Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як відрізнити діамант від фіаніту?

  1. Як відрізнити діамант від підробки?
  2. Як відрізнити фианит від діаманта: народні методи

Діаманти - не тільки друзі дівчат, але ще і одні з найдорожчих каменів світу. І до чого ж буває прикро, якщо замість справжньої коштовності недбайливий продавець вручає вам схожий, але дешевший аналог. фіаніт - дорогоцінний камінь, схожий зовнішнім виглядом на діамант, але має набагато меншу цінність. Як же відрізнити справжній діамант від фіаніту?

Як відрізнити діамант від підробки?

Для початку відразу скажемо, що навіть фахівець геммолог без проведення спеціальних тестів чисто на око не зможе з 100% упевненістю відрізнити діамант від фіаніту, тим більше, якщо продавці нечисті на руку і зробили все, щоб надати фіаніти «брілліантоподобний» вид. Тому в магазині єдиним шансом хоч якось убезпечити себе від покупки менш дорогого каменю буде попросити у продавця документи і сертифікати на діаманти, використовувані у виробах. І звичайно, ніколи не слід купувати діаманти з рук у сумнівних продавців і на ринках.

Якщо ж ви маєте намір придбати досить великий і дорогий камінь, то краще настояти на проведенні експертизи професійним геммологи з обладнанням прямо у вашій присутності.

Як відрізнити фианит від діаманта: народні методи

Якщо ж ми все-таки вирішимо звернутися до народних методів, то найбільш ефективними і популярними можна назвати наступні:

  1. Різниця між діамантом і фианитом, в першу чергу, видно при змочуванні каменю жиром: якщо спробувати нанести на поверхню каменю трохи масла, то на цьому діамант прекрасно буде видно мазок, в той час як на поверхні фіаніту жирова плівка розпадеться, а потім збереться в окремі краплі.
  2. Також вважається, що відрізнити діамант можна по сяйву - воно повинно мати трохи блакитний відтінок, в той час як фіаніт виблискує рівно білим світлом.
  3. Занурення в воду - легендарний спосіб. Однак слід зауважити, що навіть справжній діамант не стане повністю непомітним в воді, але він, тим не менш, буде менш видно, чим фианит в аналогічній рідини.
  4. Подряпина на склі. У той час як діамант легко дряпає скло, фіаніт не залишить на ньому таких глибоких слідів.
  5. Гострота граней. Багато хто переконаний, що можуть розпізнати справжній оброблений алмаз по гостроті граней. Так як цей камінь дуже міцний, то і межі робляться прямими і гострими. Фіаніт ж більш крихкий, і володіє більшою ймовірністю відколу, тому при його огранювання ювеліри роблять межі каменю злегка закругленими.

Є ще багато народних методів, але, повторимося, повністю довіряти варто тільки експертизі в лабораторії з використанням професійного устаткування.

Як відрізнити діамант від підробки?
Як же відрізнити справжній діамант від фіаніту?
Як відрізнити діамант від підробки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама