Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вибір насоса для дачі, приватного будинку, котеджу

  1. Види побутових насосів
  2. Який вибрати насос: поверхневий або занурювальний?
  3. Вибір напору і продуктивності насоса

Побутові насоси використовуються в системах автономного водопостачання, опалення та каналізації, також застосовуються вони для відкачування з погребів і підвалів просочилася води, для поливу городів з розташованих поблизу природних водойм. Зараз у продажу є великий вибір найрізноманітніших побутових насосів як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва. За якими критеріями вибирати побутової насос для дачі щоб він справно виконував покладені на нього завдання, служив довго і безперебійно?

Види побутових насосів

В першу чергу побутові насоси розрізняються за їх призначенням. Для забезпечення будинку чистою водою призначені водяні побутові насоси. Ці насоси, як правило, мають високу продуктивність і дуже чутливі до наявності у воді механічних домішок - піску, або і т.п. Для перекачування забруднених вод їх застосовувати не можна, для цієї мети призначений інший вид насосів - дренажні.
Дренажні насоси служать для відкачування води з підвалів, погребів, для забору води з природних водойм (для поливу городів та інших господарських потреб). Дренажний насос спокійно реагує на наявність піску, мулу та дрібного сміття у воді, але з таким завданням як перекачування каналізаційних вод він не впорається - тут знадобиться фекальний насос.

Погружной дренажний насос AquamotoR

Фекальний насос, як зрозуміло з його назви, призначений для каналізаційних систем, він легко справляється з перекачуванням суспензій і сильно забруднених вод. В принципі, відповідні по напору і продуктивності фекальні насоси можна використовувати замість дренажних або водяних, а дренажні - замість водяних, при такій заміні навіть підвищується їх надійність, проте слід врахувати, що дренажні насоси приблизно в 1,5 рази дорожче водяних, а фекальні насоси набагато дорожче дренажних. Так що економічно вигідніше використовувати насоси за їх призначенням.

Погружной фекальний насос ESPA Draincor

Не можна не згадати ще один вид насосів, які застосовуються в побуті - це циркуляційні насоси, службовці для перекачування води в системах автономного опалення та гарячого водопостачання.

Який вибрати насос: поверхневий або занурювальний?

Водяні, дренажні і фекальні насоси можуть бути як поверхневими - встановлюватися на "суші" і виробляти забір води за допомогою шланга, так і зануреними, що працюють в воді. Вибирати тип насоса потрібно керуючись глибиною, з якою доведеться доставляти воду. При невеликих глибинах, коли до поверхні води відстань не більше 5м, рекомендується вибирати поверхневі насоси, які набагато простіше в монтажі і обслуговуванні, легко розбираються і вимагають лише періодичної чистки й змащення деталей. При більш глибокому рівні води поверхневий насос працювати не зможе, для таких випадків незамінний погружной насос.

Поверхневі насоси і насоси-автомати Джілекс

Занурювальні насоси підрозділяються на колодязні і свердловинні. Свердловинні насоси мають циліндричну форму і невеликий діаметр (7,5-10см), що дає можливість використовувати їх у вузьких свердловинах. Занурювальні насоси не дуже зручні в обслуговуванні через труднощі з розбиранням герметичного корпусу, при їх експлуатації треба враховувати, що завжди є ризик обриву троса і втрати насоса в свердловині - за шланг або шнур живлення насос з вузькою свердловини витягнути неможливо.

Занурювальні насоси свердловин водометами

Вибір напору і продуктивності насоса

Продуктивність насоса - це обсяг води, що перекачується їм в одиницю часу, а напір - максимальна висота, на яку насос може підняти перекачується воду. При розрахунку напору насоса необхідно враховувати перепад висот від рівня розташування насоса до найвищої точки водорозбору, а також втрати напору в трубах, що становлять в середньому 20% загальної довжини трубопроводу. Необхідна продуктивність насоса розраховується, виходячи з потреб у воді, вона не повинна бути менше 50% максимального сумарного споживання всіх точок водорозбору, і ні в якому разі не повинна перевищувати дебет свердловини.

Ще по темі:
Як вибрати насос для побутових потреб
Рекомендації по підбору побутових насосів
Вода на дачі - Бурим свердловину

За якими критеріями вибирати побутової насос для дачі щоб він справно виконував покладені на нього завдання, служив довго і безперебійно?
Який вибрати насос: поверхневий або занурювальний?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама