Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бочковий насос для поливу городу з бочки: який вибрати занурювальний, поверхневий або дренажний

  1. Фактори що впливають на вибір насоса для забору води з бочки
  2. розрахунок продуктивності
  3. Розрахунок необхідного напору
  4. потужність мотора
  5. Насоси для подачі води з ємності або бочкові насоси
  6. поверхневий насос
  7. Занурювальні насоси
  8. Дренажні насоси для поливу
  9. Особливості експлуатації поливальних насосів
  10. Як вибрати бочковий насос: відео

Набігавшись по городу з відрами, багато дачників мимоволі замислюються про те, щоб придбати відповідний бочковий насос для поливу городу з водозабірного бака, але залишається важливе питання: який вибрати поверхневий,   погружной   або дренажний   Щоб не росло на дачній ділянці, будь то   овочі   , Чагарники або просто   клумби з квітами   , Грядки повинні виправдати старання господарів і величезне значення тут має полив - про це не знати городникам-професіоналам і аматорам Набігавшись по городу з відрами, багато дачників мимоволі замислюються про те, щоб придбати відповідний бочковий насос для поливу городу з водозабірного бака, але залишається важливе питання: який вибрати поверхневий, погружной або дренажний
Щоб не росло на дачній ділянці, будь то овочі , Чагарники або просто клумби з квітами , Грядки повинні виправдати старання господарів і величезне значення тут має полив - про це не знати городникам-професіоналам і аматорам.

Бочковий насос дуже простий в установці і использованиии

Але багатьом досі доводиться рано-вранці або ввечері побігати з лійками і відрами. Особливо важко доводиться тим, хто позбавлений центральної системи водопостачання, та й тим, хто до неї підключений, доводиться деколи не легше, адже натиск в «дачний годину пік» залишає бажати кращого. Оптимальним виходом з положення стане насос для поливу з бочки. Основна складність вибору полягає в широкому розмаїтті видів і моделей представлених на ринку, але якщо розібратися з перевагами і недоліками кожного, визначиться з найбільш підходящим буде просто.

Фактори що впливають на вибір насоса для забору води з бочки

Підбирають насосну станцію, з огляду на її технічні можливості: потужність, продуктивність, наявність фільтраційних систем. Для того щоб підібрати оптимальний варіант потрібно визначити:

  1. Протяжність від бочки до кінця городу.
  2. Якщо є перепади висоти, то скільки метрів вони складають.
  3. Як регулярно пристрій буде використовуватися і як довго.
  4. Яка площа відведена під культури, які потребують регулярного поливу і який спосіб поливу необхідний (крапельний, дощової, під корінь).

Вибирайте насос виходячи пержде всього з розрахунку його продуктивності

розрахунок продуктивності

Виходячи із загальноприйнятого стандарту, на полив 1 м2 засадженої грядки витрачається від 3 до 5 л. води. Тобто, якщо площа городу 300 м2, то знадобиться: 300 × 5 = 1500 л. води / добу. Насос повинен прокачати необхідну кількість води за той час, який влаштовує дачника. У технічних параметрах продуктивність насосів позначає буква Q. В даному випадку, якщо Q буде - 30-50 л / хв, на полив доведеться витратити 30-50 хв.

Розрахунок необхідного напору

Критерій вказує на висоту, з якої насос здатний підняти воду і перенести її до точки вилиття без істотних втрат в напорі. Якщо використовується насос для поливу з бочки, розташованої на одному рівні з землею можна прирівняти 1 вертикальний м. До 10 горизонтальним. Чим більше буде відстань від точки водозабору до точки зливу, тим відповідно напір води буде менше.

Чим більше буде відстань від точки водозабору до точки зливу, тим відповідно напір води буде менше

Продумайте, яка напір води вас влаштує, щоб не виникло проблем при поливі ділянки

Наприклад, бочка вкопана в землю, її дно розташоване на глибині 1,5 метра, протяжність грядки - 35 м. (35 × 0,1 = 3.5) На втрати напору через з'єднань і поворотів при розрахунках додають 20%. Значить, 35 × 0,2 = 7 м. Цю цифру необхідно додати до висоти підйому і протяжності: 1,5 + 3,5 + 7 = 12. Також рекомендують накинути запас - 10-15. Тобто в даних умовах натиск, який в техпаспорті зазвичай відзначений буквою Н, повинен бути не менше 25-30.

потужність мотора

Потужність насоса залежить від типу поливу. Для краплинного підійдуть малопотужні агрегати. А для дощування потрібні більш потужні, які зможуть витримати великий тиск.

Насоси для подачі води з ємності або бочкові насоси

Призначений такий насос для поливу з бочки або з іншої невеликої ємності. Він відрізняється легкою вагою, близько 4 кг і встановлюється на борт. У корпус насоса вбудований двигун, а в нижній частині знаходиться водозабір. Така конструкція дозволяє швидко охолоджувати мотор під час роботи і збільшити тим самих час безперервної експлуатації.

Така конструкція дозволяє швидко охолоджувати мотор під час роботи і збільшити тим самих час безперервної експлуатації

Насоси для подачі води з бочки встановлюються одноразово, а потім вам потрібно буде тільки переміщати шланг по ділянці

переваги:

  • Доступна вартість;
  • Порівняно невелика вага і зручність в експлуатації;
  • Невисокий рівень шуму.
  • Додатково насосний агрегат може укомплектовуватися автоматичним регулюванням продуктивності, що дозволяє вибрати оптимальний для поливу режим.

недоліки

  • Більшість моделей мають вбудований фільтр, і не можуть використовуватися для подачі неочищеної води;
  • Не використовуються для інших цілей.

поверхневий насос

Поверхневі насоси дозволяють перекачувати рідину з будь-якого порівняно чистого джерела. Більшість моделей відносяться до середнього цінового діапазону. Споживання потужності у таких агрегатів невелика, а продуктивність досить висока і гарна ремонтопридатність.

Споживання потужності у таких агрегатів невелика, а продуктивність досить висока і гарна ремонтопридатність

Поверхневий насос допоможе вам викачувати воду з будь-якого необхідного джерела

переваги:

  • Компактність і невелика вага;
  • Доступна вартість;
  • Агрегат простий в монтажі, експлуатації і обслуговуванні.
  • Висока продуктивність;
  • Надійність і довговічність;

недоліки:

  • Високий рівень шуму;
  • Чутливість до будь-яких домішок.

Важливо! Поверхневі насоси встановлюють на рівну площадку, додаткового кріплення вони зазвичай не вимагають.

Занурювальні насоси

Призначені такі насоси для забору води з свердловин і колодязів, хоча можуть використовуватися і для подачі води з бочки. Занурювальні насоси бувають двох типів вібраційні і відцентрові.

Занурювальні насоси бувають двох типів вібраційні і відцентрові

Полив ділянки за допомогою насосу

  • Вібраційні - найбільш популярний варіант, причиною цього стала його невисока вартість і хороша продуктивність. Такі насоси споживають небагато енергії, мають досить тривалий термін експлуатації без зупинки. Але у них низька ремонтопридатність, іноді навіть при незначній поломці легше придбати новий агрегат, ніж ремонтувати старий.
  • Відцентрові - відрізняються підвищеною продуктивністю, застосовуються для поливу значних площ. Вартість таких агрегатів значно вище в порівнянні з вібраційними, але це виправдано їх надійністю і довговічністю. У своїй більшості вони підходять для передачі води на довгі відстані.

переваги:

  • Відсутність шуму;
  • Хороші експлуатаційні характеристики;
  • Вібраційний насос обійдеться недорого.

Схема установки погружного бочкового насоса

недоліки:

  • Складність в обслуговуванні та ремонті;
  • Вартість відцентрових насосів порівняно висока.

Дренажні насоси для поливу

Відразу варто відзначити, що насосна станція такого типу стане в нагоді в господарстві не тільки для поливу, це, швидше за їх додатковий спосіб експлуатації. Дренажні насоси призначені для відкачування забрудненої води, вони відрізняються невисокими напірними характеристиками, але швидкої перекачуванням великих обсягів.

Насос складається з герметичного корпусу, в який укладено двигун і насосний вузол. Корпус може бути виготовлений з нержавіючої сталі або міцного пластику. Насосний вузол затягує в воду через спеціальний отвір, ніж він більшого діаметра, тим більший розмір твердих частинок здатний пропустити насос. Більшість дренажних насосів забезпечені вимикачем поплавця. Бувають заглибні і поверхневі.

Дренажний насос

переваги:

  • Порівняно невелика вага;
  • Високий рівень надійності і міцності;
  • Зручність в експлуатації;
  • Можливість відкачування забрудненої води з досить великими домішками або передачі на город розчинів з органічними і мінеральними добривами.
  • Середній рівень шуму.

недоліки:

  • Низька напірні;
  • Дорогий ремонт і обслуговування.

Важливо! Погружной, поверхневий і дренажний насоси, крім поливальних функцій можуть використовуватися і для інших побутових цілей. Бочковий насос використовується тільки для поливу городу.

Особливості експлуатації поливальних насосів

Якщо дотримуватися інструкції виробника, то насос прослужить вам не один рік

  • Не можна допускати, щоб насос працював без води на холостому ходу.
  • Деякі насоси перед початком робіт наповнюють водою вручну і не забувають на зиму зливати воду.
  • Щоб уникнути перегріву, не рекомендують перекачувати воду високої температури насосами з водяним охолодженням.
  • Насос повинен експлуатуватися тільки в тих умовах, для яких він призначений за технічними характеристиками.

Як вибрати бочковий насос: відео

Бочкові насоси для дачі: фото

Бочкові насоси для дачі: фото

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама