Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Щільність, розщеплення і твердість алмазу


Мінерали і гірські породи Росії і СРСР

<<< забарвлення алмазу | зміст | теплопровідність >>>

Частина 1. Мінерали. Клас 1. Прості речовини (самородні елементи)
Алмаз - З

Щільність, розщеплення і твердість алмазу

Щільність чистого алмазу 3,511 г / см3. Алмаз крихкий, має хорошу, до досконалої, спайність по октаедру (111) і легко розколюється по тріщинах спайності, іноді спостерігаються у великих кристалах .

Алмазні агрегати - борт, баллас і карбонадо - позбавлені безперервної спайности, а тому, зберігаючи твердість алмазу, втрачають його крихкість (НЕ колються навіть при сильному ударі) і набувають підвищену зносостійкість; вони справляють враження навіть більш твердих, ніж монокристали алмазу.

Твердість алмазу - 10 балів за шкалою Мооса. Це не тільки самий твердий з мінералів, а й взагалі найбільш тверде серед відомих нам речовин, природних і синтетичних.

Важливо, однак, відзначити, що алмаз характеризується анізотропією твердості: його октаедричні грані (111) твердіше, ніж межі ромбододекаедра (310), а ті - чим грані куба.

Анізотропія твердості алмаза уможливлює його обробку (шліфування, огранювання) алмазним же порошком; при цьому очевидно, що межі октаедра шліфуванні піддаються з великими труднощами (тільки якщо труться об октаедричні грані зерен алмазного порошку), а найлегше піддаються грані куба (точніше, площини, паралельні цим гранях, які як такі можуть бути і не виражені на кристалі) , вершини і ребра октаедричних кристалів. Найкраще такі кристали поліруються в напрямку [001].

Причини, що викликають анизотропию твердості алмаза, так само як і прояв у нього досконалої октаедричної спайности, криються в особливостях кристалічної структури і докладно розглянуті в розділі 3. Вирішальним фактором у першому випадку є щільність заселення плоских сіток кристалічної решітки атомами вуглецю, спадна в ряду (111) - (110) - (100), у другому - відстань між щільно заселеними сітками в решітці: в структурі алмазу максимально віддалені один від одного як раз самі "густі" сітки, паралельні площинам (111), які до того ж слабкіше за все пов'язані між собою.

Злам у алмазу раковистий (зрозуміло, не по спайності).

<<< забарвлення алмазу | зміст | теплопровідність >>>

Познайомитися з зображеннями і описами інших об'єктів природи Росії і суміжних країн - мінералів і гірських порід , грунтів , грибів , водоростей , лишайників , листостеблових мохів , дерев, чагарників, чагарників і ліан , трав'янистих рослин (квітів) , ягід і інших дикорослих соковитих плодів , водних безхребетних тварин , комах-шкідників лісу , денних метеликів , прісноводних і прохідних риб , земноводних (амфібій) , плазунів (рептилій) , птахів, пташиних гнізд, їх яєць і голосів , а також ссавців (звірів) , - можна в розділі природа Росії нашого сайту.

В розділі Природа в фотографіях розміщені також тисячі наукових фотографій грибів, лишайників, рослин і тварин Росії і країн колишнього СРСР, а в розділі Природні ландшафти світу - фотографії природи Європи , Азії , Північній і Південної Америки , Африки , Австралії та Нової Зеландії і Антарктики .

В розділі Методичні матеріали Ви також можете познайомитися з описами розроблених екологічним центром "Екосистема" друкованих визначників рослин середньої смуги, кишенькових визначників об'єктів природи середньої смуги, визначальних таблиць "Гриби, рослини і тварини Росії", комп'ютерних (електронних) визначників природних об'єктів, польових визначників для смартфонів і планшетів , методичних посібників по організації проектної діяльності школярів і польових екологічних досліджень (включаючи книгу для педагогів "Як організувати польовий екологічний практикум"), а також навчально-методичних фільмів по організації проектної дослідницької діяльності школярів в природі. Придбати всі ці матеріали можна в нашому некомерційному Інтернет-магазині . Там же можна придбати mp3-диски Голоси птахів середньої смуги Росії і Голоси птахів Росії, ч.1: Європейська частина, Урал, Сибір .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама