Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Геодезична розбивка | Розбивка осей будівлі | геодезичні роботи в будівництві - геодезична фірма «Швидка геодезична допомогу», Москва.

  1. Геодезичні роботи по розбивці осей будівлі
  2. Винесення осей будівлі в натуру

Розбивка осей - це самий початок будівництва. Коли робочий проект пройшов експертизу, коли отримані всі необхідні дозволи та погодження, коли обгороджена будмайданчик, починаються геодезичні роботи з виносу в натуру головних і основних осей майбутньої будівлі для початку виконання земляних робіт. Звичайно, якщо проектом будівництва передбачалася перекладка підземних комунікацій до початку нового будівництва, якісь земляні роботи могли вже проводитися, тому територія майбутнього будівництва може являти собою щось неймовірне. Проект споруди містить в собі як дрібномасштабний ситуаційний план з майбутнім об'єктом будівництва та оточуючою забудовою, так і схему розбивки основних осей або контуру будівлі з прив'язкою до капітальних будівель, до координат геоподоснови Москви (МГГТ).

Геодезичні роботи з побудови (виносу в натуру) опорної геодезичної основи будівництва і її передача по акту представникам підрядної організації є обов'язком замовника будівництва, а роботи по розбивці котловану, виносу в натуру контуру фундаменту і переносу осей і відміток на монтажні горизонти, а також роботи по детальної розбивки проміжних осей є обов'язком підрядника будівництва. Точність і способи розбивання, склад і класи точності необхідного геодезичного обладнання, а також форми актів розбивки осей (акт прийому-передачі геодезичної розбивочної основи) і актів приймання результатів геодезичних робіт при будівництві будівель і споруд визначені вимогами СНиП 3.01.03-84.

Геодезичні роботи по розбивці осей будівлі

Розбивка будівель, а якщо говорити точніше, розбивка осей будівель, зводиться до знаходження на місцевості точок, відповідних перетину основних осей проекту будівель на місцевості. З урахуванням того, що буде проводитися виїмка грунту, ці точки попарно повинні бути закріплені капітальними створними знаками поза зоною виробництва земляних робіт так, щоб їх положення залишалося стабільним на весь період будівництва. В умовах міської забудови, коли забезпечити необхідний відступ в розмірі не менше ніж півтори висоти майбутньої будівлі від краю котловану іноді немає можливості, одночасно з геодезичної розбивкою осей котловану виконують координування спеціальних відбивних марок (плівкових відбивачів) на прилеглих будівлях.

Розбивка фундаменту, розбивка осей стін і перегородок майбутньої будівлі, а також виробництво всіх виконавчих зйомок в процесі будівництва дуже легко виконується з опорної геодезичної мережі у вигляді координованих марок на будівлях навколо будмайданчика. такі геодезичні мережі згущення повинні створюватися відразу разом з прийманням геодезичної розбивочної основи від замовника, оскільки вона закріплюється, як правило, досить ненадійно. Орієнтацію координатних осей і точку початку відліку координат в будівельній системі об'єкта вибирають виходячи з взаємного розташування частин будівлі, як правило, так, щоб всі координати об'єкта при розбивці будинку були позитивні, і одне з перетинів осей мало цілі метрові координати без міліметрової частини. Це дуже зручно при виконанні геодезичного супроводу будівництва , Так як міжосьові відстані в проектах будівель теж, в основному, цілі, що зручно при виконанні розбивки осей і при контролі робіт.

Винесення осей будівлі в натуру

Винесення в натуру осей будівель, позначок точок і подальша планово-висотна зйомка за допомогою відв'язування від координат стінних марок набагато зручніше, ніж створні розбивки і тригонометричні нівелювання від віддаленого геодезичного репера. Але, для довготривалого збереження таких марок, щоб ними можна було користуватися весь термін будівництва, ми рекомендуємо наступне. Їх має бути багато, не менше восьми штук на будмайданчик. Якщо є можливість, клеїти їх краще з даху сусідніх будинків. Високо розташований геодезичний знак простіше використовувати, коду споруджений будинок буде набирати поверховість. Якщо з даху клеїти не виходить, треба клеїти марки на будівлі знизу, але, обов'язково використовуючи сходи, щоб вони були вище рівня піднятої руки випадкових цікавих перехожих. І, нарешті, перед наклейкою марки слід добре зачищати поверхню. Якщо вона сильно шорстка, то клеїти марку краще не на її штатну поверхню, а разом з відривний частиною на інший водостійкий клей - наша служба геодезії робить саме так.

© Геодезична фірма «Швидка геодезична допомогу», Москва, Російська Федерація.

Ціни на розбивку осей будівлі, вартість розбивки контуру (4 осі)

Категорія складності I II III Тип населеного пункту селище місто мегаполіс Розбивка контуру 20 × 20 м від 10 133 рублів від 13 753 рублів від 19 326 рублів Розбивка контуру 50 × 50 м від 18 056 рублів від 24 554 рублів від 34 486 рублів Розбивка контуру 100 × 100 м від 25 880 рублів від 35 392 рублів от 49 998 рублів розбивка контуру 200 × 200 м від 42 568 рублів від 58 704 рублів від 84 024 рублів Детальна розбивка осей, за 1 вісь 3 040 рублів 4 126 рублів 5 798 рублів

Замовити геодезичні роботи в будівництві: +7 (926) 926-03-03.

Замовити геодезичну розбивку і уточнити розцінки на розбивку основних осей будівлі можна через пункт меню «Є питання?», Який розташований вгорі з лівого боку, або за телефонами (9: 00-21: 00 за Києвом): +7 (926) 926- 03-03 ( «Мегафон») і +7 (962) 962-03-03 ( «Білайн»), зателефонувавши в нашу геодезичну організацію.

Ще з категорії «будівельна геодезія»: топографічна основа . Також геодезія в будівництві розглядає питання проведення експертизи землеустрою об'єктів кадастрового обліку майна. Ми будемо дуже вдячні, якщо Ви додасте цю сторінку до себе в соціальні мережі за допомогою ось цих кнопочок внизу:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама