Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підлогове покриття для теплої водяної підлоги: чим покрити, монтаж своїми руками, фото

  1. Загальні відомості
  2. Керамічна плитка і керамограніт
  3. Укладання
  4. Ламінат і ковролін
  5. лінолеум
  6. Дерев'яні підлогові покриття

Різноманіття підлогових покриттів на нашому будівельному ринку сьогодні вразить будь-якого покупця - лінолеум, керамічна плитка, ламінат і ковролін. Зрозуміти, що з цього підходить для організації теплої підлоги для багатьох з нас є загадкою, незважаючи на те, що існує достатня велика кількість статей на цю тему.
Різноманіття підлогових покриттів на нашому будівельному ринку сьогодні вразить будь-якого покупця - лінолеум, керамічна плитка, ламінат і ковролін

Тепла підлога - комфорт в квартирі

Але, їх автори згадують про те, чим покрити теплу водяну підлогу, побіжно і розпливчасто. Давайте спробуємо розібратися в цих хитросплетіннях і визначити, що вам дійсно потрібно придбати для теплої підлоги, щоб в приміщення тепло передавалося якісно.

Як поширюється тепло в будинку від низу до верху

Загальні відомості

Найбільш частіше підлогу з підігрівом влаштовують в приміщеннях, в яких люди проводять багато часу.

До них відносять:

  • кухню;
  • столову;
  • дитячі;
  • ігрові кімнати;
  • санвузли;
  • ванні кімнати.

Підлога з ламінату

Керамічна плитка і керамограніт

Дуже часто такий тип підлогового покриття використовують:

  • в коридорних приміщеннях;
  • на кухні;
  • ванних кімнатах.

Виготовляють матеріал з «холодних» компонентів. Через високу теплопровідність плитки, вона не дуже комфортна для ходіння по ній. І все-таки багато хто вважає, що це майже ідеальне покриття для водяної теплої підлоги за умови, що тепло буде передаватися під ним постійно.

І все-таки багато хто вважає, що це майже ідеальне покриття для водяної теплої підлоги за умови, що тепло буде передаватися під ним постійно

Гідравлічний підлогу з керамічної плитки

Також керамічна плитка здатна зменшити навантаження на автономну систему опалення, захищаючи її від можливого перегріву. Тонку плитку застосовують в тому випадку, коли навантаження на підлогу невелика, а від її товщини залежить швидкість нагріву системи.

У передпокої і на кухні не потрібно домагатися великих температурних показників, які затребувані в житлових приміщеннях. Тим самим можна зменшити тут теплову потужність, виходячи з розрахунку на 1 м2.

Тим самим можна зменшити тут теплову потужність, виходячи з розрахунку на 1 м2

Структура теплої підлоги з з плитки

Пол, виконаний з природного каменю, також відносять до холодних покриттям, і застосовується в житлових будівлях він вкрай рідко. Головним чином він укладається на терасах, щоб на них не накопичувався сніг.

У цьому випадку фактор теплопровідності грає невелику роль. Нижче буде представлена ​​інструкція з укладання керамічної плитки на теплі підлоги з водяним підігрівом.

Укладання

  1. Приготуйте цементно-піщаний розчин і зробіть стяжку поверх водяного статі.
  2. Дочекайтеся її повного висихання.
  3. Підготуйте плитковий клей для підлоги з підігрівом.
  4. Нанесіть клей своїми руками на ділянку підлоги і на керамічну плитку зубчастим шпателем.
  5. Покладіть її на підлогу і притисніть. Перевірте горизонталь будівельним рівнем.

Як покласти керамічну плитку на цементно-піщану стяжку

  1. Використовуйте для вирівнювання швів пластикові хрестики.
  2. Залиште плитку на 24 години.
  3. Проведіть затірку гумовим шпателем на наступний день. Очистіть плитку вологою губкою.
  4. Включати систему дозволено не раніше ніж через 21 день, поки стяжка і плитковий клей не висохне.

Ламінат і ковролін

Ці два покриття для підлогового обігріву об'єднують в одну категорію покриттів. Вони оптимально підходять для житлових приміщень, а за рахунок високої теплової інерції і теплопровідності, ламінат і ковролін зменшують навантаження на систему опалення.

Пов'язано це з тим, що таке покриття на водяну теплу підлогу не тільки віддає тепло, але і може його утримувати на якийсь час, тобто акумулювати.

На фото - теплий м'який ковролін

Порада: при укладанні ламінованого покриття використовуйте більш тонку полімерну підкладку, а також максимально вирівнюйте стяжку.

Структура водяного статі під ламінат

лінолеум

Найбільш часто його застосовують в житлових і допоміжних приміщеннях, так як його ціна досить ліберальна. Лінолеум не так часто, як кахельна плитка , Ковролін або ламінат, використовується як покриття теплого водяного статі через низьку теплопровідність матеріалу.

Лінолеум не так часто, як кахельна плитка   , Ковролін або ламінат, використовується як покриття теплого водяного статі через низьку теплопровідність матеріалу

Підлога з підігрівом з ламінату

Дерев'яні підлогові покриття

За рахунок особливостей волокнистої структури, дерев'яні конструкції здатні накопичувати і віддавати вологу, що робить покриття з того матеріалу примхливими і найбільш сприйнятливими до нагрівання і охолодження.

Тому, якщо ви хочете, щоб покриття для теплого водяного статі ізпробкі і паркету експлуатувалися тривалий час, забезпечте їм нормальний тепловий і вологісний режим.

Паркетна підлога з водяним підігрівом

Слід честь, що висока вологість може бути причиною здуття паркету, а низька - утворення щілин між планками.

Пристрій дерев'яного теплого водяного статі з паркету

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама