Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибрати насосну станцію, установка насосних станцій

  1. Види насосних станцій
  2. Установка насосної станції

Насосна станція - це пристрій, основним призначенням якого є забезпечення приватного будинку, дачі або котеджу чистою водою з колодязів або свердловин Насосна станція - це пристрій, основним призначенням якого є забезпечення приватного будинку, дачі або котеджу чистою водою з колодязів або свердловин. На сьогоднішній день насосні станції широко представлені на вітчизняному ринку, а великий вибір моделей, різні технічні показники і широкий діапазон цін викликають труднощі з вибором іменного того пристрою, який максимально підійде під Ваші вимоги. У даній статті ми постараємося описати: які бувають насосні станції, їх конструкційні особливості, принцип роботи, а також умови експлуатації.

Види насосних станцій

Слід сказати, що для роботи насосної станції необхідно витримати одну умову: дзеркало води в колодязі або свердловині не повинно бути глибше ніж 9 метрів. З більшої глибини поверхневий насос просто не зможе підняти воду. Ця величина називається глибиною всмоктування, не слід плутати з висотою напору. Якщо у вас вода знаходиться глибше ніж 9 метрів, Вам необхідно перейти в розділ «Насоси для свердловин, глибинні насоси» . А для подачі води з невеликої глибини і забезпечення автоматичного водопостачання приватного будинку використовують:

  • насосні станції з гідробаком
  • автоматичні насоси

Насосна станція з гідробаком складається з поверхневого насоса і гідроакумулятора, який може бути різної ємності. При відкритті крана вода подається з гідробака, в який вона попередньо було закачано насосом до певного тиску, це тиск Ви можете регулювати. При цьому поверхневий насос не включається поки не буде використаний певний ліміт води в гидроаккумуляторе. Переваги даної конструкції полягають в тому, що Ви завжди маєте певний запас води в баку і можете її використовувати навіть якщо відсутня електрика. Це запас безпосередньо залежить від обсягу бака. Як, правило вони бувають на 24 і 50 літрів, але можна встановити і більший. Крім того, завдяки запасу води в баку Ви зменшуєте кількість включень-виключень насоса, в разі коли необхідно набрати воду в чайник або помити, наприклад, яблуко. Однак насосна станція такої конструкції має також і свої недоліки:

  • при подачі води з бака до чергового включення насоса в системі незначно може падати тиск, і якщо йде споживання гарячої води (при автономному опаленні), котел на це може реагувати і включатися-відключатися;
  • при одноразовому тривалому споживанні води (необхідно набрати басейн або полити сад) кількість включень-відключень насоса в зв'язці з гідробаком буде більше.

Тому в даному випадку рекомендують використовувати поверхневі автоматичні насоси без гидробака.

Автоматичні насоси для будинку зовні нагадують звичайні поверхневі насоси, з тією лише різницею, що включаються і відключаються автоматично при відкритті або закритті крана відповідно. Вони, як правило оснащені захистом від сухого ходу, мають вбудований фільтр, а також менш габаритні ніж насосна станція. Також, автоматичний насос розрахований на роботу в режимі частих включень-відключень. Більш того, такий пристрій підтримує більш стабільний тиск у водопровідній системі будинку, ніж насосна станція. Автоматичні насоси для будинку зовні нагадують звичайні поверхневі насоси, з тією лише різницею, що включаються і відключаються автоматично при відкритті або закритті крана відповідно

Установка насосної станції

Для того, щоб насосна станція або автоматичний насос справно працювали, при їх установці необхідно використовувати додаткове оснащення:

  • водяний фільтр (для запобігання потрапляння піску і дрібних частинок з колодязя в корпус насоса або гидробак);
  • реле захисту від сухого ходу (при падінні рівня води в джерелі насос буде продовжувати працювати, хитаючи повітря, і перегріватися, що призведе до його виходу з ладу);
  • зворотний клапан (пропускає воду до насоса і не дає їй стікати назад в колодязь, можна встановлювати як в кінці всмоктуючої трубки, так і безпосередньо перед насосом);
  • реле тиску (завдяки якому Ви можете контролювати тиск в гідробаку і режим роботи насоса);
  • блок автоматики (пристрій, яке об'єднало в собі захист від сухого ходу і реле тиску);
  • стабілізатор напруги.

Для установки насосної станції необхідно, перш за все визначитися з місцем її розташування і врахувати не тільки глибину, з якої необхідно буде піднімати воду, але і відстань до джерела води. В основному насосні станції встановлюються в середині житлових приміщень. У цьому випадку відстань до колодязя або шпари може бути значним, що буде відображатися на фактичної глибині всмоктування. Розраховується вона таким чином: H + 0,1xL = max 8 m. Де: H - глибина на якій знаходиться вода в колодязі, L - відстань від колодязя до станції. В результаті Ви повинні отримати відстань що не перевищує 8 метрів. Якщо ж Ви отримали більшу відстань, то тоді необхідно встановлювати станцію в безпосередній близькості до джерела води (в приямку, який необхідно надійно захистити від холоду і вологи) або ж встановлювати глибинний погружной насос.

У нашому магазині представлений великий вибір насосних станцій та автоматичних насосів для будинку від різних виробників з широким діапазоном цін. Зателефонувавши нашим консультантам, Ви зможете отримати додаткову інформацію з питань функціонування, яка допоможе Вам вибрати і купити насосну станцію найбільш відповідає Вашим вимогам.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама