Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим хороші теплі водяні підлоги під ламінат: вибір покриття і технології

  1. Чи є резон поєднувати підлогове опалення і ламіноване покриття?
  2. Маркування: який ламінат можна використовувати на теплий водяна підлога?
  3. Класифікація ламінату під стандартні теплі водяні підлоги
  4. Робоча і прохідна зони
  5. Спальня, дитяча і хол
  6. санвузол
  7. Особливості монтажних робіт

Буквально півтора десятка років тому про використання ламінованих деревоволокнистих плит не могло бути й мови Буквально півтора десятка років тому про використання ламінованих деревоволокнистих плит не могло бути й мови. Їх якість багато в чому залишало бажати кращого, матеріал боявся температурних перепадів, внаслідок чого стикувальні шви розходилися і з'являлися неестетичні тріщини. Але, на щастя, будівельні технології не стоять на місці, характеристики ламінату на порядок підвищилися. Збільшився і асортимент, що з одного боку не може не порадувати, а з іншого складає певні проблеми при виборі.

Чи є резон поєднувати підлогове опалення і ламіноване покриття?

Одне тільки співвідношення таких параметрів, як ціна і естетичність, зробило дане покриття дуже затребуваним як в заміському будівництві, так і в багатоквартирних будинках. Фахівці часто рекомендують укладати ламінат на теплий водяна підлога , Керуючись таким поняттям, як теплопровідність. Переконатися в цьому можна з наступної таблиці:
Одне тільки співвідношення таких параметрів, як ціна і естетичність, зробило дане покриття дуже затребуваним як в заміському будівництві, так і в багатоквартирних будинках
Як видно з наведених даних, ламіноване покриття цілком вписується в саму ідею підлогового обігріву. Таке поєднання навіть можна назвати вдалим по ряду причин:

  • сприятливий температурний режим;
  • екологічна безпека;
  • повну відповідність санітарно-гігієнічним нормам;
  • широкий спектр дизайнерських рішень.

Однак не завжди забудовники приділяють належну увагу вибору цього матеріалу, тому варто зупинитися на деяких моментах більш докладно.

Маркування: який ламінат можна використовувати на теплий водяна підлога?

Будь-який тип ламінованого покриття має певну маркування, по якій можна визначити не тільки його міцність і призначення. Але далеко не кожен з них сумісний з опаленням. Виконані за традиційною технологією листи, якщо навіть не пожолобляться в процесі експлуатації від впливу температури, то будуть погано передавати теплове випромінювання.

Щоб якісні теплі водяні підлоги під ламінат максимально ефективно обігрівали приміщення, виробники використовували унікальну технологію виготовлення покриттів. Подібний матеріал позначається спеціальним маркуванням, яку легко можна виявити на упаковці або в інструкції. Там же відзначений температурний режим експлуатації, зазвичай це 28-30 ° C.

Рекомендована товщина ламінованої плити - 8-10 мм, збільшення цього розміру може спричинити перегрів або всієї системи, або нижньої поверхні покриття. При виборі слід звертати увагу на зазначені параметри, в іншому випадку можливе падіння ефективності опалення або псування елементів підлоги.

Класифікація ламінату під стандартні теплі водяні підлоги

З огляду на, що покриття працює в, так би мовити, екстремальних умовах (нагрів, навантаження), слід шукати матеріал з класом зносостійкості, який би відповідав особливостям приміщення, де планується його укладання З огляду на, що покриття працює в, так би мовити, екстремальних умовах (нагрів, навантаження), слід шукати матеріал з класом зносостійкості, який би відповідав особливостям приміщення, де планується його укладання. Будь-яку квартиру або приватний будинок умовно ділять на наступні основні зони:

  • прохідна - коридор, передпокій;
  • робоча - кухня, кабінет;
  • відпочинку - спальня, хол;
  • побутова - ванна, лоджія.

Робоча і прохідна зони

Перераховані зони - це місця інтенсивного руху, де, крім цього, можливі впливу вологи, жирів і інших активних елементів. Тому сюди потрібен вологостійкий фінішний шар, покритий спеціальним гідрофобним складом на основі воску. клас ламінату для теплої підлоги водяного типу повинен бути не нижче 32 або 33.

Теплопровідність цих класів не надто висока, але цементно-піщана стяжка з трубами демонструє цілком пристойні результати по віддачі тепла. Стики між листами бажано обробити спеціальним герметиком.

Спальня, дитяча і хол

Для цих кімнат підійде ламінований матеріал класу 21 або 22. Термін експлуатації екземплярів з цієї серії в середньому становить 4-6 років, це пояснюється відсутністю серйозного захисного шару. 23 клас кілька більш стійкий до стирання, але і вартість вище.

санвузол

Матеріал для ванної кімнати повинен мати підвищену вологостійкість і мати щільність не менше 900 кг / м3. Нижня частина таких листів класу 32 або 33 оброблена гідрофобним шаром, це повинно бути зазначено в специфікації. Незважаючи на такий захист, слід передбачити декілька моментів:

  • в якості підкладки можна використовувати корковий матеріал;
  • стики панелей потрібно обробити герметиком.

Дещо інший рівень, а, відповідно, і ціна - це аква-ламінат із серії Aqua Step, шви якого абсолютно герметичні. Досягнуто це за рахунок ПВХ-ущільнювача, який є елементом замку Uniclic. Матеріал здатний витримати перепади від -40 до +60 ° C на площах до 900 м² без застосування компенсаційних швів.

З огляду на порожню конструкцію, яка дозволяє до 40% підвищити тепловіддачу, під ламінатом може перебувати водяний або електричний тепла підлога , Що робить Aqua Step універсальним матеріалом. Виробники запевняють, що по теплоємності і міцності ці ламіновані плити можна порівняти з керамічною плиткою .

Особливості монтажних робіт

Перед роботою з ламінованим покриттям потрібно провести деякі заходи підготовчого характеру:

  • активізувати систему опалення для позбавлення від зайвої вологості стяжки;
  • витягти ламінат з упаковки і прогріти його до температури приміщення;
  • укласти на стяжку ПЕТ-плівку і підкладку.

Що стосується вибору підкладки, то тут не варто перестраховуватися і брати товстий матеріал - це може спричинити великі тепловтрати. Цілком достатньо товщини в 1,5-3 мм, наприклад, з пробки або екструдованого поліестірола. Функція цього шару полягає в згладжуванні невеликих нерівностей і легкої шумоізоляції.

Що стосується використання ламінованих плит на суху стяжку, то майстри не дуже вітають це рішення в плані ефективності такої системи обігріву. Хоча тут же заявляють, що є спосіб уникнути зайвих тепловтрат - застосувати теплорозподільні пластини.

Чи є резон поєднувати підлогове опалення і ламіноване покриття?
Маркування: який ламінат можна використовувати на теплий водяна підлога?
Чи є резон поєднувати підлогове опалення і ламіноване покриття?
Маркування: який ламінат можна використовувати на теплий водяна підлога?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама