Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підкладка під водяний, плівковий тепла підлога: види матеріалів, рекомендації вибору і укладання

  1. вимоги
  2. Найбільш поширені різновиди матеріалу
  3. Як правильно вибрати
  4. Підкладка під водяні теплі підлоги
  5. Під інфрачервоний ТП
  6. Рекомендації по влаштуванню

Водяна підлога, як і будь-яка інша система підлог з підігрівом, повинна відрізнятися високим ступенем тепловіддача. Саме для цих цілей служить підкладка для теплої підлоги. Вона дає унікальну можливість ефективно заощадити тепло, не даючи йому проникнути вниз.

вимоги

Загальна схема монтажу нагрівальних елементів завжди включається в себе установку одного або декількох захисних і відображають шарів. Основне їх призначення - відбиття теплової енергії та її концентрація в сторону декоративного підлогового покриття.

Одночасно з цим слід враховувати, що є ще одна важлива функція, яку виконує підкладка під теплу підлогу. Ціна на неї безпосередньо залежить від спрощення монтажу нагрівальних елементів. Якщо використовується електричний кабель або водяні труби - їх монтаж нерідко пов'язаний з проблемою правильного розташування контурів відносно один одного.

Порада

Наявність настановних бабешек багато в чому полегшить дотримання оптимальної відстані між компонентами.

Є ряд вимог, які пред'являються до підкладок цього типу.

Товщина виробу може бути різною - 2-12 мм, її вибір залежить від фактури фінішного покриття.

Конструкція може бути плоскою або з монтажними елементами на поверхні. Підкладка під теплу водяну підлогу підбирається з Бабешко - спеціальними виступами, між якими прокладаються труби.

Найбільш поширені різновиди матеріалу

Головна відмінність між видами підстави теплої підлоги полягає в матеріалі виготовлення. Він підбирається відповідно до функціональних особливостей системи нагріву, специфіці її експлуатації. Розглянемо найпоширеніші види підкладок.

Подібний пристрій підлог з підігрівом насправді дає можливість поверхні підлоги швидше нагрітися. Більш того, при аналогічних умовах експлуатації конструкцій з і без підкладки в першому випадку ефективність обігріву приміщення, безсумнівно, вище. Якщо відключити систему, поверхня ще надовго зберегти своє тепло.

Такі вироби найчастіше виготовляють з наступних матеріалів.

  • поліпропілен або лавсан, обидва з одного боку покриті шаром фольги;

Екструдований поліпропілен відомий як ефективний утеплювач, стійкий до температурних навантажень, наприклад, руйнування і розтріскування. Це - щільна влагоустойчивая губкоподобная підкладка під водяна тепла підлога. Ціна матеріалу не дуже висока. Завдяки комірчастої структурі, підкладка, як правило має вигляд мата, товщиною 5-10 см, з поверхневим шаром з фольги, несмінаемой. Це - найбільш поширений варіант.

Що ж стосується лавсану, він являє собою плівку, що має металізовану поверхню, яку нерідко поєднують з поліпропіленом.

Що ж стосується лавсану, він являє собою плівку, що має металізовану поверхню, яку нерідко поєднують з поліпропіленом

Екологічна пробкова підкладка під теплу підлогу висотою в 2-3 мм надходить у продаж в двох модифікаціях: з одного боку забезпечений фольгированним покриттям або має двошарову конструкцію з плівковою прокладкою. Пробка не схильна до впливу механічних навантажень і є хорошим утеплювачем.

На замітку

Крім енергозберігаючих характеристик пробка володіє хорошими показниками звукоізоляції. Однак вона має один суттєвий недолік - відносно висока вартість.

  • спіненого поліетилену з фольгованої поверхнею, за винятком алюмінієвого;

Спінений поліетилен, мабуть, найбільш доступний за ціною, проте у нього маса переваг, скажімо, пружність і теплостійкість. Однак, в процесі експлуатації покриття легко мнеться. Середня товщина складає 2-5 мм. Для зручності монтажу на зовнішню поверхню наносять монтажну розмітку з кроком 5 см. Реалізується в рулонах, добре піддається обробці. Окремі листи кріпляться між собою за допомогою монтажного скотча. Це плити, до складу яких входять целюлозні волокна, штучні полімери та добавки. Деревоволокнисті плити - міцні, надійні, використовуються в основному під фінішне покриття, для якого необхідна тверда основа, як, наприклад, підкладка під Спінений поліетилен, мабуть, найбільш доступний за ціною, проте у нього маса переваг, скажімо, пружність і теплостійкість плівковий тепла підлога з покриттям з плитки.

І все-таки найвідоміший варіант - це пінополістирол, почасти нагадує своїми властивостями пінопласт, але зі значно кращими експлуатаційними характеристиками. Для цих цілей використовують пінополістирольні листи, починаючи з 3 см товщини. Максимально збільшити щільність полімерного полотна допомагає вбудована армована сітка.

  • Жорсткий формований ПВХ

Ці конструкції виготовляються з установочними кілочками, між якими прокладаються елементи нагріву. Максимальна товщина підкладки - 0,5 мм.

Для поліпшення теплоізоляційних характеристик деякі виробники модифікують, поєднуючи монтажний лист з ПВХ з пінопластом. Його висота може бути від 1,5 до 3 см. Найчастіше таку основу застосовують в тому випадку, якщо чорновий підлога не була попередньо утеплений, або при великих теплових втратах.

мати зручні тим, що кріплення окремих частин відбувається за допомогою спеціальних пазів. Вони розташовуються на бічній поверхні листа.

Як правильно вибрати

Підбір оптимального типу підкладки відбувається за кількома параметрами. Визначальним з них є вид теплої підлоги - водяний або електричний. Різні теплові режими і експлуатаційні властивості позначаться на якості обігріву приміщення.

Порада

Спінений поліетилен вважається універсальним матеріалом, який підходить під всі види теплих підлог. Він володіє безперечними перевагами перед іншими - невелика товщина, водонепроникність і довгий термін служби.

Ще одним фактором є матеріал підлогового покриття. Від його вигляду залежить загальна схема облаштування нагрівальних елементів. під ламінат без верхньої стяжки встановлюється найчастіше тільки для ІК систем. Плоска поверхня плівки рівномірно розподіляє навантаження, не створюючи нерівностей. Якщо ж буде встановлено водяний тепла підлога, то обов'язково роблять верхню захисну цементну стяжку. І тільки поверх неї укладають ламінат.

При виборі певного типу підкладки слід звертати увагу на наступні параметри:

  • Матеріал виготовлення. Їх види та характеристики були описані вище.
  • Спосіб з'єднання окремих частин - скотч або монтажні вузли в конструкції.
  • Наявність теплоізоляційного шару.
  • Вартість.

У комплексі ці параметри допоможуть підібрати оптимальний вид. Для спрощення завдання можна скористатися рекомендаціями виробників нагрівальних систем. Вони вказують, якими властивостями повинен володіти нижній ізоляційний шар, щоб при роботі нагрівальних елементів ККД всієї системи був максимальним.

Підкладка під водяні теплі підлоги

Підкладка під водяні теплі підлоги

Ефективність підлог з підігрівом оцінюється за рівнем забезпеченої теплоізоляції при мінімальних тепловтрат. Такого результату можна досягти, якщо, наприклад, підкладка буде виготовлена ​​з ізоплата. Ця підкладка не стискується і не деформується під впливом механічних навантажень. Вона пориста, нежесткая і пружна. В якості підкладки можна використовувати також рулонну пробку або пінополістирол.

Увага

Важливо, щоб матеріал покриття поєднувався з лужними, які використовують в процесі будівельних робіт, був хімічно і біологічно нейтральним.

Під інфрачервоний ТП

Під інфрачервоний ТП

При влаштуванні подібних систем їх ефективність підвищують, використовуючи теплосберегающую і теплоотражающий покриття. При цьому отримують також істотну економію електроенергії. Теплозберігаючі, скажімо, листи ДВП розташовують під ІФ-плівкою. Як тепловідбивача виробники рекомендують застосовувати пенофол.

Одна зі сторін матеріалу забезпечена металізованої плівкою з полімеру. Він відрізняється гнучкістю, еластичністю, екологічністю і невеликою товщиною. Пенофол запобігає поширенню тепла всіма можливими способами: випромінювання, теплопровідність, конвекція.

Рекомендації по влаштуванню

Установка підкладки виконується тільки на рівну поверхню. Також важливу роль відіграє матеріал підлогового покриття.

Роботи по установці умовно поділяються на наступні етапи:

  • Підготовка поверхні чорнової підлоги. Вона не повинна мати перепадів і нерівностей. Попередньо обробляється спеціальним вирівнює будівельним розчином.
  • Перевірка рівня підлоги, складання схеми укладання нагрівальних елементів.
  • Укладання подложкі.Отражающій шар повинен розташовуватися зверху. Її шар повинен бути у всіх місцях, де буде встановлений тепла підлога. Стики обов'язково ізолюються за допомогою додаткових монтажних матеріалів - скотча або клеїться.
  • Якщо підкладку збирають з декількох полотен, то монтаж виконують стик в стик і проклеюють стикувальний шов скотчем. Як правило, останній - металізований. Проклеваніе скотчем цього типу дозволяє забезпечити кращу паро- і гідроізоляцію підлоги.

Проклеваніе скотчем цього типу дозволяє забезпечити кращу паро- і гідроізоляцію підлоги

  • Після цього поверх підкладки можна виконувати установку теплових частин системи.

Порада

Монтаж нагрівальних елементів виконують тільки на покриття, що відбиває.

Якщо ж говорити про загальні вимоги - підкладка для водяної теплої підлоги повинна повністю відповідати теплових параметрах системи і служити додатковим фактором щодо їх поліпшення.

© 2019 prestigpol.ru

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама