Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Плюси і мінуси водяної теплої підлоги поради РемонтПрофі

  1. Плюси водяної теплої підлоги
  2. Мінуси водяної теплої підлоги

Водяна тепла підлога - конструкція опалювальної системи, в якій теплові елементи приховані під покриттям підлоги. За ефективністю теплі підлоги виграють у точкових обігрівачів і радіаторів: тепло піднімається знизу вгору і рівномірно розподіляється по приміщенню.

За ефективністю теплі підлоги виграють у точкових обігрівачів і радіаторів: тепло піднімається знизу вгору і рівномірно розподіляється по приміщенню

Плюси водяної теплої підлоги

Практичне рішення - водяна тепла підлога - все частіше зустрічається в дитячих, спальнях, вітальнях, ванних кімнатах і на балконах багатоквартирних будинків, в котеджах і таун-хауса. Прокладка системи в кожному приміщенні дає свої плюси:

  • Водяна тепла підлога у ванній і душовою вирішує проблеми вогкості, грибка, цвілі, робить комфортними лазневі процедури.
  • У вітальні приховані опалювальні прилади дають більший простір для експериментів з обстановкою, створюють комфортний мікроклімат, що особливо важливо в панельних будинках.
  • На лоджії або балконі нагрівальні елементи вистилають під поли при спорудженні зони відпочинку, робочого простору, зимового саду, теплиці для пророщування розсади.
  • У дитячій кімнаті без радіаторів стане затишніше, крім того, дитина не зможе обпектися або застудитися, т. К. Температура статі завжди комфортна.

Незалежно від того, в якому приміщенні буде викладена система підігріву підлоги, таке опалення:

  • рівномірно прогріває - тепло піднімається знизу вгору по всій площі;
  • Не пересушує повітря - зберігається природна вологість;
  • не створює кругообіг пилу - опалення не передбачає конвекції повітряних мас;
  • економить до 30% енергії в порівнянні з радіаторами.

Експлуатаційний термін системи обмежений якістю труб під теплоносій, а ремонт конструкції зазвичай зводиться до оновлення трубопроводу і стикових з'єднань.

Мінуси водяної теплої підлоги

До недоліків водяної теплої підлоги можна віднести деяку складність монтажу конструкції, особливо в багатоквартирних будинках. Розводка під радіатор передбачена забудовником, а щоб прокласти труби опалення під підлогою потрібно встановлювати нагрівальний котел для забезпечення потрібної температури теплоносія, підключитися до загальнобудинкових трубах не вийде - в них не вистачить тиску.

За трубопроводом потрібно постійно стежити, раз в декілька років корисно проводити уважний огляд системи, що особливо зручно при установці труб під суху стяжку . Знос з'єднань або найменша протікання призведе до затоплення нижнього поверху і відсиріванню перекриття, в дерев'яних і каркасних будинках це загрожує появою грибків, цвілі, необхідністю дорогого ремонту.

Водяна тепла підлога виграє у радіаторів і конвекторних опалювальних приладів в енергоефективності, невибагливості і безпеки. Його основний недолік - деяка складність монтажу - окупається за кілька сезонів економії на нагріванні теплоносія при рівномірному опаленні приміщень.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама