Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як розтопити шоколад в мікрохвильовій печі - чи можна в домашніх умовах отримати рідку суміш для прикраси торта або солодкого фонтану

  1. нюанси приготування
  2. Як зробити, щоб він був рідким
  3. Какао-глазур для торта
  4. Мастика для прикраси
  5. Як топити для солодкого фонтану
  6. Оригінальний десерт з фруктів

Всім привіт

Всім привіт! Ось, днями вирішила спекти тортик з шоколадною глазур'ю. Хотілося все зробити швидко, тому стала шукати інформацію, як розтопити шоколад в мікрохвильовій печі. Так, так саме за допомогою свч. Не було часу возитися з водяною банею. І стояти над плитою, щоб нічого не згоріло. Виявилося, що так топити шоколад набагато простіше, а головне швидше. Є, правда, свої нюанси.

Так як мікрохвильовки з різною потужністю, вам доведеться пристосуватися під свій прилад. Я дам загальні поради, але коригувати їх вже будете самі. Шоколад може пригоріти, тому починати потрібно з малих потужностей.

Через короткі проміжки вам потрібно буде його помішувати. Коли пристосуватися - зрозумієте в якому режимі краще його готувати. Кому-то сподобається готувати на максимальній потужності буквально за 30 секунд. А хтось буде виставляти режим розморожування і чекати 5-10 хвилин. При цьому не переживаючи, що суміш пригорить.

нюанси приготування

Також важливим є вибір продукту. Чи можна використовувати плитки з наповнювачами? Я б не радила. Ізюм, горіхи, повітряний рис приведуть до нерівномірного прогріву продукту. А наше завдання швидко перетворити тверду плитку в рідку однорідну масу.

Точно також не підійде для наших цілей і пористий шоколад. У ньому багато різних добавок, а ось какао точно мало. Через це він не плавиться, а згортається в грудочки. Це стосується не тільки пористих плиток. В інтернеті бачила відгуки господинь, як «Оленка» скачати в кульку на водяній бані.

Вибирайте будь-яку плитку з вмістом какао не менше 60%. Винятком є ​​білий шоколад. Какао в ньому не більше 35%, але при цьому в кульки він не скочується

Ще один важливий момент - температура плитки. Не слід її засовувати в мікрохвильовку відразу після холодильника. Різкий перепад температур може негативно вплинути на її консистенцію. І найважливіше - шоколад боїться води. Досить перешкодити масу вологою ложкою і про потрібну консистенцію можна забути. Суміш стає важкою. Тягнеться як гума. Така глазур непридатна для прикраси торта, а тим більше для фонтану.

Як зробити, щоб він був рідким

Кращою посудом для наших цілей буде кераміка або скло. Ємність не повинна швидко нагріватися. А ось пластиковий контейнер для цих цілей не підійде. Так як він різко розігрівається, а пари пластмаси можуть вбиратися продуктом. Це не тільки вплине на його смак, воно ще й шкідливо для здоров'я. Які ємності краще використовувати, дивіться в моїй статті « посуд для мікрохвильовки ».

Тепер, давайте перейдемо безпосередньо до рецептом:

  • Какао плитку краще поламати на дрібні шматочки. Можна ножем порізати на порційні квадратики. Так плитка розтопиться більш рівномірно і швидше.
  • Шматочки шоколаду помістіть в неглибоку миску. Поставте в мікрохвильовку.
  • Починайте з невеликих потужностей. Я раджу ставити на 30% від максимальної потужності. Якщо у вас 800 Вт, потужність вибирайте близько 250-300 Вт.
  • Виставите час на 15-20 секунд. Після - перемішайте масу і знову поставте таймер на цей же час.
  • Кожні 15-20 секунд перемішуйте масу. Так потрібно робити поки не досягнете повної однорідності продукту.
  • Якщо залишилося пару нерастопленних шматочків не поспішайте ставити суміш знову в піч. Спробуйте все ретельно перемішати. Від вже розтопленої маси вони можуть розплавитися.

Найголовніше не перегріти суміш. В іншому випадку маса вийде надто щільної, з гірким смаком.

На замітку: Якщо натерти шоколад на тертці він розплавитися набагато швидше. В цьому випадку інтервали розігріву повинні бути по 10 секунд

Розтоплений шоколад досить швидко застигає. Щоб встигнути його нанести на випічку додайте ложку сметани. Також для глазурі підійде тепле молоко або вершки. На ютуб знайшла цікаве відео. У ньому показано, як правильно розтопити шоколад різними способами.

Какао-глазур для торта

Вона підійде не тільки для покриття торта. Нею можна буде прикрасити печиво, кекси або пиріг. Для того щоб вона добре наносилася і застигала, слід дотримуватися пропорції. Згідно даного рецепта у вас вийде рідка глазур.

Нам знадобиться:

  • плитка чорного шоколаду з вмістом какао не менше 72%;
  • вершкове масло 40-50 г;
  • молоко, близько 30 г (жирн. 3,2%);
  • дві столові ложки цукру;
  • столова ложка какао-порошку.

Плитку слід поламати на шматочки і помістити в широку миску. До неї додайте вершкове масло. Його потрібно виставити з холодильника, щоб воно було кімнатної температури і розім'яти виделкою. Далі суміш потрібно з'єднати з молоком. Воно теж не повинно бути холодним, так як в мікрохвильовці все буде прогріватися нерівномірно. Якщо тільки у вас не варто мікрохвильовка з конвекцією .

Молоко потрібно влити тонкою цівкою до наших інгредієнтів в миску. Потім змішайте какао з цукром і перемішайте всі складові. Отриману суміш поставте в свч піч на потужність 800 Вт на три хвилини. Кожні 30 сек. перемішуйте масу, щоб вона не пригоріла. Дана глазур легко наноситься на торт, суміш виходить в міру рідкою.

Мастика для прикраси

Дане кондитерське покриття готується з маслом і горіхами. Шоколад ми як і раніше вибираємо без добавок. Горішки будуть додаватися окремо. Їх потрібно подрібнити в блендері або млинку. Це може бути арахіс, мигдаль або волоський горіх. Мені найбільше подобається шоколад з мигдалем. Отже, нам знадобиться:

  • 65-70 г вершкового масла;
  • білий шоколад - 100 г;
  • цукрова пудра - ½ склянки;
  • тепле молоко - 1 ч.л .;
  • ванілін і горішки - за смаком;

За допомогою даної глазурі можна робити ось такі прикраси, як на цьому фото.

Важливо: масло і молоко заздалегідь дістати з холодильника. Вони повинні бути кімнатної температури. Горішки подрібніть не сильно дрібно, так краще буде відчуватися горіховий смак.

Масло покладіть в піалу, потім білий шоколад подрібніть і додайте до маслу. Надішліть в мікрохвильовку дану суміш на пару хвилин. Не забувайте зупиняти процес і помішувати інгредієнти. Білий шоколад плавиться гірше молочного або чорного. Тому потужність можна виставляти відразу на 50%.

Коли шоколад розтопиться, додайте до нього тепле молоко, цукрову пудру, ванілін і горішки. Все ретельно перемішайте і поверніть в піч буквально на 20-30 сек.

Як топити для солодкого фонтану

Сьогодні дуже популярні міні-фонтани для шоколаду. Нагрівальний елемент всередині цього приладу підтримує постійну температуру розігрітого продукту. Суміш за допомогою спеціального гвинта, який обертається, подається на самий верх. Потім з верхнього ярусу переливається через край в чашу. І так по колу.

Для цього приладу потрібно купувати спеціальний шоколад. Він порційний і розтоплюється безпосередньо в фонтані. Але що робити, якщо спеціального шоколаду немає, а побалувати себе смачненьким хочеться? Можна приготувати суміш зі звичайної плитки. Такі міні-фонтани мають ємності від 300 грам. Тому кількість плиток буде залежати від обсягу фонтану.

Продукт потрібно вибирати без добавок з вмістом какао не менше 70%. Будь-плитковий шоколад буде занадто густий для цього приладу. Тому його розбавляють вершками, рослинним маслом, міцним алкоголем

Розтоплювати в мікрохвильовці какао-плитку потрібно по тій же схемі, що я описувала вище. Потім в суміш додають теплі вершки або коньяк. Розбавляють так, щоб суміш була досить текучою. Також можна додати рафінована рослинна олія. На дві плитки шоколаду трохи менше 200 мл. Після цього включають прилад і дають йому попрацювати кілька хвилин. Потім вливають рідкий шоколад в чашу і включають мотор.

Оригінальний десерт з фруктів

Ця глазур готується дуже просто. При цьому виходить досить цікавий десерт. Шоколад використовуйте який вам більше подобається. Це може бути біла або чорна плитка. Для оформлення фруктів можна використовувати кунжут, подрібнені горішки. А також кокосову стружку або різнокольорову посипання.

Фрукти і ягоди потрібно помити і висушити. Якщо плоди великі, то наріжте часточками, кожну з яких нанизати на зубочистку для фруктів. У піалку насипати присипку, яку ви будете використовувати.

Плитки розламують на шматочки і розплавляється в мікрохвильовці. Для фруктів краще плитку розтоплювати на найменшій потужності. На це може піти до 10 хвилин, але зате ви отримаєте потрібну консистенцію. Коли суміш буде готова мачає фрукт спочатку в неї. Потім йдуть горішки, кунжут або кокосова стружка.

Ефектно виглядають фрукти з різною глазур'ю. З одного боку, можна занурити в білу глазур, з іншого в темну. Розкладає десерт на тарілці і ставите в холодильник для застигання. Смачного.

А якими рецептами користуєтеся ви для приготування какао глазурі? Сподіваюся, мої поради допоможуть вам заощадити час. Підписуйтесь на оновлення , А також діліться рецептами в соціальних мережах. Чекаю вас на сторінках мого блогу. Бувай.

З повагою, Ольга Сологуб

Чи можна використовувати плитки з наповнювачами?
Але що робити, якщо спеціального шоколаду немає, а побалувати себе смачненьким хочеться?
А якими рецептами користуєтеся ви для приготування какао глазурі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама