Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибрати полотенцесушитель?

Продумуючи дизайн ванної кімнати, не варто забувати про одну важливу деталь - сушінні для рушників. Це пристрій не тільки завжди буде підтримувати сухість вашого текстилю, а й забезпечить додатковий обігрів приміщення, що сприяє зниженню рівня вологості, і запобігає появі цвілі. полотенцесушитель - це не тільки практично, але і відмінне доповнення інтер'єру ванної. Асортимент, пропонований виробниками, дозволяє вибрати різні види і форми.

полотенцесушитель

Перш ніж оформляти покупку, варто дізнатися, на які особливості необхідно звернути увагу. Це допоможе вибрати пристрій з максимально підходящими характеристиками.

Історія появи цих корисних пристроїв починається задовго до появи квартир і водопроводу. Попередником рушникосушки вважається невелика ємність з вугіллям в купальнях Стародавнього Риму. В Європі предком пристрої були грати біля каміна, на якій сушили одяг при необхідності. До двадцятого століття набули поширення калорифери - опалювальні прилади, які застосовувалися для обігріву і сушки. Поява централізованого водопроводу призвело до встановлення конструкцій, схожих на сучасні.

Існує кілька пунктів, за якими відрізняються рушникосушки . Вони ж впливають на формування кінцевої вартості. Основними критеріями класифікації, за якими слід робити вибір, вважаються такі:

  • вид харчування приладу;
  • матеріал, застосовуваний при виготовленні;
  • форма і колірна гамма.

Головним пунктом списку своїх вимог не ставте дизайн пристрою, звертайте увагу на якість матеріалу. В процесі експлуатації цей фактор має велике значення і впливає на тривалість терміну використання. Гарний, але ненадійно виконаний полотенцесушитель швидко вийде з ладу.

види теплоносіїв

Існує три способи подачі тепла в сушку для рушників. На них і засновані такі різновиди, які пропонуються виробниками:

  • водяний;
  • електричний;
  • комбінований.

Перший є поширеним і впізнаваним з часів СРСР пристроєм Перший є поширеним і впізнаваним з часів СРСР пристроєм. Зрозуміло, сучасні моделі значно вдосконалили дизайн і розширили асортимент форм і розмірів, але принцип роботи залишився колишнім. Обігрів заснований на системі опалення в холодну пору року. Циркулює вода додатково обігріває приміщення і сушить білизну або рушники. Сушки для рушників водяні не в змозі функціонувати самостійно. Якість обігріву залежить від системи опалення. Також вони вимагають професійної установки в неопалювальний період. Є стаціонарними пристроями, пересунути їх неможливо.

До «плюсів» варто віднести:

  • доступну вартість;
  • немає необхідності в електриці;
  • безпеку.

доступну вартість;   немає необхідності в електриці;   безпеку

Електрична сушка для рушників заснована на харчуванні від електромережі, і, по суті, схожа на масляний обігрівач. Позитивним моментом цього виду є відсутність можливої ​​течі і потопу в ванній. Він не залежить від подачі гарячої води у водопроводі, досить економічний. полотенцесушитель електричний допускає постійне використання в міру необхідності, а не тільки протягом опалювального періоду. Сучасні моделі оснащені регуляторами тепла. Ви можете підібрати необхідну потужність приладу, в залежності від габаритів ванної та кількості членів сім'ї. Конструкція пристрою без прив'язки до водопроводу дозволяє встановити його на будь-якій ділянці приміщення. Монтаж не вимагає врізки в труби, можливо самостійне проведення.

До мінусів відносяться:

  • досить висока вартість;
  • додатковий витрата електроенергії;
  • можливість короткого замикання.

досить висока вартість;   додатковий витрата електроенергії;   можливість короткого замикання

Плюсів у даній моделі значно більше, тому вона користується популярністю у покупців. Різновидом електричних пристроїв є керамічні панельні сушки. Вони значно економлять енергію і мають вишуканим дизайном. Такі моделі прикрасять ванну. Залежно від конфігурації, прилад може бути мобільним і за непотрібністю - зберігатися в коморі.

комбіновані рушникосушки являють собою пристрій, в якому зібрані позитивні властивості попередніх видів. Вони можуть працювати круглий рік - як від мережі, так і від системи опалення, що дозволяє зберігати комфорт та економити електрику. Варто зауважити, що їм також потрібно врізка в систему. В цьому випадку краще звернутися за послугами до досвідченого і кваліфікованого фахівця. Ще одним недоліком у таких моделей є висока ціна.

Використовувані у виробництві матеріали

Однією з головних складових якості конструкції сушки для рушників є те, з чого вона виготовлена. Від цього залежить її надійність від протікання і тривалість терміну експлуатації. Ціна на рушникосушки електричні не буде особливо відрізнятися від водяних, якщо для створення останніх вибрати дорогий матеріал. Для ефективної віддачі тепла важливий і показник теплопровідності.

Серед основних матеріалів, які використовуються на виробництві, розрізняють наступні:

  • сталь;
  • алюміній;
  • мідь;
  • Термокерамика.

Також зустрічаються моделі з латуні (як альтернатива міді) Також зустрічаються моделі з латуні (як альтернатива міді). Сталь, яка використовується у виробництві водяних різновидів, буває двох різновидів: нержавіюча і чорна з покриттям. Зовні вони мало чим відрізняються, у другому варіанті завдано внутрішній захисний шар від корозії. Але все ж нержавейка краще. Такі пристрої бувають у формі драбинки або змійовика. Звичайно, існують і дизайнерські рушникосушки хитромудрих конструкцій, але вони досить дорогі і не поширені.

Кольорові метали також застосовуються виробниками. Вони практично не піддаються руйнуванню від взаємодії з водою, відмінно проводять тепло, але багатьом не імпонує дизайн мідного рушникосушки. Природний відтінок міді вимагає відповідного інтер'єру і поєднується зі старовиною. Алюмінієві пристрої доступні за вартістю, але поступаються стали по довговічності і нічим особливо не виділяються.

Окремої згадки заслуговують електричні сушки для рушників з кераміки. Являють собою настінну панель з двох полотен, між якими встановлено нагрівальний елемент. Конструкція герметична, що виключає коротке замикання. Одне з полотен виготовляють із загартованого скла або Термокерамика. Такі моделі ефективні, так як працює принцип обігріву тепловими та інфрачервоними хвилями, економічні та естетично привабливі. На інші наносять малюнок за допомогою фотодруку. Якщо ви налаштовані купити полотенцесушитель електричний , В результаті отримаєте не тільки практичний, але і красивий предмет інтер'єру ванної.

різноманітність форм

Визначившись з моделлю, варто подумати про форму майбутнього придбання. Найбільш поширеним і звичним є полотенцесушитель змійовик - труба формує М-образну фігуру. Також користується попитом п-подібна конфігурація. Такі пристрої недорогі, надійні і ефективні. Недоліком є ​​простота дизайну без надмірностей, що для деяких покупців неприйнятно і не підходить під ситуацію. Ця модель пропонується як серед водяних, так і електричних сушок. Зараз їх ускладнили: додали поворотні елементи і функціональні полички, що збільшило рівень споживчого інтересу.

Швидко набирає популярність і полотенцесушитель водяний драбинка , Що нагадує невелику драбину. Виробники випускають різні модифікації: довгі, короткі, округлі, вигнуті. Такий прилад послужить не тільки для сушіння рушників, але і в якості вдалого доповнення обстановки. Вартість виробі з огляду на вибраної кількості вертикальних і горизонтальних труб, а також від складності виконання.

Для маленьких ванн з обмеженим вільним простором пропонуються компактні моделі, які розраховані на монтаж в кутку. Вони не займають багато місця, але в той же час функціональні, як і повнорозмірні сушки. Також можливий варіант покупки і для великої ванної - кілька міні-версій, розміщених по різних кутах, в повній мірі прогрівають кімнату і забезпечують потреби сім'ї.

Яка форма вам б не сподобалася, в першу чергу цікавтеся технічними характеристиками Яка форма вам б не сподобалася, в першу чергу цікавтеся технічними характеристиками. Не соромтеся запитувати консультантів про дрібних, на перший погляд, подробицях. Перед тим як купити рушникосушки водяні , Зробіть виміри попереднього пристрою або передбачуваного місця установки. Це допоможе запобігти неприємні моменти з невідповідністю габаритів.

З огляду на, що мова йде про форму, не можна не згадати елітну групу дизайнерських оригінальних виробів. Фантазія безмежна, і деякі варіації вражають елегантністю і вишуканістю. Несучи декоративну функцію, вони також є повноцінною сушінням. Мінусом виступає чимала вартість таких пристроїв. Деякі моделі призначені і для інших приміщень: кухні і вітальні, де використовуються в більшій мірі як обігрівачі.

процес установки

Якщо ви хочете купити полотенцесушитель , Слід заздалегідь продумати про його монтажі. Електричні моделі не зажадають від вас багато зусиль або будь-яких спеціальних інструментів. Зазвичай вони кріпляться на стіну за схемою за допомогою стандартного кріплення. Набір для монтажу часто входить в комплект пристрою, так як у кожної моделі своя схема кріплення. Крім цього, передбачена заглушка для зливу води і кран Маєвського для видалення скупчився повітря.

Існують деякі нюанси щодо вибору місця локації приладу:

  • нижній край рекомендують розміщувати на відстані не менше 20 см від підлоги;
  • не рекомендується фіксувати панель на стелю;
  • для захисту від води потрібно відступити не менше 60 см від раковини або ванни;
  • для монтажу підходить найхолодніша стіна.

З огляду на дані рекомендації, ви підберете найбільш оптимальне розташування і забезпечите максимальну ефективність. Також для підвищення рівня комфорту і економії електроенергії рекомендується установка терморегулятора. Він буде підтримувати задані температурні параметри, автоматично включаючи або вимикаючи панель.

З водяними і комбінованими полотенцесушителямі складніше - вони вимагають врізки в систему опалення, а для цього необхідно перекривати стояк або звертатися до комунальних служб. Варто згадати, що якщо у вас цілий рік в наявності гаряче водопостачання, то оптимально буде підключити сушилку до водопроводу. В цьому випадку функціонування пристрою не залежить від опалювального сезону. Краще, щоб роботу по монтажу виробляв фахівець, але якщо ви досить досвідчені в маніпуляціях з водопроводом, то можна провести її самостійно. Це займе час, але не буде особливо складним. Також слід зазначити, що при зверненні до майстра вартість робіт залежить від необхідності проведення демонтажу попереднього змійовика.

В ідеалі слід замінити старі металеві труби на поліпропіленові. Тоді установка сушіння значно спроститься. Візьміть на замітку, що якщо стояк не пластикові, ви ризикуєте отримати таке явище як «вільні струми». В цьому випадку труби також повинні бути металевими. Безпосередньо перед підключенням уточніть ще один момент: матеріал сушки і труб повинен бути однаковий. Інакше виникне електрокорозію, і прилад швидко прийде в непридатність.

В процесі монтажу потрібно наступні інструменти і матеріали:

  • два кульових крана;
  • пластикові труби необхідного діаметра;
  • електрична дриль;
  • ніж для різання труб і паяльник;
  • дюбеля, кронштейни, лляне клоччя.

Також потрібні два трійника, будівельний рівень, молоток, викрутки. Трійники необхідні, якщо між з'єднують трубами ставите перемичку - байпас. Про цю деталь варто сказати окремо - вона являє собою ділянку труби, дублюючий місце врізки в стояк на деякій відстані. Вкрай рекомендується до установки для запобігання порушенню циркуляції води і збереження температури для подальшого водозабору. Також позитивним властивістю є перекриття води за допомогою кульових кранів при необхідності демонтажу або ремонту рушникосушки. Пам'ятайте, що наявність кранів на ділянці до байпаса або безпосередньо на ньому заборонено.

Після врізки байпаса і виведення з'єднують труб слід нанести розмітку під кріплення за допомогою рівня і олівця Після врізки байпаса і виведення з'єднують труб слід нанести розмітку під кріплення за допомогою рівня і олівця. Дотримуйтесь горизонтальність. По розмітці просвердлите отвори і, вставивши дюбеля, зафіксуйте попередньо підготовлений прилад з закріпленими кронштейнами. Існують норми відступу змійовика або подібної конструкції від стіни: 35-40 мм при діаметрі труби 25 мм і 50-70 мм, якщо він більше. Також є спеціальні схеми підключення, при яких водяний полотенцесушитель працює з максимальною тепловіддачею. Міняти їх не можна. Навіть якщо ви не будете проводити монтаж самостійно, зверніть увагу, чи правильно це роблять майстри. Деякі з метою спрощення або прискорення робіт порушують технологію.

На малюнках представлені основні схеми: бічне, діагональне і нижнє підключення. Вони все коректні, успішно застосовуються, вибір залежить від моделі сушки. Альтернативними варіантами зважаючи на особливості приміщення виступають наступні:

Альтернативними варіантами зважаючи на особливості приміщення виступають наступні:

І нарешті, схеми підключення, які не рекомендуються. При їх використанні порушується циркуляція води, і сушка буде холодною, незважаючи на наявність гарячого водопостачання.

На остаточному етапі відкривають крани і запускають воду. Але робити це потрібно плавно і поступово для недопущення пошкодження пристрою.

Виробники

Перед тим як купити рушникосушки , Залишилося розглянути останній фактор вибору - компанія-виробник. Широкий асортимент всіляких різновидів на ринку дозволяє підібрати пристрій під будь-які вимоги. Але якщо ви замислюєтеся про якість і надійність, то поцікавтеся історією виробництва відомих компаній, зокрема, такими фактами:

  • кількість років на ринку в цьому сегменті;
  • напрям діяльності;
  • використовувані технології;
  • наявність гарантійних зобов'язань.

Зрозуміло, що в цьому випадку ціни на рушникосушки не будуть низькими:, адже якісний товар - не дешевий. Серед представлених і найбільш затребуваних марок відзначимо наступні:

1. Arbonia - відома швейцарсько-німецька компанія з виробництва обігрівальних конструкцій. Заснована в 1874 році, початок бере з мідної кузні в Швейцарії. Зараз це величезний концерн з високими показниками виробництва.
2. Елна-Сервіс - українське підприємство, що розробляє і випускає нагрівальні прилади. Досвід роботи на протязі 24 років дозволяє пропонувати споживачам якісний товар за доступною вартості.
3. Margaroli - італійська марка, заснована в 1949 році. Спеціалізується на випуску латунних труб, паралельно виготовляючи рушникосушки, радіатори і аксесуари до них. Вироби дуже привабливі, представлені в широкому асортименті.
1 4. Ларіс - українське підприємство, яке виготовляє вироби з нержавіючої сталі, включаючи сушки для рушників. Також займається металопрокатом.
5. Zehnder - одна з найстаріших швейцарських компаній, існує з 1895 року. Випускає обігрівальні прилади, спеціалізується на дизайн-радіаторах. Рушникосушки цієї марки надійні і довговічні.
6. Mario - український бренд, який існує з 1998 року, і також пропонує різні моделі обігрівальних приладів. За минулий час значно розширив потужності, що дало можливість скласти здорову конкуренцію іншим.
7. Kermi - німецька компанія, яка майже 60 років спеціалізується на розробці та виробництві радіаторів, теплих підлог, водяних конвекторів. полотенцесушитель Kermi характеризується не тільки нестандартною формою, а й високими показниками якості.

Наведений вище список далеко не повний. Є й інші виробники, які виробляють відмінну продукцію різних видів.

підводимо підсумки

На закінчення можна сказати, що, якщо підійти до вибору моделі і подальшій установці відповідально і розумно, покупка буде радувати своєю працездатністю протягом тривалого часу. І при обмеженому бюджеті на придбання можна підібрати гідне виріб.

Ціни на сушки для рушників водяні простих конструкцій - доступні. І, якщо правильно вибрати матеріал і провести монтаж, вони здатні забезпечити теплом вашу ванну кімнату. Пам'ятайте, що від складності виконання вироби значно залежить його вартість, тому сміливо можна економити на дизайні, але ніяк не на якості сушіння.

При виборі керуйтеся наступними критеріями:

  • визначитеся з моделлю, яка підійде під ваші заміри;
  • виберіть матеріал і конфігурацію;
  • встановіть самостійно або знайдіть досвідченого майстра.

В результаті ви отримаєте функціональний прилад, здатний уберегти вашу ванну від підвищеної вологості і швидко висушити білизну або рушники.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама