Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оздоблення цоколя своїми руками

  1. Матеріал для обробки
  2. Штучний або натуральний камінь
  3. Оздоблення сайдингом
  4. Плитка або панелі
  5. профлист
  6. процес обробки
  7. фото
  8. Відео

Цоколь є однією з найважливіших частин приватного будинку: він призначений для запобігання будинку від деформації, витримуючи перепади температур, а також численні кліматичні опади

Цоколь є однією з найважливіших частин приватного будинку: він призначений для запобігання будинку від деформації, витримуючи перепади температур, а також численні кліматичні опади. Тому облицювання фундаменту відіграє важливу роль при зведенні будинку. У даній статті ми дамо інструкцію, як відбувається обробка цоколя своїми руками.

Матеріал для обробки

Матеріал для обробки

Для оформлення цоколя найчастіше використовуються:

  • Штучний або натуральний камінь.
  • Сайдинг.
  • Плитка або панелі для оздоблення фасаду.
  • Профлист.
  • Спеціальні покриття.

Вибір того чи іншого оздоблювального матеріалу обумовлений, як перевагою власника будинку, так і його матеріальним становищем.

Штучний або натуральний камінь

Штучний або натуральний камінь

Штучний камінь виготовляється з бетонного розчину з використанням певних барвників, а також добавок, що дозволяють оздоблювального матеріалу витримувати температурні перепади. Облицювання цоколя штучним каменем має ряд переваг:

  • Ефект обробки натуральним каменем.
  • Недорога вартість оздоблювальних матеріалів.
  • Тривалий термін служби штучного каменю за рахунок підвищеної міцності матеріалу.

Тривалий термін служби штучного каменю за рахунок підвищеної міцності матеріалу

Натуральний камінь коштує значно дорожче штучного, проте він сам по собі має більш високу міцність, ніж штучний. Найчастіше в обробці застосовується:

  • Граніт.
  • Річковий (морської) камінь.
  • Пісковик.
  • Мармур.

Мармур

Оздоблення сайдингом

Останнім часом все більшої популярності набуває такий оздоблювальний матеріал, як сайдинг. Він являє собою виготовлену з пресованого полімерного композиту панель з включенням різних добавок, що додають міцність матеріалу. Сайдинг має ряд незаперечних переваг:

  • Підвищена міцність.
  • Стійкість до різних кліматичних опадів: дощ або сніг, і перепадів температур.
  • Чи не вимогливий до відходу.
  • дозволяє проводити монтаж в будь-яку погоду на будь-який тип цоколя.

дозволяє проводити   монтаж в будь-яку погоду   на будь-який тип цоколя

При необхідності можна провести попередні роботи по утепленню цоколя.

Плитка або панелі

Плитка або панелі

Плитка або панелі для зовнішніх стін надають широку можливість не тільки обробки, але і декорування приватного будинку. Такий оздоблювальний матеріал виготовляється з щільного бетону з дрібними порами, що значно збільшує характеристики міцності плитки. Широкий вибір кольорової гами дозволяє підібрати потрібні відтінки, які підходять для даного будинку.

профлист

профлист

профільовані листи нерідко використовують в оздобленні. Однак його ні в якому разі не можна застосовувати, якщо будинок зведений з дерев'яних брусів. Так як профлист схильний до корозії при попаданні на нього вологи, він може сприяти швидкому гниттю дерев'яного цоколя будинку.

процес обробки

процес обробки

Залежно від типу фундаменту і обраного оздоблювального матеріалу технологія обробки може різнитися.

Цоколь, виготовлений з натурального каменю, не потребує в обробці. Однак фундамент з бетону або цегли вимагає проведення оздоблювальних робіт. фундамент палі потребує армованому каркасі, на який буде покладено оздоблювальний матеріал. Дерев'яний будинок можна обробляти до тих пір, поки не відбудеться його усадка.

Якщо при будівництві будинку було зведено фундамент палі, попередньо потрібно спорудити каркас навколо цоколя. Для цього можна використовувати як дерев'яні рейки, так і оцинковані металеві профілі.

Дерев'яні рейки недовговічні. Тому, роблячи вибір на їхню користь, потрібно розуміти, що через кілька років доведеться заново повторити оздоблювальні роботи разом із заміною каркаса.

Кріплення каркаса виробляється на палях з допомогою саморізів. На каркас кріпиться теплоізоляційний матеріал, який грунтується спеціальним вологозахисним оздоблювальним матеріалом.

Бетонний або цегляний фундамент потребує підготовки: він повинен бути очищений від пилу і бруду; його поверхня повинна бути вирівняна за допомогою спеціального розчину. Тільки після цього наноситься вологонепроникна грунтовка, на яку згодом вкладається обраний обробний матеріал.

Кожен оздоблювальний матеріал для фундаменту приватного будинку потребує правильної посадці на цоколь будівлі. Наприклад, плитка або панелі для фасаду вимагають використання певного виду клейового розчину. Натуральний або штучний камінь «садиться» на бетонний розчин. Сайдинг може бути прикріплений як за допомогою клею, так і саморізів. Деякі види панелі або плитки для оздоблення фасаду мають спеціальні пази і гребені, за допомогою яких елементи монтуються один з одним. Для того, щоб оздоблювальний матеріал міг триматися на цоколі, необхідно підтримати його за допомогою спеціальних рейок або накладок.

Якщо планується обробка, слід мати на увазі, що цоколь бажано робити більш темного кольору, ніж основний колір фасаду. Деякі матеріали - наприклад, натуральний камінь, потребують додаткової обробки вологовідштовхувальними засобами, які продовжать термін служби даного оздоблювального матеріалу.

фото

фото

Відео

З цього ролика ви дізнаєтеся, як обробити цоколь сайдингом.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама