Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вибір і розрахунок насоса для системи опалення приватного будинку.

  1. Вибір насоса для системи опалення приватного будинку. Опалювальні системи, в яких вода рухається...
  2. І так для підбору циркуляційного насоса для приватного будинку вам необхідно:

Вибір насоса для системи опалення приватного будинку.

Опалювальні системи, в яких вода рухається по трубах за рахунок її температури і щільності - (самопливом) відходять у минуле. Причин тут багато, але найголовніша це поява сучасних композиційних матеріалів і труб на їх основі. І друга важлива деталь низький ККД системи опалення з природною циркуляцією.

І друга важлива деталь низький ККД системи опалення з природною циркуляцією

Насос для системи опалення UPS у фланцевому виконанні

Збільшуються в розмірах наші приватні домоволодіння, дачі і заміські будинки. Системи опалення інакше як багатоконтурними побудувати просто неможливо. Природно добре збалансовану опалювальну систему, що працює за рахунок природної циркуляції розрахувати і побудувати важко. Але і чи варто будувати такого собі монстра з досить великими діаметрами труб, якщо достатньо встановити в системі опалення циркуляційний насос.

При цьому труби підводять тепло до опалювальних приладів стають невеликого діаметру і їх легко заховати в стіні або за гипсокартоновиє перегородкою. Чавунні радіатори опалення все життя псували зовнішній вигляд наших квартир замінюються на елегантні біметалеві або алюмінієві. Вміст води для опалення зменшується, значить така система опалення швидше прогрівається, а при наявності в системі опалення циркуляційного насоса зростає швидкість руху води, зменшується різниця температур між опалювальними приладами і як наслідок температура у всіх кімнатах буде однаковою, що не викликає дискомфорту.

І, напевно, найголовніше за рахунок циркуляційного насоса підвищується ККД системи опалення в цілому, а значить, скорочується витрата палива, що дорожчає з року в рік. А про такі пристрої, як рушникосушки, термостати, регулятори температура в кожній з кімнат, зволожувачі та осушувачі повітря при відсутності в системі циркуляційного насоса навіть не можна мріяти.

Підбір насоса для системи опалення будинку.

До підбору циркуляційного насоса для котельні приватного будинку, котетжа або дачі необхідно поставитися дуже відповідально. Краще звичайно доручить це професіоналам, хоча при наявності невеликих базових знань і не дуже серйозних вимогах до системи опалення розрахунок можна зробити самому, грунтуючись на наших рекомендаціях.

Циркуляційний насос підбирається по витраті води в системі опалення в м3 на годину і що розвивається напору в М, виходячи з розмірів будинку і матеріалів використаних при будівництві будинку. досвідчений проектувальник підбере насос саме для системи опалення у вашому будинку. Якщо ж ви готові взяти відповідальність при виборі на себе, то рекомендуємо вибрати насос з автоматичним регулюванням або хоча б кількома швидкостями роботи. Він звичайно дорожче, але зате дозволить скорегувати помилки монтажу системи опалення або вибору циркуляційного насоса. У насосів з так званим мокрим ротором є регулювання швидкості обертання, і тому можна в певних межах підрегулювати циркуляцію теплоносія і виправити помилку з підбором насоса.

І так для підбору циркуляційного насоса для приватного будинку вам необхідно:

Насос UPS з різьбовим або муфтовий підключенням

1. Знати висоту від точки установки насоса до верхньої точки самого верхнього опалювального приладу.

2. опалювальної площі приміщення.

3. Визначити орієнтовно опір вашої системи опалення. Для прикладу з неї і почнемо.

Трубу так звані в народі пластмасові (Pilsa або PPR PN10, 20,25) спеціально не загострював увагу на матеріалі - властивості приблизно одні й ті ж. Діаметр Ду40 з чавунними батареями опір системи опалення 1м. Ду 32 з алюмінієвими радіаторами опалення - 1,2 - 1,5 м. Ду25 з біметалічними опалювальними приладами - 2м.

Вибираємо напір, що розвивається насосом. Наприклад, висота від насоса до верхньої точки самого верхнього опалювального приладу у нас 4 метри (в будинку два поверхи, труби тонкі, опалювальні прилади біметалічні ) Насос повинен розвивати натиск 4 + 2 = 6 метрів.

Тепер щоб знайти м3 / год, опалювальну потужність переводимо в необхідне тепло 10 м опалювальної площі це 1 кВт, якщо стіни теплі і товсті беремо 0,8 кВт тонкі і холодні 1,2 кВт.

Будинок теплий площею 200 м2, стіни товсті. 200 / 10х0,8 = 16 кВт або 16х0,86 = 13,76 ккал

Тепер визначитеся, яка різниця по температурі в системі опалення вам потрібна, ми рекомендуємо 8-10 градусів, не більше і не менше. Більше погано для котла і комфорту, менше вам доведеться придбати більш потужний і дорогий насос, до того ж споживає більше електроенергії. Вибираємо 10 градусів.

13,76 / 10 = 1,37 м3 / год

Отже для теплого двоповерхового будинку площею 200 м2, з пластиковими трубами захованими в стінах і біметалічними радіаторами вам необхідний циркуляційний насос з продуктивністю 1,4 м3 / год при напорі 6 метрів. Щоб уникнути помилки ці характеристики у циркуляційного насоса повинні бути на другій швидкості, а сам насос слід вибирати трьохшвидкісним.

Даним умовам відповідає циркуляційний насос з мокрим ротором UPS 25-70 фірми GRUNDFOS. Ціна фірмового насоса 140 Євро, китайського 70-80 Євро. Електроенергії він споживає 150 Вт на годину.

Якби ми використовували більш товсті труби і алюмінієві радіатори, то підійшов би циркуляційний насос UPS 25-60 180, а він вже коштує 110 Євро. Цей насос споживає електроенергії менше - 110 Вт на годину.

Як бачите проектування системи опалення, і підбір циркуляційного насоса краще робити до початку робіт, так ви ще зможете заощадити на матеріалах і експлуатаційних витратах.

Про те, як правильно змонтувати циркуляційний насос для системи опалення читайте в наступній статті .

Парамонов Ю.О. ТОВ підприємство Енергобуд, 2013 рік.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама