Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

6 надихаючих ідей інтер'єру дерев'яного будинку

  1. Особливості дерев'яного будинку
  2. По-перше, кантрі
  3. По-друге, мисливський будиночок
  4. По-третє, англійський стиль
  5. По-четверте, японський стиль
  6. По-п'яте, середземноморський стиль
  7. По-шосте, етнічний стиль
  8. Ще кілька порад

Дивно, але, незважаючи на появу все нових сучасних будівельних матеріалів, головним, найяскравішим символом домашнього затишку, тепла і комфорту досі залишається дерев'яний будинок.

Саме дерево як і раніше відповідає всім основним вимогам, які домовласники висувають до свого житла. Теплий, надійний, зручний у використанні, гарний, натуральний матеріал - деревина - залишається одним з лідерів на ринку приватного житлового будівництва.

Звичайно, далеко не всі майбутні власники житлового будинку вибирають саме котеджі з бруса або колод. Це справа смаку і фінансових можливостей. Однак, якщо вже вибір зроблено на користь саме дерев'яного будинку, перед щасливим господарем постає інша проблема - як оформити інтер'єр настільки оригінального житла.

Спробуємо розібратися, який саме стиль дизайну інтер'єрів стане оптимальним вибором для будинку з дерева.

Такий гарний дерев'яний будинок, побудований за традиційною фінською технологією, в оточенні зеленої галявини і ялин, незмінно викликає розчулення у потенційних покупців Такий гарний дерев'яний будинок, побудований за традиційною фінською технологією, в оточенні зеленої галявини і ялин, незмінно викликає розчулення у потенційних покупців

Особливості дерев'яного будинку

Ніхто не сперечатиметься з тим, що будинок з дерева - це надзвичайно красиво. Крім того, світлі, на вигляд дуже легкі будинку з бруса або колоди відрізняються прекрасними тепло- і звукоізоляційні властивості.

У будинку з оциліндрованих колод завжди підтримується оптимальна вологість, незалежно від того, яка температура на вулиці і йде дощ. Експерти наполягають на тому, що стіни дерев'яного будинку виділяють особливі фітонциди і смоли, в кімнатах завжди пахне свіжою деревиною, а мешканці такого будинку відчувають себе просто чудово.

Термін служби житлового будинку з дерева перевищує 100 років, звичайно, в тому випадку, якщо деревина була правильно висушена і оброблена.

Можна констатувати, що дерев'яний будинок - це комфортний клімат в приміщенні, здоров'я його мешканців і мінімальної шкоди для навколишнього середовища. Однак перед власниками такої будови встає найважливіше питання - як оформити таку будівлю зсередини. Якщо оздоблення фасаду не викликає сумнівів - навіщо ж приховувати красу структури бруса або колод - то над подібним інтер'єром доведеться попрацювати.

Вже відкриваючи ось таку, нарочито грубу, нічим не прикрашену двері, очікуєш побачити такий же казковий інтер'єр, справжній терем Вже відкриваючи ось таку, нарочито грубу, нічим не прикрашену двері, очікуєш побачити такий же казковий інтер'єр, справжній терем. І ця затишна спальня з низьким дерев'яним стелею очікувань гостя не обманює

Перше і найголовніше рішення - як обробити зсередини стіни дерев'яного будинку. Розглянемо кілька варіантів:

  • вагонка - банально, хоча як і раніше популярно і часто використовується на лоджіях, в коморах і утеплених балконах. Досить привабливо, довговічне і надійно, дозволяє вибрати різний дерев'яний профіль і різні відтінки дерева;
  • часто використовується гіпсокартон, який потім надає величезний простір для творчості і обробки різними матеріалами. Гіпсокартон зверху може бути оброблений і шпалерами, і декоративною штукатуркою, і просто пофарбований;
  • залишаємо дерево, як є. Якщо вже будинок дерев'яний зовні, навіщо перетворювати внутрішні приміщення в звичайне житло, де стіни обклеєні шпалерами в квіточку? Дуже багато власників будинків з бруса, а тим більше колоди, вирішують зберегти незвичайну, дійсно «заміську» структуру стін, просто проконопатити колоди і покривши їх лаком або фарбою.

Відразу хотілося б відзначити один важливий нюанс - входячи в такий привабливий зовні затишний зруб, практично справжню хатинку, зовсім не чекаєш побачити інтер'єр в стилі хай тек .

Тобто, навіть якщо всередині стіни обшиті гіпсокартоном, що дозволяє вибрати будь-який стиль інтер'єру, не варто піддавати своїх гостей сильного стресу - побачити бетон і хром всередині дерев'яного будинку. Екстер'єр і інтер'єр, звичайно, можуть бути витримані в різних стилях, але все ж краще вибрати більш гармонійно поєднуються варіанти.

Отже, які ж стилі практично ідеально підійдуть для оформлення кімнат в будинку з дерева?

По-перше, кантрі

Цей сільський стиль дерев'яні деталі просто обожнює, обробкою з вагонки або грубо застругані дощок його не злякати, а яскравий, строкатий текстиль, який настільки часто використовується в кантрі, поєднується з деревиною якнайкраще.

І що може бути гармонійніше, ніж дерев'яний будинок, оформлений в стилі, який нагадує про бабусиному будиночку в селі? З фіранками з барвистого ситцю, льону або бавовни на вікнах і в дверних отворах, з численними сувенірами і дрібничками на полицях, незліченними подушками і вишитими вручну скатертинами.

Старовинні меблі також виготовляється з дерева і впишеться в такий інтер'єр просто ідеально.

Однак в разі використання стилю кантрі для оформлення дерев'яного будинку є велика небезпека перетворити житло в збори антикваріату, тобто музей, а не затишний будинок. Та й надто велика кількість дерева може просто набриднути власникам і захочеться щось кардинально поміняти.

У стилі кантрі використовуються яскраві кольори і відтінки, тут багато текстилю, а дерев'яні балки на стелі є однією з візитних карток цього напрямку дизайну У стилі кантрі використовуються яскраві кольори і відтінки, тут багато текстилю, а дерев'яні балки на стелі є однією з візитних карток цього напрямку дизайну

По-справжньому «сільська» кухня в стилі кантрі - дуже проста, добротна і зручна По-справжньому «сільська» кухня в стилі кантрі - дуже проста, добротна і зручна. Нічим не прикрашені фасади гармонійно поєднуються з простою, без обробки стільницею і стільцями. Червоні серветки і кований світильник стали найяскравішими елементами оформлення цієї кімнати

По-друге, мисливський будиночок

Ще один варіант, який приходить на думку при згадці дерев'яного будинку. Мисливський будиночок - це кілька грубі, прикрашені трофеями стіни, обов'язковий камін, масивні шкіряні дивани, добротні меблі, звичайно ж, з дерева і ковані світильники.

Але такий інтер'єр буде занадто чоловічим, навіть брутальним і навряд чи господиня будинку зможе відчувати себе комфортно в таких кімнатах. Відчуття вторгнення на чужу територію може відвідати і гостей, що чекали більш затишного і гостинного інтер'єру.

Крім того, мисливський будиночок використовується зазвичай в якості тимчасового житла, а як постійне місце проживання сім'ї, тим більше з дітьми, не підійде.

Хоча, в такому стилі буде дуже доречно оформити одну з кімнат будинку, наприклад, кабінет, більярдну або одну з віталень, створивши справжню чоловічу зону відпочинку для глави сімейства.

У вас немає шкури власноруч убитого ведмедя У вас немає шкури власноруч убитого ведмедя? Не біда, в будинку, оформленому в цьому стилі, на підлозі вдало виглядатимуть домоткані килимки, яскраві, смугасті, які принесуть трохи більше фарб в цей досить суворий інтер'єр

Простора їдальня оформлена в стилі мисливського будиночка Простора їдальня оформлена в стилі мисливського будиночка. Найоригінальнішою деталлю кімнати став величезний свічник у вигляді корчі, а строгі чохли стільців з витонченими ніжками роблять столову хоч трохи елегантніше

Камінь, шкіра і дерево Камінь, шкіра і дерево ... Ось основні матеріали, які використовуються в оформленні будинку, який його власники вирішили перетворити в житло любителя полювання та риболовлі

По-третє, англійський стиль

Ще один ретро-стиль, який непогано відноситься до дерева, особливо темного. Англійський стиль - стриманий, досить строгий і при цьому люблячий розкіш, який намагається підкреслити високий статус власника, стане прекрасним варіантом для оформлення будинку з дерева.

Так як дерев'яний будинок, особливо зведений з дорогого оциліндрованих колод, останнім часом перетворюється в по-справжньому елітне житло, яке по кишені далеко не всім потенційним покупцям, то і англійський стиль, який нітрохи не приховує фінансові можливості господарів, підійде для його оформлення як якнайкраще.

При цьому, оформляючи будинок в англійському стилі, цілком можна приховати дерево під гіпсокартоном і шпалерами. Смужка, квіти, рослинні візерунки - прикрасити стіни можна практично як завгодно, british style дозволяє експериментувати з поверхнями і квітами.

Масивні м'які дивани з оббивкою в рослинних візерунках, килим з виразним малюнком, але без строкатості, солідні меблі, велика кількість деталей і прикрас, картини, фарфор - англійський стиль пропонує безліч дизайнерських рішень, які зроблять інтер'єр дерев'яного будинку особливо затишним і елегантним Масивні м'які дивани з оббивкою в рослинних візерунках, килим з виразним малюнком, але без строкатості, солідні меблі, велика кількість деталей і прикрас, картини, фарфор - англійський стиль пропонує безліч дизайнерських рішень, які зроблять інтер'єр дерев'яного будинку особливо затишним і елегантним

М'який, спокійний інтер'єр цієї дитячої кімнати з високими вікнами і багатошаровими шторами багато взяв саме з англійського стилю М'який, спокійний інтер'єр цієї дитячої кімнати з високими вікнами і багатошаровими шторами багато взяв саме з англійського стилю

По-четверте, японський стиль

Звичайно, повною мірою реалізувати всі ідеї японського інтер'єру в дерев'яному будинку, особливо в приміщенні, де стіни зберегли свій первісний «дерев'яний» вид, навряд чи вийде.

Все ж стіни японського будинку частіше ховаються за простими матовими шпалерами без малюнка або забарвленої штукатуркою, а не радують око текстурою деревини.

Однак дуже багато елементів японського стилю прекрасно поєднуються з образом затишного дерев'яного будинку. Наприклад, циновки на підлозі, паперові ширми, низькі дивани і столики - все це можна використовувати в оформленні однієї або навіть всіх кімнат дерев'яного будинку.

Цей напрямок дизайну прагне до єднання з природою, а що може бути більш природним, ніж натуральне дерево?

Низькі подіуми і круглі плетені подушки, заховані від сторонніх очей місця зберігання, які притаманні японському стилю, непогано виглядають і в будинку з дерева Низькі подіуми і круглі плетені подушки, заховані від сторонніх очей місця зберігання, які притаманні японському стилю, непогано виглядають і в будинку з дерева

По-п'яте, середземноморський стиль

безумовно, середземноморський стиль куди частіше використовується в якості оптимального варіанту оформлення традиційних для півдня Італії кам'яних або цегляних будинків. Але будинок з бруса теж цілком може бути оформлений саме в такому стилі інтер'єру.

І навіть якщо повністю витримати єдиний стиль Середземномор'я не вийде, то окремі його елементи як не можна краще впишуться в інтер'єр дерев'яного будинку.

Наприклад, балки на стелі - практично неодмінний атрибут середземноморського стилю, а керамічна плитка на стільниці на кухні і на підлозі дуже гармонійно поєднується з деревом на стінах.

Середземноморський стиль обожнює керамічну плитку, причому непомітну, натуральних відтінків, а так як навіть в дерев'яному будинку ванна кімната найчастіше облицьовується саме плиткою, то цей варіант досить затребуваний в оформленні заміських будинків Середземноморський стиль обожнює керамічну плитку, причому непомітну, натуральних відтінків, а так як навіть в дерев'яному будинку ванна кімната найчастіше облицьовується саме плиткою, то цей варіант досить затребуваний в оформленні заміських будинків

Така кухня - це, звичайно, не зовсім середземноморський стиль, тут куди більше класики і навіть є елементи пишного ампіру в оформленні фасадів Така кухня - це, звичайно, не зовсім середземноморський стиль, тут куди більше класики і навіть є елементи пишного ампіру в оформленні фасадів. Але однотонна плитка на підлозі, острів з кам'яною стільницею і круглий дерев'яний столик здаються прийшли саме з Середземномор'я

По-шосте, етнічний стиль

Африка, Південна Америка, Азія, Індія, Китай - всі ці континенти і країни внесли свій вклад в дизайн інтер'єру. І не випадково. Ці етнічні стилі виділяються особливим своєрідністю, легко впізнавані і по-своєму затишні.

Якщо власник дерев'яного будинку хоче підкреслити оригінальність і своєрідність свого житла, він може вибрати один з перерахованих вище етнічних стилів, які як не можна краще будуть поєднуватися з натуральним деревом стін або шпалерами з бамбука і шовку.

Африканський і мексиканський стилі - дуже строкаті, яскраві, які прагнуть до використання натуральних матеріалів. Вони допоможуть перетворити банальну «хатинку» в щось екзотичне і незвичайне. Але в даному випадку легко перестаратися і захопитися буйними фарбами прерій і саван. Тоді затишний будинок з дерева може стати не житлом для сім'ї, а кімнатою мисливця на носорогів.

В африканському інтер'єрі дерево завжди доречно і затребуване, а циновки, шкіра, рослинні орнаменти і прикрашені «під зебру» килими і дивани просто підкреслять екзотику обраного напрямку В африканському інтер'єрі дерево завжди доречно і затребуване, а циновки, шкіра, рослинні орнаменти і прикрашені «під зебру» килими і дивани просто підкреслять екзотику обраного напрямку

Ще кілька порад

Оформляючи будинок з дерева не можна забувати про деякі його особливості:

  • традиційному наявності каміна;
  • мансардного даху на другому або третьому поверсі;
  • необхідності продуманого освітлення, забезпечення максимального доступу сонячного світла.

Остання особливість пов'язана з тим, що дерев'яні стіни в недостатньо освітленій кімнаті можуть виглядати занадто темними і навіть похмурими. Краще віддати перевагу світлим відтінкам деревини і зробити вікна трохи більше звичайних.

А ось мансардний дах, якої найчастіше відрізняються будинку з дерева, може навіть допомогти створити оригінальний інтер'єр. Скошений стеля особливо затишно і органічно виглядає в спальнях, дитячих і кімнатах відпочинку.

Простий, лаконічний і в той же час надзвичайно затишний інтер'єр цієї дитячої для трьох малюків вийшов таким саме завдяки мансардного даху Простий, лаконічний і в той же час надзвичайно затишний інтер'єр цієї дитячої для трьох малюків вийшов таким саме завдяки мансардного даху

Великі панорамні вікна цієї їдальні роблять кімнату світлою і ще більш затишною Великі панорамні вікна цієї їдальні роблять кімнату світлою і ще більш затишною. Дерево тут не потребує ніяких додаткових прикрас, радуючи око своєю природною структурою і природною красою

Як бачите, вибір стилю оформлення дерев'яного будинку - завдання досить складна, але надзвичайно цікава. Головне пам'ятати - який би стиль ви не вибрали, сама по собі атмосфера будинку з деревини зробить житло особливо привабливим і по-справжньому теплим.

Анна Сєдих, рмнт.ру

04.12.12

Якщо вже будинок дерев'яний зовні, навіщо перетворювати внутрішні приміщення в звичайне житло, де стіни обклеєні шпалерами в квіточку?
Отже, які ж стилі практично ідеально підійдуть для оформлення кімнат в будинку з дерева?
І що може бути гармонійніше, ніж дерев'яний будинок, оформлений в стилі, який нагадує про бабусиному будиночку в селі?
У вас немає шкури власноруч убитого ведмедя?
Цей напрямок дизайну прагне до єднання з природою, а що може бути більш природним, ніж натуральне дерево?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама