Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити водяна тепла підлога своїми руками. Пристрій, монтаж, фото. »Ремонт квартири своїми руками. Рекомендації по ремонту квартири. Фото, відео, практичний досвід.

Отже, ви вирішили покласти в своєму будинку теплу водяну підлогу своїми руками. Досить непроста задача. Для початку потрібно подбати про наявність труб і іншого устаткування. Роздрібні ціни і характеристики можна подивитися тут: http://agpipe.ru/truby-dlya-teplogo-vodyanogo-pola / Монтаж водяної підлоги пов'язаний з декількома визначальними нюансами, не знаючи яких краще за нього не братися. Наявність досвіду є визначальним фактором при укладанні теплої (саме водяного) статі, так як необхідно складання проекту, проведення необхідних розрахунків опалювального навантаження по приміщеннях (розрахунок контурів теплої підлоги). Все це непереборно без спеціальної підготовки.

ru/truby-dlya-teplogo-vodyanogo-pola

Відразу потрібно обмовитися, що укладання водяної підлоги більш доцільна в заміських будинках, а не в міських умовах. По-перше, в квартирі запаришся підключати труби до центрального опалення і взагалі це категорично заборонено. По-друге, використання водяного статі значно зменшить витрати на електроенергію, а також врятує вас і ваших рідних від електромагнітних випромінювань в великих кількостях.

Перевагою водяної підлоги перед електричними є рівномірний розподіл тепла по всьому приміщенню.

Пристрій водяних теплих підлог.

Існує три види систем водяного статі: бетонна, коли укладання водяної підлоги відбувається за допомогою бетонної стяжки. Настильна, яка передбачає монтаж теплого водяного статі без укладання стяжки, а фінішне підлогове покриття (ламінат, паркет, плитка, лінолеум) укладається на алюмінієві пластини через вологопоглинаючу прокладку з картону або спіненого поліетилену. Дерев'яна, коли труби укладаються безпосередньо на дерев'яні лаги або на чорнову підлогу.

Коротенько водяна тепла підлога складається з теплоізоляції, полімерних або металополімерних труб, кріплення, колекторів з фітингами для підключення петель теплої підлоги до системи опалення та насоса для циркуляції води. Ну і далі стяжка і фінішний підлогу.

Монтаж водяної теплої підлоги своїми руками

Для початку розглянемо спосіб укладання теплого водяного статі за допомогою бетонної стяжки ....

Насамперед, необхідно розмітити наше поле діяльності (площа укладання) по секторах до 40 м. Кв. для того, щоб компенсувати температурні розширення стяжки.

Далі укладаємо на підлогу теплоізоляцію: пінопласт, пінополістирол або Піноплекс. Вона перешкоджає тепловим втратам, все наше так необхідне тепло йде вгору в кімнату, а не обігріває стелю сусідам. Потім по периметру приміщення по стіні і між секторами укладаємо демпферну стрічку, яка повинна компенсувати теплове розширення бетонної стяжки.

Тепер можна на теплоізоляцію покласти арматурну сітку, до якої будемо кріпити наші труби.

Ну і далі укладання самих труб. Вона відбувається в більшості випадків по спіралі. Способи бувають різні: змійкою, подвійний змійкою, спіраллю (черепашкою) і спіраллю зі зміщеним центром. На фото знизу ви можете спостерігати різні способи укладання і схеми підключення водяних підлог.

Самі труби кріпляться спеціальними хомутиками до арматурної сітки з кроком приблизно в один метр. Не варто намертво кріпити труби до арматури, не забувайте, що вони під впливом температури можуть розширюватися і відповідно при щільній стягуванні деформуватися.

При укладанні труб водяного теплої підлоги слід знати, що крок укладання повинен бути від 10 до 35 сантиметрів. Відстань від труби до найближчої стіни повинно бути не менше 7 см.

Ну, поїхали. Один кінець труби закріплюємо у вхідний колектор ... І далі по продуманої заздалегідь схемою маємо і кріпимо наші труби по контурах. Довжина одного контуру повинна дорівнювати 50 - 60 метрів. Відповідно скільки ви укладете контурів в приміщенні, стільки повинно бути виходів у колектора. В кінці укладки залишився кінець труби приєднується до поворотного колектора. При проходженні труби через деформаційний шов (знаходиться між контурами) на неї надівається спеціальна гофрована труба.

Після закінчення всіх кріпильних робіт необхідно перевірити наш підлогу на вошивість. Для цього в труби заливається вода під тиском, що перевищує робочий приблизно в 1,5 рази (0,6 МПа). Тестування знову ж таки краще проводити досвідченим майстрам.

Після перевірки залишиться тільки грамотно зробити стяжку підлоги за допомогою спеціальних сумішей для теплих підлог (наприклад Теплолюкс-Глімс). Вона підніме підлогу на 5-7 сантиметрів. При цьому в трубах повинна циркулювати вода під робочим тиском.

Полістирольна система водяного теплої підлоги

Складається з полістирольних плит з пазами, в які вкладаються теплорозподільні пластини. Застосовується при обмеженні навантаження на перекриття або обмеження висоти приміщень.

Монтаж підлоги з водяним обігрівом за допомогою полістирольної системи відбувається наступним чином ... Спочатку теплоізоляція ... Починаємо укладати полістирольні плити з кута приміщення і заповнюємо його рівномірно, відповідно до заздалегідь продуманим планом. Потім в полістирольні плити укладаються пластини теплорозподільні. Тепер тільки залишається вщелкнуть в пластини труби контурів.

Далі необхідно провести всі необхідні випробування і покласти чистову підлогу без застосування стяжки.

Далі необхідно провести всі необхідні випробування і покласти чистову підлогу без застосування стяжки

1а. Фінішний підлогу (ламінат)
2а. теплоізоляція
3. Теплові труби
4. Алюмінієві пластини
5. Полістирольні плити з пазами
6. Підстава

1б. Фінішний підлогу (плитка)
2б. ЦСП, ГВЛ і т. Д.
3. Теплові труби
4. Алюмінієві пластини
5. Полістирольні плити з пазами
6. Підстава

Дерев'яна система водяної теплої підлоги

Застосовується при будівництві дерев'яних будинків.

Теплоізоляційний шар (мінеральна або базальтова вата, полістирол) укладається між лагами.

Є два типи дерев'яної настильній системи: модульного типу і рейкового.

Модульний тип на те і модульний, що складається з готових модулів з ДСП з уже готовими каналами під труби.

При рейковому ж способі укладання водяної підлоги теплопровідні пластини і труби контурів теплої підлоги укладаються між смугами ДСП в 150 або 300 мм, які в свою чергу кріпляться до основи саморізами з відступом в 20 мм один від одного. У відступи між напрямними з ДСП укладаються алюмінієві пластини. А вже в пази пластин укладаємо труби водяного статі.

Чистову підлогу укладається на алюмінієві пластини через вологопоглинаючу прокладку з картону або спіненого поліетилену. При настилі лінолеуму, укладання плитки слід спочатку на алюмінієві пластини покласти плиту ГВЛ (гіпсоволокнисті лист).

На закінчення можу додати тільки одне: непідготовленому фахівця зробити теплий водяна підлога своїми руками буде досить складно. Навіть якщо ви все зробите за інструкцією - не факт, що ні наживете собі зайвих проблем. В цьому випадку економія не доречна.

Ну і ось Вам ще предложеньіце Ну і ось Вам ще предложеньіце   Навчальний відеокурс по монтажу водяної теплої підлоги своїми руками Навчальний відеокурс по монтажу водяної теплої підлоги своїми руками. Все досконально і доступно викладено і розжовано на реальних прикладах.

Придбати електронну версію курсу Придбати електронну версію курсу!

Також настійно рекомендую подивитися відео з настилу водяної теплої підлоги . Наочні приклади і рекомендації.

Хай щастить.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама