Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підключення люмінесцентних ламп з дроселем

Люмінесцентні світильники набагато економніше ламп розжарювання по електроспоживанню, оскільки менше витрачають на освіту тепла. Світло від них більш розсіяний і може бути обраний за кольором в широкому діапазоні, хоча найбільш популярні світильники білого денного спектру.

Що стосується недоліків люмінесцентних ламп, то для їх роботи необхідні додаткові пристрої, що забезпечують високу напругу до і обмеження струму після розпалу.

Всередині лампи є азот, а як відомо будь-який газ є поганим провідником електричного струму. Щоб полегшити іонізацію газу всередину закачують невелику кількість парів ртуті. Але для початкового пробою все одно потрібна напруга вище мережевого. Також для полегшення пробою всередині робляться спіралі, які під час перших секунд пуску розпалюються і випускають масовий потік електронів з металу в газ.

Просте підключення лампи денного світла до мережі 220 В не підійде. Так як при такому підключенні, по-перше, не може створитися імпульс підвищеної напруги, необхідний для стартового розпалювання цього джерела світла; по-друге, навіть якщо лампа запуститься, при іскрінні в розетці, то відразу ж перегорить. Світиться лампа з плазмою всередині має негативне диференціальний опір, і через брак в ланцюзі іншого імпедансу, через неї проходить струм короткого замикання. Тому вже давненько придумали просту і надійну схему підключення з дроселем і стартером. Першим по цій схемі спрацьовує стартер.

стартер

Маленький бочонок всередині є газорозрядну лампу з нормально роз'єднаними біметалічними електродами з паралельно з'єднаним конденсатором малої ємності 0,003-0,1 мкФ. Крихітний конденсатор розтягує стрибок напруги по фронту, щоб вистачило часу на створення газового розряду в лампі, а також він пригнічує радіоперешкоди від замикання електродів стартера.

Для запуску люмінесцентної лампи потрібно створити тліючий розряд всередині неї. Тліючий розряд трапляється при нагріванні ниток лампи до температури 800-900 градусів, коли через газ починає проходити електричний струм порядку 30 мА. Тільки завдяки стартеру і відбувається короткочасний напруження спіралей при замиканні його внутрішніх електродів.

При розмиканні біметалевих електродів стартера в роботу підключається дросель.

дросель

Котушка, включена як електромагнітний баласт, обмежує силу змінного струму, що протікає через неї за рахунок індуктивного опору. Що рятує люмінесцентну лампу від короткого замикання, після того як в ній відбудеться запалювання плазми.

Дросель вкрай важливий для запуску лампи, оскільки в запропонованих схемах тільки він може підвищити напругу. Все завдяки внутрішній самоіндукції котушки. Після того як електроди стартера розмикаються, дросель видає накопичену ЕРС імпульсом на кінці лампи.

конденсатор

Електрична ємність, підключена на вході харчування світильника, гасить реактивну потужність, яку завжди при роботі тягне дросель. Світильник без цього мережевого фільтра запрацює, але буде споживати більше електроенергії з мережі.

Конденсатор по напрузі слід підбирати з запасом вище мережевого, по ємності його вибір здійснюється в залежності від потужності люмінесцентної лампи:

  • 2 мкФ - від 4 до 15 Вт;
  • 4 мкФ - від 15 до 58 Вт;
  • 7 мкФ - від 58 Вт до 100 Вт.

Підключення двох ламп

У разі приєднання однієї люмінесцентної лампи підбирати елементи просто: лампа потужністю 40 Вт, значить і дросель на 40 Вт, а стартер на напругу 220 В.

При приєднанні двох ламп до одного дроселя, до роботи потрібно поставитися уважніше. В цьому випадку для двох 40 ватних ламп потрібен дросель потужністю не нижче 80 Вт, також слід знайти два стартера на напругу 127 В. Якщо детально розібрати схему, то стане очевидно, що обидва стартера з'єднані послідовно, отже, на кожен з них припадає лише половина напруги.

Запропоноване тандемне підключення має лише один недолік - при виході з ладу однієї лампи, друга теж перестане працювати.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама