Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Який водяний полотенцесушитель краще для ванної: як вибрати правильно

  1. Водяний полотенцесушитель: варіанти виконання
  2. Вимоги до труб для водяного полотенцесушителя
  3. Як грамотно вибрати водяний полотенцесушитель?
  4. Матеріал виготовлення
  5. Форма і розмір конструкції
  6. дизайнерське оформлення
  7. Імпортний або вітчизняний?

При створенні гармонійного інтер'єру у ванній кімнаті увага приділяється кожній деталі. Крім сантехнічного обладнання внести посильний вклад у створення зручності, краси і комфорту покликані і менш значущі на перший погляд атрибути. І полотенцесушитель займає в цьому переліку одну з основних позицій.

Як правильно вибрати водяний полотенцесушитель, щоб доповнити інтер'єр ванної кімнати стильним і функціональним аксесуаром, розглянемо в статті.

Водяний полотенцесушитель: варіанти виконання

Практично будь-яка ванна кімната в типовому багатоквартирному будинку спочатку обладнана водяним полотенцесушителем. Цей зигзагоподібний відрізок трубчастого трубопроводу підключений до системи гарячого водопостачання.

Цей зигзагоподібний відрізок трубчастого трубопроводу підключений до системи гарячого водопостачання

Основне покликання приладу - просушка рушників, хоча він дуже зручний також для сушки білизни і прогріву невеликого простору ванної кімнати

Ванна - приміщення з високою вологістю, в умовах якої рушники сушаться досить довго. На гарячому приладі це процес протікає в кілька разів швидше.

За умови централізованого водопостачання, коли під його облаштування задіяна частина гарячої труби, експлуатувати полотенцесушитель можна хоч цілий рік. З безпекою експлуатації приладу немає ніяких проблем.

Хоч ризик розгерметизації на монтажних стиках ніхто не виключає, але його ймовірність досить мала. Та й наслідки цієї неприємної ситуації можуть спричинити лише додаткові фінансові витрати на ремонт.

У холодну пору року прилад, виступаючи свого роду компенсує петлею, через яку розлучається гаряча вода на кілька квартир, забезпечує відчутний прогрів приміщення. Підтримувана їм теплота у ванній кімнаті, де часто не передбачений окремий радіатор опалення, ніколи не буває зайвою.

Підтримувана їм теплота у ванній кімнаті, де часто не передбачений окремий радіатор опалення, ніколи не буває зайвою

Випромінюване водяним полотенцесушителем тепло перешкоджає запотіванню дзеркала і попереджає виникнення цвілі, нерідко поселяється на вологих поверхнях

Але така залежність чревата тим, що в разі перекриття гарячої води змійовик остигає, перестаючи виконувати покладену на нього функцію. У перервах між опалювальними сезонами він служить лише як вішалка для рушників і декоративного прикраси кімнати.

При подачі гарячої води конструкція почне прогріватися, але досить повільно. І навіть при облаштуванні автономного водопостачання кожен раз при включенні системи доводиться чекати, коли прогріється спочатку сама труба, а слідом за нею і приміщення ванної.

Більш зручні в цьому плані електричні моделі, які можна розміщувати на будь-який з стін ванної кімнати, за винятком простору навколо джерел води. Але знайти вільне місце для додаткового змійовика не завжди представляється можливим.

Та й далеко не всі готові виділяти додаткові витрати на оплату електроенергії, необхідної для функціонування приладу.

Та й далеко не всі готові виділяти додаткові витрати на оплату електроенергії, необхідної для функціонування приладу

При облаштуванні автономного водопостачання набагато вигідніше встановлювати двоконтурні водяні рушникосушки в ванній, обладнані теплообмінником

У двоконтурних пристроях крім постійно поточної гарячої води знаходиться підігрівають антифриз, покликаний рівномірно розподіляти тепло по радіатора. Теплообмінник може бути вбудованим в загальну конструкцію, або винесено окремо.

Двухконтурнікі зручні тим, що дозволяють регулювати температурний режим. Додаткове покриття внутрішніх стінок захищає функціональну конструкцію від різких перепадів тиску і впливу агресивного середовища.

Додаткове покриття внутрішніх стінок захищає функціональну конструкцію від різких перепадів тиску і впливу агресивного середовища

Зустрічаються у продажу і комбіновані моделі, що поєднують в собі кращі сторони водяного та електричного нагрівальних пристроїв

Завдяки вдалому поєднанню якісних характеристик водяних і електричних моделей комбіновані рушникосушки здатні безперебійно працювати навіть при відсутності в системі гарячої води. Єдиний недолік комбінованих моделей - їх висока ціна.

Вимоги до труб для водяного полотенцесушителя

Вибираючи водяний полотенцесушитель для ванної кімнати, орієнтуйтеся насамперед на рівень тиску в трубах. Згідно з вимогами державних стандартів і з діючими будівельними нормами, тиск в водозабірної арматури повинно бути не менше 6 Атм.

Згідно з вимогами державних стандартів і з діючими будівельними нормами, тиск в водозабірної арматури повинно бути не менше 6 Атм

На практиці тиск води в трубах варіюється в межах від 2,5 до 7,5 Атм. І залежить він в основному від місця будівництва, кількості поверхів у багатоквартирному будинку і якості самих комунікацій. У приватних будинках тиск в трубах рідко перевищує 2-3 атмосфери

Тому не зайвим перед покупкою буде з'ясувати показники водопровідної системи, додавши до отриманого значення в якості страховки кілька позицій на можливі гідроудари.

«Потужність» водяного полотенцесушителя багато в чому залежить від площі розгортки труби, яка застосовується для його виготовлення. Конструкція в формі драбинки хороша тим, що при здатності віддавати максимум тепла може легко переносити гідравлічний удар.

Конструкція в формі драбинки хороша тим, що при здатності віддавати максимум тепла може легко переносити гідравлічний удар

Ідеальний варіант з максимальною тепловіддачею - хромований контур у формі драбинки, що складається з пари товстих труб, з прокладеними між ними тонкими поперечиною

При виборі сушарки зверніть увагу і на діаметр труб. Можливо, для монтажу і підключення приладу потрібно придбати спеціальний перехідник. Вкажіть ці параметри консультанту, і він відповідно технічними особливостями виробів допоможе вам підібрати оптимальний варіант.

Як грамотно вибрати водяний полотенцесушитель?

Полотенцесушитель визначає рівень тепла і комфорт у ванній кімнаті. Тому встановлювати перший-ліпший прилад не варто. Благо, різноманітність асортименту дозволяє вибрати модель, яка успішно буде поєднувати в собі експлуатаційні параметри і естетичні якості.

Матеріал виготовлення

Традиційні сушарки для білизни, виконані з мало презентабельних чавунних труб, покритих товстим шаром олійної фарби, давно витіснили так звані «дизайн-радіатори».

Традиційні сушарки для білизни, виконані з мало презентабельних чавунних труб, покритих товстим шаром олійної фарби, давно витіснили так звані «дизайн-радіатори»

Основний колір сучасних моделей «дизайн-радіаторів» - сріблястий металік, хоча зустрічаються і водяні рушникосушки білого кольору

Матеріалом виготовлення для таких пристроїв виступає:

  • захищена чорна сталь;
  • нержавіюча сталь;
  • кольорові метали (алюміній, мідь або латунь).

Сушарки з чорної захищеної стали легко піддаються корозії, тому вироби з такого матеріалу більше набувають при облаштуванні заміських будинків, де передбачена автономна система опалення.

Хорошою тепловіддачею славляться і кольорові метали. Але термін служби конструкцій з кольорових металів обмежений 5-10 роками.

Сушарки для рушників, виконані з міді або латуні, досить привабливі і виступають гідною прикрасою інтер'єру ванної кімнати

Якщо говорити про конструкції з кольорових металів, то їх радше воліють завдяки цікавому зовнішньому вигляду. Через випадання в осад і розчинення домішок в процесі експлуатації латунного вироби на вигинах і стінках конструкції вже навіть після закінчення перших п'яти років служби буде проглядатися знос матеріалу.

Матові матеріали благородних відтінків гармонійно виглядають в ванних кімнатах, оформлених в класичному стилі, а також модерн або арт-деко

Найбільш популярним, хоч і найдорожчими, вважаються рушникосушки з нержавіючої сталі. Як правило, для їх виробництва використовуються цільнотянуті труби без швів, що мають товщину стінок 3 мм. За рахунок такого способу виготовлення виріб набуває високу стійкість до агресіям жорсткої води і перепадів тиску.

Для додання зовнішньої презентабельності вироби з нержавіючої сталі додатково полірують або хромують.

Відносно цінового питання: пофарбовані моделі відрізняються більш доступною вартістю в той час, як придбання полірованого пристрою здатне «вдарити по кишені».

Форма і розмір конструкції

Важливе значення має і форма водяного полотенцесушителя для ванної кімнати. Сучасні провідні виробники пропонують такі конфігурації виробів:

  • Класичні моделі за формою нагадують літери «П» і «М», а також комбіновані варіанти «ПМ»;
  • «S» -образні вироби, що зовні нагадують згинається змійку;
  • Модернізовані моделі, обладнані однією або двома поличками;
  • Декоративні варіанти виконання у вигляді драбинок, крапель, петель і каскадів.

У продажу представлені широкі і вузькі моделі, габаритні конструкції і компактні рушникосушки, оснащені мініатюрними поличками. Вибір обмежується тільки вашими вподобаннями і розміром коштів, які ви готові виділити на такий потрібний в господарстві атрибут.

Вибір обмежується тільки вашими вподобаннями і розміром коштів, які ви готові виділити на такий потрібний в господарстві атрибут

Рейтинг популярності очолюють декоративні моделі незвичайної форми, які в інтер'єрі ванної кімнати виступають справжньою родзинкою

дизайнерське оформлення

Зовнішній вигляд сучасних сушарок для рушників може бути і банально простим, і по-чудернацьки складним. Залежно від задіяних в оформленні оздоблювальних матеріалів і кольорової палітри, яка задає тон в стінах ванної кімнати, можна вибирати вироби матових кольорів або сріблястих відтінків.

Залежно від задіяних в оформленні оздоблювальних матеріалів і кольорової палітри, яка задає тон в стінах ванної кімнати, можна вибирати вироби матових кольорів або сріблястих відтінків

Ноток витонченості та вишуканості в інтер'єр можуть привнести водяний полотенцесушитель, виконаний із застосуванням дзеркального хромування

При наявності металізованих елементів декору в інтер'єрі дизайнери рекомендують зупиняти вибір на хромованому обладнанні. Досить місткі «багатомісні» арки і обладнані поличками окружності.

Якщо ж в оформленні ванної кімнати відсутні хромовані деталі, а світла арка або драбинка гармонійно вписується в загальний дизайн, доцільніше вибирати забарвлену модель білого кольору. Витончено виглядають сушарки, що зовні нагадують синусоїду.

Не варто захоплюватися надмірно химерними варіантами. Мода на них може пройти вже через 2-3 роки, а перевірена часом класика буде радувати лаконічністю форм протягом декількох десятиліть.

Імпортний або вітчизняний?

Великим попитом на ринку користуються як водяні рушникосушки вітчизняного виробництва, так і їхні закордонні аналоги. На особливу увагу заслуговують фінські, італійські та німецькі торгові марки.

На особливу увагу заслуговують фінські, італійські та німецькі торгові марки

До уваги покупців пропонуються безліч варіантів починаючи з бюджетних конструкцій традиційного виконання і закінчуючи виробами преміум-класу

При виборі моделей європейського виробника слід враховувати той момент, що в більшості своїй вони призначені для підключення до системи опалення. Вироби вітчизняних виробників більше орієнтовані на підключення до гарячого водопостачання.

Традиційно в якості матеріалу виготовлення європейські виробники використовують тонкостенную сталь, внутрішні стінки якої не мають антикорозійного покриття. Європейські виробники не завжди враховують якість циркулюючої по водостоках води.

Не секрет, що для гарячого водопостачання використовується вода, в складі якої присутні хімічні домішки, механічні суспензії, солі. Ці сполуки здатні викликати корозію стали, а осідають на стінках суспензії зменшують внутрішній діаметр труб. Особливо від цього «страждають» місця вигинів конструкції.

Заковика полягає в тому, що йде з-під крана вода без кисню, а надходить з бойлера теплоносій збагачений ім. Тому, якщо враховувати цей параметр, краще все ж вибирати водяний полотенцесушитель вітчизняного виробництва, адаптований до «жорстким» умов наших комунікацій.

Високий рейтинг полотенцесушителей з нержавіючої послужив причиною того, що в продажу з'явилося багато підробок. Чутливий до домішкам низькоякісний метал швидко втрачає свої експлуатаційні властивості, його доводиться просто замінювати.

Застрахувати себе від неякісної продукції можна, віддаючи перевагу перевіреним виробникам. Крім «іменитих» брендів на ринку завжди є «міцні середнячки», які хоч і не випускають «технологічних» проривів, але якість своєї продукції завжди тримають на висоті.

Крім «іменитих» брендів на ринку завжди є «міцні середнячки», які хоч і не випускають «технологічних» проривів, але якість своєї продукції завжди тримають на висоті

Щоб придбати якісний виріб, звертайте увагу на виконання зварних швів, різьблення на торцях, покриття, а також наявність відповідних сертифікатів на продукцію

Крім гарантійного талона в комплекті з приладом повинен бути присутнім гігієнічний талон з вказаною назвою фірми-виробника.

Знаючи всі тонкощі вибору, ви без зусиль підберете модель водяного полотенцесушителя, яка бут радувати презентабельним зовнішнім виглядом і відмінною якістю довгі роки.

Як грамотно вибрати водяний полотенцесушитель?
Імпортний або вітчизняний?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама