Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бетонна система тепла підлога: особливості пристрою, технологія

  1. вступ
  2. Особливості бетонного теплої підлоги
  3. Переваги бетонного теплої підлоги
  4. Конструкція бетонної системи тепла підлога
  5. особливості монтажу
  6. висновок
  7. Статті по темі

class = "eliadunit">

вступ

На відміну від настильній системи тепла підлога , Бетонна система тепла підлога передбачає закриття гріють елементів (кабелю, що гріє або водопровідних труб) шаром важкого або легкого бетону (стяжки).

Особливості бетонного теплої підлоги

Технологія бетонного теплої підлоги застосовується, як для водяних теплих підлог, так і для електричних полів. Варто відзначити, що під електричним теплою підлогою в технології бетонної підлоги, розуміємо тільки кабельний тепла підлога, НЕ покладений в готові мати. Стяжкою закривається, тільки гріючий кабель, що укладається на підлогу окремо, витками по розрахованої схемою. Гріють мати закриваються шаром керамічною плиткою.

Товщина бетонного теплої підлоги не дозволяє застосовувати його в приміщеннях зі слабкими перекриттями, що мають обмеження по навантаженню. Підставою для бетонного теплої підлоги повинен служити чорнову підлогу першого поверху без підвалу, або, бетонні підлоги з плит перекриттів або монолітного бетону.

Переваги бетонного теплої підлоги

Поряд з відносним недоліком у вигляді важкої ваги, у бетонній системи маса переваг. Найважливіше з-них це рівномірний розподіл тепла по поверхні підлоги. Як наслідок приміщення прогрівається більш рівномірно практично, створюючи найбільш комфортні умови, що нагадують обігрів радіаторами опалення.

Також варто відзначити, високу інертність обігріву бетонними підлогами. Вони повільно прогріваються, зате повільно остигають, що також плюс комфортності такої системи обігріву.

До мінусів даної системи теплих підлог, не можна не віднести складність, а вірніше трудомісткість робіт. Технологічна багатошаровість конструкції, складний пристрій мокрій або напівсухий плаваючою стяжки, все це не додає плюсів даної технології і обмежує її застосування.

На захист бетонної системи, варто додати її надійність. Правильно виконаний монтаж з ретельною перевіркою системи перед заливкою і акуратне бетонування, роблять систему тепла підлога вбудованим елементом статі, не схильним до механічного впливу і пошкоджень.

Конструкція бетонної системи тепла підлога

Конструкція бетонної системи тепла підлога

class = "eliadunit">

Конструкції підлог прийнято називати пирогом, через її шаруватості. Перерахую шари бетонного теплої підлоги в класичному виконанні максимуму шарів (знизу вгору):

  • Базовий підлогу (плита, моноліт, підготовлений грунт);
  • Шар гідроізоляції;
  • Екструдований полістирол (утеплювач), 2-10 см. Він не вступає в реакцію із цементною сумішшю;
  • Шар фольги, що відбиває;
  • Металева армована сітка 10 на 10 см, піднята над утеплювачем на 1-2 см;
  • Труба водяної теплої підлоги (зшитий поліетилен, рідше металопластик), діаметр 16,20 мм. Або електричний кабель, що гріє (резистивний або саморегулюючий).
  • Труба (кабель) укладаються змійкою по розрахованої схемою. Труба кріпиться до грат армування. Кабель може кріпитися до спеціальної монтажної стрічки, якщо використовується напівсуха стяжка, яка не потребує армування;
  • Верхній шар оздоблювального матеріалу. Підходить паркет від 9 мм, ламінат з піктограмою «тепла підлога», будь-яка плитка.

особливості монтажу

При монтажі бетонної системи теплої підлоги потрібно звернути увагу на наступні моменти:

при влаштуванні мокрою стяжки армування обов'язково;

  • Стяжка теплої підлоги є плаваючою, тому обов'язково відокремити її від стін приміщення демпферного прокладкою;
  • Якщо в підлозі передбачені деформаційні шви, кабель (труба) повинна проходити через них через гільзи;
  • Система теплої підлоги повинна бути перевірена до пристрою стяжки;
  • Товщина стяжки теплої підлоги повинна бути від 50 мм. Марка використовуваного бетонного розчину не нижче М300 (В22,5);
  • Включати систему теплої підлоги потрібно після повного висихання вкриває стяжки. Водяна система тепла підлога опресовується і включається за спеціальною технологією.

Важливо! При використанні напівсухий стяжки теплої підлоги, для кріплення труб можуть застосовуватися спеціальні панелі з «бочками» типу Vario.

висновок

Об'єктивно кажучи, бетонна система тепла підлога кращий варіант з обігріву приміщення статями. Однак, вважаю мокру бетонну стяжку по армуючої сітки для укриття гріють елементів теплої підлоги, застарілою. Варіанти напівсухий стяжки на теплоізоляційних панелях, сучасніші, технологічно прості й ефективні, хоча залишаються дороги.

© Opolax.ru

Статті по темі

class = "eliadunit">

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама