Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Схема опалення одноповерхового приватного будинку: особливості та порядок монтажу

  1. Система опалення одноповерхового приватного будинку: основні вимоги
  2. Кращі котли і устаткування для системи опалення одноповерхового приватного будинку
  3. Особливості та переваги однотрубної системи опалення приватного одноповерхового будинку
  4. Особливості пристрою опалення одноповерхового будинку
  5. Порядок монтажу опалення одноповерхового будинку

Правильно влаштована система опалення одноповерхового будинку здатна забезпечити якісний і ефективний обігрів приміщень, однак для цього потрібно знати, як правильно реалізувати подібну систему в своєму будинку. Однією з найбільш популярних індивідуальних опалювальних систем є однотрубна система водяного опалення з природною циркуляцією. Правильно влаштована система опалення одноповерхового будинку здатна забезпечити якісний і ефективний обігрів приміщень, однак для цього потрібно знати, як правильно реалізувати подібну систему в своєму будинку

Найбільш часто монтаж трубопроводів опалення виконується металопластиковими трубами через їх практичності і прийнятної ціни.

В якості теплоносія, як правило, використовується вода, проте допускається використання і незамерзаючої рідини, яка не дозволить системі опалення замерзнути в холодну пору року.

Система опалення одноповерхового приватного будинку: основні вимоги

Система опалення одноповерхового будинку повинна бути якомога простіше в монтажі.

Система опалення одноповерхового будинку повинна бути якомога простіше в монтажі

Схема двотрубної системи опалення з природною циркуляцією і верхньої розводкою.

Саме тому однотрубна система водяного опалення одноповерхового будинку з природною циркуляцією є найбільш популярним варіантом. Не у всіх є можливість залучити для проектування системи і виконання робіт висококваліфікованих фахівців, тим більше що схема подібної системи опалення досить проста, і її можна монтувати своїми руками.

Економічність в експлуатації - ще одна основна вимога. Зрозуміло, що схема, відповідно до якої буде встановлена ​​однотрубна система водяного опалення одноповерхового будинку з природною циркуляцією, практично не впливає на ККД котла , Але для економії тепла потрібно постаратися зробити все, що залежить від користувача.

Відмовостійкість. Цей пункт означає, що при будь-якій температурі поза приміщенням перемерзнути через надмірну тепловіддачі однотрубна система водяного опалення одноповерхового будинку з природною циркуляцією не повинна.

Крім усього іншого, дуже вітається енергонезалежність. Навіть якщо встановлюється схема опалення приватного одноповерхового будинку з примусовою циркуляцією, бажано, щоб вона могла нормально працювати і з природною циркуляцією, нехай навіть з певним зниженням ефективності.

Кращі котли і устаткування для системи опалення одноповерхового приватного будинку

Схема підключення газового котла.

На сучасному ринку представлений досить великий вибір обладнання (котлів), за допомогою якого може бути створена ефективна однотрубна система водяного опалення одноповерхового будинку.

Так, кращими з газових котлів є конденсаційні. Вони дають можливість отримати максимум тепла за рахунок конденсації продуктів згоряння. Серед твердопаливних котлів лідерами є піролізні, в яких паливо спочатку при обмеженому доступі повітря стає піролізного газом, а вже потім згорає і він сам. Залишається мінімум відходів. Крім того, піролізний котел може працювати в напівавтоматичному режимі з мінімальним втручанням людини.

Які ставити батареї - це питання особистих переваг. Враховуйте, що кількість радіаторів розраховується за такою формулою: на 10 м² площі приміщення потрібен 1 кВт потужності при стандартній (близько 3 м) висоті стель. Дані про теплової потужності батареї зазвичай наводяться в супровідній документації.

Особливості та переваги однотрубної системи опалення приватного одноповерхового будинку

Схема однотрубної системи опалення приватного одноповерхового будинку.

Перш за все, по периметру будівлі пускається труба великого діаметру (не менше Ду32). Труба монтується всередині житлового приміщення, тоді все одержуване тепло, яке буде віддаватися її поверхнею, піде на обігрів приміщення. Причому там, де це потрібно найбільше, - у зовнішніх стін. Враховуйте і те, що з боку подачі розводка обов'язково повинна бути вище, ніж там, де обратка повертається до котла.

У закольцовку за допомогою труби меншого діаметру врізаються конвектори або радіатори. На підводках бажано встановити відсікають опалювальний прилад вентилі і дроселі. Воздушник у верхній пробці зайвим теж не буде. Однак така схема опалення приватного одноповерхового будинку дає можливість запустити тепло і без використання додаткової арматури.

Описана вище однотрубна система водяного опалення одноповерхового будинку монтується досить швидко і з незначними витратами. Тепловтрати зводяться до мінімуму, адже всі комунікації розташовуються усередині житлових приміщень.

Особливості пристрою опалення одноповерхового будинку

На рис. 1 наводиться один з найпопулярніших і простих у виконанні варіантів прокладки опалювальної системи з природною циркуляцією, де 1 - це перелив, 2 - котел, 3 - вентиль для наповнення системи, 4 - кран, призначений для випуску води, 5 - регулювальний кран, 6 - нагрівальний прилад, 7 і 8 - відведення та магістралі відповідно, 9 - розширювальний бак.

Порядок монтажу опалення одноповерхового будинку

Схема пристрою однотрубної системи водяного опалення одноповерхового будинку передбачає використання таких інструментів:

  • плоскогубців;
  • рулетки;
  • трубного і розвідних ключів;
  • болгарки;
  • викруток;
  • перфоратора;
  • зварювального апарату;
  • труборіза;
  • газового пальника.

Схема пристрою системи опалення в одноповерховому будинку.

Монтаж системи слід починати з установки котла, а вже після цього виконувати прокладку труб. Для подібної системи найкраще підходять металеві труби. Не рекомендується встановлювати пластикові вироби зважаючи на досить високу температуру системи. Для прямому трубопроводі схеми опалення одноповерхового приватного будинку використовуються труби діаметром 1,5-2 дюйма, для зворотного ж найкраще використовувати дводюймовим труби.

Монтаж магістралей виконується з ухилом 10 мм на 1 м довжини труби. прилади самопливного опалення необхідно встановлювати під вікнами і підключати трубами ¾ дюйма. Врізка виконується з різнобічним (двостороннім) підключенням, для їх повного прогріву. Під час роботи опалювальної системи швидше за все будуть прогріватися перші опалювальні прилади, рахуючи від котла. Зважаючи на це перед ними встановлюються регулювальні крани, що дозволить забезпечити більш рівномірний розподіл тепла в будинку. А ще краще встановити крани на всіх приладах з двох сторін. Так ви зможете при необхідності усувати неполадки на батареях, які не відключаючи для цього всю систему. Батареї встановлюються будь-якого типу за винятком панельних, так як в такій системі вони швидко забиваються.

Обов'язково виконується врізання для крана зливу (випуску) води біля котла (в нижній точці системи). При випуску сходить брудна вода з різними механічними включеннями. Використовувати вентилі не рекомендується, так як вони забиваються.

А для наповнення подібної схеми підійде вентиль (в крайньому випадку можна використовувати кран). Вентиль дозволить рівномірно заповнити соматичних опалювальну систему, щоб повітря вийшов з усіх батарей без створення повітряних пробок.

Серед недоліків можна виділити невелику протяжність магістралі, що подає (не більш ніж 30 м) і використання труби досить великого діаметру, що позначається на інтер'єрі будинку. Якщо котел буде встановлюватися посеред хати, то для більш раціонального використання установка опалення виконується з розбивкою на 2 крила. Двоконтурні схеми опалення будинку - на 2 сторони (рис.2). Таке рішення дозволяє добитися більш рівномірного розподілу тепла по всьому обігрівається приміщенням.

На рис. 3 наводиться схема опалення з прокладанням магістралі, що подає під підвіконнями. У разі нестачі місця по висоті для установки радіатора і 2 магістралей можна виконати опалення за схемою рис. 4, використовуючи трубу 5/4 дюйма.

однотрубну опалення працює незалежно від електрики. І це одне з його головних переваг.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама