Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Цементний розчин.

  1. Цементно-піщаний розчин.
  2. Властивості цементних розчинів.
  3. Цементно-вапняний розчин.
  4. Розчин кладочний цементний.

Цементний розчин - це, напевно, найважливіший елемент в якісному будівництві. На перший погляд здається, що приготувати таку суміш простіше простого. За великим рахунком, це вірне припущення. Але, для отримання першокласного цементного розчину варто дуже уважно підійти до підбору компонентного складу та оптимальної пропорцій. Перед тим як пізнати тонкощі отримання подібного будматеріалу, давайте з'ясуємо функції кожного з компонентів в його утворенні. Онлайн розрахунок складу цементного розчину.

Цементно-піщаний розчин.

З технічної точки зору, основу розчину становить вода. Тому, краще брати чисту без вмісту будь-яких домішок воду. Наповнювачем в розчині виступає пісок, а пов'язує всі компоненти воєдино цемент. У процесі отримання цементного розчину потрібно ретельно підійти до питання якості піску. По-перше, варто переконатися у відсутності глини та інших порід, сміття. По-друге, підібрати правильний посів піску. Наприклад, дрібнодисперсний пісок краще використовувати для цегляної кладки, а грубий пісок в штукатурних роботах може стати причиною додаткової шліфовки або вирівнювання.

Наприклад, дрібнодисперсний пісок краще використовувати для цегляної кладки, а грубий пісок в штукатурних роботах може стати причиною додаткової шліфовки або вирівнювання

Вибираючи цемент потрібно враховувати деякі його особливості. По-перше, при довгому зберігання навіть нероздрукований цемент може закаменеть і стати непридатним до роботи. Тому, розумніше буде купити цемент перед стартом робіт. По-друге, цемент повинен бути тільки в паперовій упаковці. Важливо підібрати правильну марку цементу в залежності від виду будівельних робіт. Наприклад, для фундаменту не можна використовувати цемент з маркою нижче М300.

Наприклад, для фундаменту не можна використовувати цемент з маркою нижче М300

Розглянемо рекомендації та стандарти приготування цементно-піщаного розчину в залежності від виду робіт. Цемент марки М400 використовується при будівництві масивних цільних будівель потрібно використовувати цемент М400. Якщо змішати цемент М400 і пісок в співвідношенні 1: 2, то отримаємо склад М200. Для оздоблювальних робіт, підготовці поверхні до облицювання бажано брати для суміші цемент М400 або М500, пісок і воду в співвідношенні 1: 3: 0,5. Якщо збільшити відносну частку цементу в розчині, то можна скоротити час затвердіння штукатурки. Також хороший результат отримують при співвідношенні цементу, піску і вапняного молока 1: 5: 2 в штукатурних роботах, а для статевої стяжки - при співвідношенні 1: 2-1: 6. При побудові рядових стоячих будівель оптимальним є співвідношення від 1: 3 до 1: 6. У побуті ж популярні пропорції - 1: 3 і 1: 4.

Властивості цементних розчинів.

При роботі з цеглою, наприклад, марки 75 відмінно підійде цементний розчин марки 75 (робочі пропорції 1: 5: 3.) Цегляної кладці можна також надати якийсь колір, додавши в розчин сажу. При цьому потрібно враховувати, що велика кількість сажі призводить до зменшення міцності цементного розчину.

Нерідко виникає проблема, коли після внесення потрібної пропорції води в цементний розчин він дуже сильно втрачає в щільності маси. Для підвищення в'язкості такої суміші потрібно додати трохи цементу і піску, зберігаючи співвідношення їх частин.

Для робіт по плиткової обробці оптимальний цементно-піщаний розчин співвідношенням 1: 2,4: 0,4. При виконанні таких робіт важливо контролювати щільність суміші. Зробити це досить просто. Малий обсяг розчину викладаємо рівним шаром на тильну сторону плитки і пробуємо його струсити. Якщо після таких маніпуляцій на плитці залишився шар товщиною більше 3 мм, то приготований високоякісний розчин. При повному відвалювання суміші від поверхні варто трохи підвищити її щільність (просто додати пісок і цемент відповідно до обраної пропорції). Також технологічно правильно зволожити робочу сторону плитки цементним молоком (1 частина цементу до 3-4 частин води).

Цементно-вапняний розчин.

Для приготування цементно-вапняного розчину використовуються цемент і вапно (в'яжучі компоненти), пісок (наповнювач), вода. Дуже важливо брати свіжий цемент, оскільки при довготривалому зберіганні значно погіршуються його властивості. Так, наприклад, після місяця зберігання марка М500 знижується в характеристиках до М450. Причому, за півроку зберігання цемент може втратити до ¼ своїх корисних якостей. Фракція піску повинна бути 3-5 мм. При цьому підійде як річковий, так і кар'єрний пісок. Наприклад, для штукатурки пісок з кар'єру краще, оскільки міститься в ньому домішка глини робить суміш набагато м'якше. Щоб підвищити пружність розчину нерідко практикують додавання клею ПВА в співвідношенні 0,5 л клею на 20 л робочого розчину. Замість клею додавати можна рідке мило (0,2 л на 20 л розчину), пластифікатори.

Замість клею додавати можна рідке мило (0,2 л на 20 л розчину), пластифікатори

Варто відзначити, що на співвідношення компонентів цементно-вапняного розчину впливає вид виконуваних робіт. Наприклад, штукатурити краще цементним розчином з пропорцією 1: 1: 6 або 1: 2: 9.

Розчин кладочний цементний.

Значно полегшує підрахунок обсягу компонентів для цементного розчину і вибір відповідної марки цементу спеціальні таблиці. Такі таблиці існують і для приготування піщано-цементного розчину з урахуванням типу грунту і їх без проблем можна знайти на просторах мережі.

Такі таблиці існують і для приготування піщано-цементного розчину з урахуванням типу грунту і їх без проблем можна знайти на просторах мережі

Таблиця містить співвідношення компонентів для різних цементно-вапняних розчинів.

Для отримання якісного розчину цементного розчину оптимально використовувати заздалегідь просіяний пісок. Просівши на спеціальному будівельному ситі дозволяє позбавиться від непотрібних каменів, грунту та інших непотрібних домішок.

Значно полегшує процес отримання цементного розчину бетономешальние машини. Послідовність додавання компонентів в мішалку такий: спершу додаємо частину від потрібного обсягу води, а далі, послідовно, цемент і пісок. В кінці виливаємо воду, що залишилася. Сам процес змішування триває не менше 2 хвилин. По закінченні цього часу можна переливати розчин у відро або інший робочий посудину. Потрібно пам'ятати, що цементний розчин швидко твердне, тому не варто готувати дуже велика його кількість. Оптимально таку кількість цементного розчину, яке можна витратити за кілька годин роботи. І також не варто забувати про періодичне перемішування розчину цементного розчину в уникненні його розшарування.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама