Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим харчуються черепахи?

Черепахи - це всеїдні тварини, тобто вони охоче їдять як рослинну, так і тваринну їжу. Але раціон, тобто співвідношення різних видів їжі, сильно відрізняється у різних видів черепах і залежить від їх місця проживання і способу життя.

Черепахи бувають сухопутні і водяні. Сухопутні черепахи - вегетаріанці, вони харчуються травою, фруктами, листям і пагонами дерев, квітами. Але якщо черепахи, що живуть в посушливих регіонах, харчуються майже виключно однієї рослинністю, то їх родичі, які живуть в більш вологих областях, люблять поласувати равликами, хробаками, жуками або невеликими жабами.

Водяні черепахи бувають, в свою чергу, прісноводні і морські. Прісноводні черепахи в більшості своїй хижаки (вони вважають за краще пуголовків, комах, рибу), а ось серед морських зустрічаються і хижі, і рослиноїдні, і всеїдні. Наприклад, зелена черепаха живиться тільки водоростями, а шкірясті полюють на медуз, молюсків, ракоподібних і риб. Є й такі види прісноводних черепах, які в дитинстві харчуються тваринною їжею, а в дорослому стані, по мірі уповільнення зростання, стають вегетаріанцями.

Ось яке велике розмаїття смакових переваг у цих тварин! Тому, якщо ви вирішили завести вдома черепашку, обов'язково вивчіть її біологію: дізнайтеся, в яких місцях мешкає обраний вами вид, чим харчується, які умови навколишні середовища для вашої черепахи сприятливі.

Черепахам не підійде їжа з вашого столу, їм потрібне особливе харчування.

Сухопутним черепахам потрібна рослинна їжа, що містить грубі харчові волокна. У домашніх умовах їх годують капустою, морквою, буряком, огірками, кабачками, зеленню - наприклад, листям салату, кульбаби, конюшини, подорожника, кропиви.

Іноді (але не часто!) Можна урізноманітнити їх меню невеликою кількістю яблук, винограду, груш, насіння і навіть грибів - печериць, сироїжок.

Водяних черепах, наприклад, найпопулярнішу з них - красноухую черепашку - годують комахами, мотилем; можна давати їм морепродукти (креветок, кальмарів), дощових і борошняних черв'яків, свіжу рибу, сиру печінку. Але і рослинна їжа цим хижакам теж потрібна: в їх раціоні повинні бути присутніми листя, водорості (морська капуста), овочі і фрукти. У дорослої красноухой черепахи рослинна їжа повинна становити вже 70% її раціону.

Їду всім черепахам треба давати в подрібненому вигляді.

Черепахи - це всеїдні тварини, тобто вони охоче їдять як рослинну, так і тваринну їжу

Черепаха намагається відкусити шматок від цілого помідора

Ні в якому разі не можна давати черепахам молочні та кисломолочні продукти, хліб, макаронні вироби, каші, яйця, варені м'ясні та рибні страви, консерви, шкірку цитрусів. Від такої їжі у черепахи порушиться робота шлунково-кишкового тракту і нирок.

Щоб не помилитися з вибором харчування для свого домашнього вихованця, проконсультуйтеся з фахівцями: вони точно знають, яке співвідношення різних елементів живлення краще всього підходить саме вашій черепашке.

Щоб не помилитися з вибором харчування для свого домашнього вихованця, проконсультуйтеся з фахівцями: вони точно знають, яке співвідношення різних елементів живлення краще всього підходить саме вашій черепашке

Годування черепахи кавуном

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама