переведемо: 220 * 16 * 1 = 3520 Ватт або 3,5 кіловата - рівно стільки ви можете підключити одноразово.

За допомогою таблиці можна швидко перевести ампери в кіловати при виборі автоматичного вимикача:

Трохи складніша справа з електродвигунами, у них є такий показник як коефіцієнт потужності. Щоб визначити, скільки у вас буде споживати кіловат на годину такий двигун, потрібно обов'язково враховувати коефіцієнт потужності у формулі:

P = U * I * cosФ

Слід зазначити, що cosФ повинен бути вказаний на бирці, зазвичай від 0,7 до 0,9. В даному випадку, якщо повна потужність двигуна 5,5 кіловат або 5500 Ватт, то споживана активна потужність (а ми платимо, на відміну від підприємств, тільки за активну):

5,5 * 0,87 = 4,7 кіловата, а якщо точніше то 4785 Вт

Варто відзначити, що при виборі автомата і кабелю для електродвигуна потрібно враховувати повну потужність, тому потрібно брати струм навантаження, який вказаний в паспорті до двигуна. І також важливо враховувати пускові струми, так як вони значно перевищують робочий струм двигуна.

Ще один приклад, скільки ампер споживає чайник на 2 кВт? Робимо розрахунок, спочатку потрібно виконати переклад кіловат в вати : 2 * 1000 = 2000 Ватт. Після цього переводимо вати в ампери, а саме: 2000/220 = 9 Ампер.

Це означає, що пробка на 16 Ампер витримає чайник, але якщо ви дозволите ще один потужний споживач (наприклад, обігрівач) і в сумарна потужність буде вище 16 Ампер - вона через час виб'є. Також справа йде і з автоматами, і запобіжниками.

Для підбору кабелю, який витримає певну кількість ампер частіше, ніж формули використовують таблицю. Ось приклад однієї з них, крім струму в ній і вказана потужність навантаження в кіловатах, що дуже зручно:

Ось приклад однієї з них, крім струму в ній і вказана потужність навантаження в кіловатах, що дуже зручно:

трифазна мережа

В трифазного мережі є дві основні схеми з'єднання навантаження, наприклад обмоток електродвигуна - це зірка і трикутник. Формула визначення та переведення потужності в ток дещо інша, ніж в попередніх варіантах:

P = √3 * U * I * cosФ

Так як найбільш частим споживачем трифазної електромережі є електродвигун, розглянемо на його прикладі. Припустимо, у нас є електродвигун потужністю в 5 кіловат, зібраний за схемою зірки з напругою живлення 380 В.

Потрібно живити його через автоматичний вимикач, але щоб його підібрати, потрібно знати струм двигуна, значить потрібно перевести з кіловат в ампер. Формула для розрахунку матиме вигляд:

I = P / (√3 * U * cosФ)

На нашому прикладі це буде 5000 / (1,73 * 380 * 0,9) = 8,4 А. Таким чином ми легко змогли перевести кіловати в ампер в трифазній мережі.

Наостанок рекомендуємо переглянути корисне відео по темі:

Буде корисно прочитати:

Підключення всіх споживачів в авто краще проводити через запобіжник, але який потрібен для цих фар?
Ще один приклад, скільки ампер споживає чайник на 2 кВт?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама