Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Електрична тепла підлога відгуки про водяному теплом поле. | Тепла підлога | Інженерія | будинок | АССбуд - будівельний портал

Тепла підлога відгуки

Електрична тепла підлога відгуки

Для обігріву приватного будинку підійде електричний «тепла підлога» або водяний Для обігріву приватного будинку підійде електричний «тепла підлога» або водяний.
Перший нагрівається за допомогою електричних матів, покладених під фінішним покриттям, водяний же передає тепло від труб парового опалення. І в першому, і в другому випадку є свої нюанси.
Так, наприклад, електричний «тепла підлога» буває звичайний і плівковий. Звичайний укладають спеціальними електричними матами, за якими проходять нагріваються елементи; і буває інфрачервоний, коли електрику проходить по найтоншої термопленке, наклеєною на відбивну інфрачервоні промені підкладку. І перший і другий підключаються до пульта управління, харчуються від електрики і прекрасно обігрівають приміщення.
Водяний «тепла підлога» ділиться на залежний від муніципальних мереж опалення і не залежний. Перший підключається до центральної системи і обігріває приміщення тоді, коли працює центральне опалення. Це самий некомфортний варіант, оскільки залежність від примх тепловиків - річ небезпечна. Другий варіант - «тепла підлога» підключається до котла, який опалює будинок. Це ідеальний вихід для великих заміських будинків, де витрачати електрику на обігрів занадто дорого.

Про те, коли треба планувати і монтувати
Рішення про те, чи буде встановлена ​​в будинку дана система чи ні, слід прийняти ще на етапі проектування будинку. А монтувати - в процесі оздоблювальних робіт, але до чистової обробки.

Водяна тепла підлога відгуки (як робити монтаж теплої підлоги під плитку) Водяна тепла підлога відгуки (як робити монтаж теплої підлоги під плитку)     Існує думка, що «тепла підлога», зокрема, електричний, створює шкідливий для здоров'я випромінювання Існує думка, що «тепла підлога», зокрема, електричний, створює шкідливий для здоров'я випромінювання. Насправді електромагнітне випромінювання від електричних матів не більш, ніж від звичних електричних приладів, а струм, що проходить по матів «теплої підлоги» настільки мізерний, що ніякого впливу він не може надати навіть на бігають по ньому павуків. З боку науки ні про який вплив на здоров'я людини мова йти не може. А ось позитивні моменти є. Пам'ятайте золоте правило: ноги повинні бути в теплі, а голова в холоді? Ходити по підлозі корисно, проте часто тут гуляють протяги. Якщо ж у вас встановлена система «тепла підлога», це зовсім не страшно. Тепло поширюється рівномірно по всій площі підлоги, перемішується, в результаті температура однакова у всьому приміщенні. Це ще один безперечний плюс, розвінчує нездорові міфи про теплом поле.

Правда про ціну на теплі підлоги
Правда про ціну на теплі підлоги      Кажуть, що система «тепла підлога» «накручує» кіловати з великою швидкістю Кажуть, що система «тепла підлога» «накручує» кіловати з великою швидкістю. В результаті обігрів квартири або будинку може виявитися «золотим». Насправді ж, по-перше, у нас в країні «теплою підлогою» користуються в основному як додатковим джерелом тепла. По-друге, якщо не брати до уваги саму установку системи, яка залежить виключно від примх господаря і фірми-проізодітеля, то в середньому за електричний «тепла підлога» доведеться доплачувати по 60-70 грн / місяць за обігрів корисної площі в 50 м2. Звичайно, якщо ви встановите систему по всій площі квартири або будинку, то він і справді може виявитися «золотим», тим більше, якщо площа житла більше 300 м2. Але якщо встановлювати систему в приміщеннях холодних або найбільш значущих - в дитячій, вітальні, кухні (якщо на підлозі плитка і площа кухні більше 15 м2), ванній кімнаті (холодний плитковий підлогу краще обігріти), на утепленій лоджії, то такий обігрів буде економічно прийнятним . Чи не намагайтеся обігріти передпокій, холи, комори, туалети і т. Д. Чи не обов'язкова ця система і в спальні - в цьому приміщенні повинно бути прохолодно. Обігріваючи тільки життєво важливі площі, ви не розоритеся. А ось на ліках, які не куплених через застуди, заощадите.

Про правильне фінішному покритті "теплої підлоги"
Під паркет цю систему краще не встановлювати - дерево поганий провідник тепла, тому ефективність обігріву знизиться в рази. Найкраще поверх «теплої підлоги» укладати кахель, мармур, ламінат, лінолеум, ковролін.

Про гарантії
Виробник дає гарантію мінімум 10 років, а при правильному монтажі, який краще довірити професіоналам, самі мати не поламати зовсім. Поломка, яка можлива і реальна - в системі управління. У той же час вона залишається на увазі і усунути несправність в ній досить просто. І ще - всі проблеми, пов'язані з ремонтом, фірма-виробник або компанія, офіційно займається установкою системи, бере на себе. Щоб уникнути проблем, досить звернутися в компанію, відому і дорожать своєю репутацією.

Автор: Костянтин Сідлецький
Джерело: ДОМ.ua

Пам'ятайте золоте правило: ноги повинні бути в теплі, а голова в холоді?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама