Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити водяна тепла підлога на дерев'яну основу під паркет або ламінат

  1. Вступ
  2. Опалювальна система
  3. опис конструкції
  4. Монтаж на рейки
  5. Інші варіанти

Парадоксально, але найбільш часто згадуваний мінус водяного статі в дерев'яному будинку є наслідком одного з головних достоїнств натурального покриття. Не секрет, що деревина має високі ізоляційними характеристиками. У конкретному випадку це означає істотні втрати виділяється трубами енергії, тобто зайві витрати на опалення. Крім того, цей матеріал схильний міняти свої характеристики внаслідок температурних перепадів або коливань рівня вологи. Раз так, потрібно шукати інші шляхи обігріву підлоги дерев'яного будинку? Давайте, не поспішаймо. Парадоксально, але найбільш часто згадуваний мінус водяного статі в дерев'яному будинку є наслідком одного з головних достоїнств натурального покриття

Вступ

Водяна підлога в дерев'яному будинку працює за тим же принципом, що центральне опалення. Нагрівається в казані вода через колектор розподіляється по трубах і постійно там циркулює. Магістралі виділяють тепло, яке впливає на підлогове покриття, роблячи життя мешканців кімнат більш комфортною. Бетонна стяжка, що традиційно є прошарком між системою і підлогою, пропускає енергію нормально. Однак коли сухий теплий пол в дерев'яному будинку теж є дерев'яним, виникають проблеми. Дошки, звичайно, не відображають тепло, але і не дуже добре його проводять.

В принципі, можна було б просто залити стяжку і покласти будь-яке покриття, яке подобається. Але ми говоримо конкретно про те, як зробити водяна тепла підлога в приватному будинку на дерев'яну підлогу під паркет або ламінат. Облаштування стяжки тут не годиться. На кожен квадрат підстави буде додатково тиснути до 300 кг бетону. Навіть найпотужніша конструкція, зроблена за всіма правилами, такого навантаження не витримає. Також не можна забувати про підкладці - ізоляційному матеріалі, який практично завжди кладуть під дошки. Він теж не є ідеальним провідником енергії. Вихід полягає в сучасній технології, якої в даний час дотримуються практично всі фахівці, які спеціалізуються на цьому процесі. Подібний монтаж водяної теплої підлоги в дерев'яному будинку забезпечує наступні переваги:

  • найкоротші терміни введення в експлуатацію;
  • мінімальні втрати тепла в процесі обігріву;
  • значно знижується загальна вага конструкції і тиск на основу;
  • немає потреби в підкладці і стягуванні;
  • можна ремонтувати систему, не витрачаючи зусиль на руйнування бетону.

Починати в будь-якому випадку потрібно з розрахунків і придбання необхідного опалювального обладнання. Найкраще придбати готову конструкцію від перевіреного виробника, але деякі користувачі вважають за краще заощадити і зібрати елементи окремо.

Опалювальна система

Сухий тепла підлога по дерев'яних перекриттях не працюватиме без таких елементів:

  • котла (газового, електричного або ін.);
  • кульових клапанів;
  • нагнітає насоса, який може бути присутнім в комплектації котла, але навіть в цьому випадку зазвичай докуповують ще один;
  • колектора з необхідною кількістю відгалужень;
  • труб;
  • всіляких з'єднувачів;
  • додаткових пристроїв контролю.

Вибір колектора і котла, їх підключення - це теми для кількох великих статей. Зупинимося на трубах. Перед тим як зробити тепла підлога від опалення в приватному будинку на дерев'яну підлогу, потрібно чітко розрахувати їх протяжність і крок розкладки. Для кожного приміщення створюється окремий контур. Винятки можливі, але не рекомендуються. Для розрахункових завдань використовуються спеціальні програми. Буде потрібно врахувати безліч параметрів, починаючи від кількості і розмірів приміщень і закінчуючи потужністю котла.

Помилки в розрахунку можуть обійтися дуже дорого. Система може швидко почати працювати неправильно, наприклад, чергувати холодні і теплі ділянки по всій поверхні або просто недостатньо сильно гріти. Коли ви встановлюєте теплі підлоги водяні в приватному будинку своїми руками на дерев'яну підлогу під паркет, ціною помилок може стати пошкодження дорогого покриття. Зрештою, опалювальне обладнання може елементарно зламатися задовго до призначеного йому терміну. Тут на послугах професіоналів економити собі дорожче. Помилки в розрахунку можуть обійтися дуже дорого

Труби на тепла підлога водяна від газового котла в будинку по дерев'яних балках зазвичай роблять з поліетилену PEX. Інші варіанти гірше або через якість, або через високу ціну. Найбільшого поширення набули вироби діаметром від 16 до 20 мм. Досить, щоб труба витримувала тиск 10 Бар і температуру до 90 градусів. Дорогі моделі з додатковими ступенями захисту не дають особливого переваги, тим більше, якщо стоїть питання заощадити.

Коли ви розподіляєте труби на теплі підлоги водяні в приватному будинку на дерев'яну підлогу, необхідно дотримуватися певних правил. Укладання рекомендується починати від зовнішніх стін. Вони більш холодні. Найбільш поширеним способом розташування магістралей є «змійка». Коли мова йде про внутрішні кімнатах, можна укладати по спіралі - від кута до центру і в зворотному напрямку. Стандартний крок становить від 10 до 30 см. Якщо до одного колектора підключено кілька контурів, важливо привести гідравлічний опір в трубопроводах до єдиного або, хоча б, близькому показником. Для спрощення цього завдання рекомендується розділяти водяну теплу підлогу в дерев'яному будинку зі стягуванням на додаткові ділянки.

опис конструкції

Система, розроблена спеціально для будівель з балковими перекриттями, укладається за такою схемою. Спочатку на лагах або дощатій покритті облаштовуються спеціальні канали, оснащені металевими розподільними пластинами з виїмкою. У цих виїмках будуть розташовуватися труби нагрівального контуру. Пластини додатково захищають легкий тепла підлога водяний в дерев'яному будинку від тиску зверху, виконуючи функції ребер жорсткості. Якщо є необхідність в підкладці (наприклад, планується постелити лінолеум), використовують плити ГВЛ або ЦСП. Важливо, щоб ізоляційні характеристики цих матеріалів були на найнижчому рівні.

Формувати канали під магістралі гарячого водопостачання можна двома способами: придбати готові модулі ДСП або використовуючи рейки. Перший варіант значно простіше і зручніше. Ви купуєте ДСП із заздалегідь підготовленими канавками, крок між якими відповідає вимогам виробника опалювальної системи. У комплекті додаються теплорозподільного металеві пластини, труби і кріплення. Зібрати такий водяна тепла підлога в дерев'яному будинку своїми руками не складе труднощів ні для кого. Потрібно лише чітко дотримуватися вказівок інструкції і бути акуратним. Головний мінус цього рішення - ціна, яка далеко не кожному по кишені. Формувати канали під магістралі гарячого водопостачання можна двома способами: придбати готові модулі ДСП або використовуючи рейки

Другий варіант набагато дешевше, але зажадає більше роботи. Мова йде не про саморучно створенні канавок в плитах ДСП, а про фіксацію труб за допомогою рейок. Останні виготовляють зі звичайних дощок або листів вологостійкої фанери товщиною 21-28 мм. Відстань між рейками, як правило, дорівнює товщині однієї рейки. Важливо, щоб труби, по яких йде рідина теплих підлог дерев'яного будинку, лежали вільно, без ризику бути придавленими в результаті раптової деформації (зсуву) покриття. Ширина напрямних визначається кроком між магістралями даного контуру. Є ще одне рішення - використовувати як модулі, так і рейки. Такий метод дає можливість значно заощадити і при цьому прискорити процес.

Монтаж на рейки

Розглянемо, як робити водяні теплі підлоги в приватному будинку на дерев'яну підлогу за допомогою рейок. Починається все з підготовки підстави. Слід ретельно оглянути всю поверхню і замінити всі елементи, міцність яких викликає сумнів. Дрібні дефекти можна усунути будівельними матеріалами, після чого ретельно висушити і очистити основу. Також рекомендується додатково утеплити поверхню. До нижньої частини балок або лагів прибивають бруски. На них укладається плитний утеплювач.

Наступним кроком до того, щоб отримати сухий теплий пол в дерев'яному будинку водяний, є настил шару поліетилену або іншого ізоляційного матеріалу. По периметру кімнати (на рівні плінтуса) кріпиться демпферна стрічка стандартної ширини 5 см. Потім, виходячи зі схеми розміщення труб, роблять розмітку напрямних з необхідним кроком. Наступним кроком до того, щоб отримати сухий теплий пол в дерев'яному будинку водяний, є настил шару поліетилену або іншого ізоляційного матеріалу

На основі цієї інформації визначаємо розміри рейок і заготовляємо їх. Тепер, можна приступати безпосередньо до монтажу теплої підлоги від опалення в приватному будинку на дерев'яну підлогу:

  1. Укладаємо напрямні згідно з розміткою таким чином, щоб між ними залишалися канали для труб.
  2. Кріпимо їх до основи саморізами.
  3. В отримані канали настилаємо фольгу (товщина матеріалу від 50 мкм), місцями фіксуємо за допомогою степлера.
  4. По каналах прокладаємо магістралі, закріплюючи їх на чорновий поверхні через певні інтервали. Труби теж рекомендується обернути фольгою.
  5. Підключаємо систему і тестуємо.
  6. Настилаємо паркет, ламінат або інше покриття відповідно до вимог виробника.

Можна вважати, що тепла підлога в дерев'яному будинку водяний по дерев'яним полам без стяжки готовий. Однак не забувайте про те, що описаний вище процес слід здійснювати тільки після проведення ретельних розрахунків. За цією послугою краще звернутися до фахівця. Якщо у вас немає досвіду подібних робіт, зробити все правильно буде складно. Результатом стане виклик того ж майстра, але вже на зовсім інших умовах співпраці.

Інші варіанти

Якщо вас цікавить, як зробити теплу водяну підлогу в дерев'яному будинку на лагах іншими способами, можете спробувати наступне рішення. Перш за все, необхідно змонтувати чорнове підставу з дерев'яних (ДСП, ДВП) дощок. Економічніше використовувати фанеру, яка ще й легко обробляється. Отримавши нову поверхню, розмічають шлях контуру. З плит ДВП, як самих м'яких, вирізаються пластини, які стануть основою для чистового покриття.

Вони укладаються таким чином, щоб залишався простір 2-3 см - саме туди буде встановлений теплий водяний підлогу в дерев'яному будинку з дерев'яними перекриттями. Рекомендується додатково додати в пази фольгу. Це дасть можливість не використовувати металізований який відбиває утеплювач, а замінити його більш дешевим аналогом. Далі, фіксується трубопровід, і проводяться всі вищеописані нами маніпуляції. Недоліком цієї технології теплої підлоги в дерев'яному будинку водяному по дерев'яним полам є неможливість укладання паркету. Дане рішення відмінно підійде під ламінат.

Ще один варіант - укласти труби на ґрунтовні дошки. Це досить трудомістка рішення, яке вимагає наявності спеціального інструменту і терпіння. Суть в тому, щоб висвердлити канавки в дошках. В цьому випадку ви точно отримаєте високоякісний сухий теплий пол в дерев'яному будинку з дерев'яними перекриттями. Одразу попереджаємо, надійну цільну деревину фрезерувати непросто, особливо при відсутності відповідних навичок. Крім трудомісткості, це ще й дороге задоволення, з огляду на вартість матеріалу. Ще один варіант - укласти труби на ґрунтовні дошки

У кожній дошці потрібно зробити один або два паза в залежності від схеми вашого трубопроводу. У ці отвори укладається фольга, а поверх неї - магістралі. Панелі фіксуються на лагах таким чином, щоб вийшла суцільна рівна поверхня. Зробивши тепла підлога водяний від газового котла в дерев'яному будинку своїми руками з даного принципу, ви можете стелити на нього будь-яке покриття, включаючи паркет і плитку. Віддача тепла буде вище, ніж при використанні інших рішень. Завдяки фользі, воно практично не буде передаватися на чорнові дошки, що дасть можливість суттєво економити енергію.

Якщо ви хочете більше знати про те, як зробити водяні підлоги в дерев'яному будинку своїми руками, необхідні консультації можна отримати на нашому сайті в Москві. Досвідчені експерти детально відповідять на питання, що цікавлять вас технічні питання. Крім того, ви можете поспілкуватися з іншими відвідувачами нашого сайту, вже стикався з цим процесом.

Раз так, потрібно шукати інші шляхи обігріву підлоги дерев'яного будинку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама