Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виробництво дерев'яного посуду як актуальна бізнес ідея

Вам набридли нудна робота, щоденний біг по колу «дім-робота-дім», гнівні окрики начальства, незначна зарплата, ледве помітні перспективи зростання, поганий настрій, нарешті. Пора ставати самому собі роботодавцем і відправлятися на простори вільного бізнесу. Звичайно, незвично. Безумовно, страшнувато. Але ж не Боги горщики обпалюють ...

Але ж не Боги горщики обпалюють


До речі, про горщиках ... Горщик - це посуд. Необхідна в кожному будинку річ. Якщо пригадати весь асортимент домашнього начиння, то вийде солідний список. Ось вам і ідея для власного бізнесу - виробництво посуду!

Звичайно, спритні китайці вже встигли закидати наш ринок дешевим і шкідливим для здоров'я ширвжитком. Та й Європа не відстає - поставляє в Росію свої миски по самим безсовісним цінами. Важко стало знайти на прилавках магазинів посуд вітчизняних товаровиробників.

Ну, налагодити виробництво порцелянового, скляного або фаянсової посуду затратно і складно. А адже в країні багато лісу, а значить - дерева. Дерев'яні страви, салатники, тарілки, чашки-гуртки і навіть чайники напевно будуть потрібні будь-якій господині. Тільки не треба відразу ж виготовляти все підряд. Три-п'ять виробів в асортименті - і на перших порах вистачить. Скажімо, салатник, кружка і блюдо. Можна придумати різне оформлення, різний обсяг, різні способи обробки і так далі.

Зрештою, погортайте художні альбоми, сходіть в музей народної творчості або прикладного мистецтва, щось можна підглянути на кухнях у рідних і знайомих, поройтесь в інтернеті. Досить скоро ви напевно зрозумієте, що дерев'яний посуд зараз в моді чи, по-сучасному, в тренді. Еко-стиль, повернення до витоків, народних традицій, розумні віяння в підтримку простоти підтримають вас на самому старті. А якщо врахувати, що все буквально заражені екологічно чистими і безпечними товарами ... А якщо вам пощастило жити в якомусь туристичному центрі, старовинному місті Золотого кільця, який відвідують круглий рік іноземці ... Тут прямий вихід на міжнародний рівень.

Отже, ви зважилися відкрити свою справу і зайнятися виготовленням дерев'яного посуду. Терміново з'ясовуйте, яке потрібно устаткування. Дерево - податливий для обробки матеріал і це великий плюс. Робити з нього посуд можна ручним способом або за допомогою певних інструментів, механізмів, верстатів. Ручна праця обійдеться недешево, верстат грошей коштує, але зате окупається з часом. А може бути ви самі, з підручних матеріалів, його сконструіруете ... Можна сходити на якусь промислову виставку, знову ж покопатися в інтернеті, почитати оголошення в газетах - напевно адже хтось продає потрібну вам річ, б / у, так би мовити.

Питання грошей. У одних є свої заощадження, інші займають у рідних і друзів, звертаються за позикою в банк. Є ще варіанти: наприклад, в кожному місті є Центр зайнятості населення та місцева адміністрація. У Центрі зайнятості можна спробувати отримати гроші під свою справу, виклавши доводи в бізнес-плані. В адміністрації напевно є Фонд підтримки малого підприємництва, фахівці якого повинні підказати, як вам діяти.

Один з гострих питань будь-якого виробництва - збут. Або просто продаж виготовленої продукції. Тут є кілька шляхів. Спробуйте запропонувати свою дерев'яний посуд спеціалізованого магазину. Знову ж зайдіть з пропозицією на відповідні майданчики в інтернеті. Існує інший спосіб власний інтернет-магазин, де ви будете і продавцем, і директором, і бухгалтером, і кур'єром. Можна орендувати місце на ринку або намет на жвавому перехресті.

Успіхів і модною дерев'яного посуду для всіх!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама