Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вісім основних причин слабкого цвітіння німфеї в декоративному басейні

  1. Статті по темі:

Німфея (Nymphaea) багатьом відома як латаття або латаття. Це прісноводне багаторічна рослина досить невибаглива. Але у нього є свої особливості. Якщо їх ігнорувати, то німфея заявляє свій протест дуже просто: вона перестає цвісти. Ось основні причини погіршення якості цвітіння або відмови від нього.

(Nymphaea)

Причина №1. Німфея любить спокійну воду. Для неї підходять стояча вода або повільний плин, відсутність бризок, фонтанів і водоспадів. У вируючої воді німфея відчуває себе «не в своїй тарілці».

Причина №2. Дуже важливо підібрати підходящу нимфею для конкретного декоративного басейну. При покупці варто звернути увагу на всю інформацію, зазначену на етикетці. Якщо продається посадковий матеріал невідомого походження, що часто буває навіть у великих садових центрах, то краще орієнтуватися на середню глибину посадки. Зазвичай власники ділянок з декоративними басейнами висаджують латаття на глибині від 40 до 100 см. Бажано хоча б приблизно знати параметри ставка, а при покупці посадкового матеріалу врахувати висоту самих латаття. Карликові німфеї висаджують на глибину до 25 см, дрібні - від 25 до 50 см, середні - від 50 до 60 см, великі - від 60 до 100 см і більше. Це умовний розподіл дозволить зробити правильний вибір сорту або гібрида. Наприклад, наша Nymphaea «Pygmaea Rubra» з червоно-малиновими квітками має глибину посадки до 40 см. Саме тому доводиться тримати контейнер з нею на більш дрібної частини басейну. Потомство цієї латаття посаджено в високих горщиках для того, щоб була можливість ставити їх в найглибшій частині басейну.

Причина №3. Водяні лілії не люблять тісноти. Для кожної з них необхідно життєвий простір близько одного квадратного метра. А так як німфеї (особливо середні і великі) розростаються досить швидко, то їх доводиться розсаджувати. Вірна ознака необхідності пересадки - згорнуті трубочкою листя. Розрослися водні лілії гірше цвітуть, їх листя дрібнішають. Німфеї бажано пересаджувати навесні раз в три - чотири роки. Пересадку поєднують з розмноженням: розрізають кореневище на частини і відділяють дочірні рослини. Це необхідно для того, щоб не відбулося виродження. Якість цвітіння після таких пересадок підвищується. У неглибокому декоративному ставку надійніше тримати карликові види латаття.

У неглибокому декоративному ставку надійніше тримати карликові види латаття

кореневище німфеї

Причина №4. Німфея досить світлолюбна, вона повинна бути освітлена сонцем не менше п'яти годин на день. Повною тіні латаття дадуть листя, але, швидше за все, відмовляться цвісти. Або будуть цвісти погано.

Причина №5. Німфея, посаджена в дуже бідному ґрунті, не зможе розвиватися нормально. Ємність повинна утримувати субстрат і не дозволяти йому вимиватися. У горщиках з невеликим дренажним отвором коріння загнивають і відмирають. При купівлі посадкового матеріалу, що знаходиться в картонній коробці, потрібно бути готовим до того, що всередині знаходиться набір типу «зроби сам». Вміст упаковки, швидше за все, складається з загорнутого в плівку шматочка пророслого кореневища, пластикового гратчастого контейнера, шматка щільного нетканого матеріалу, який буде утримувати грунт всередині контейнера, самого поживного грунту, каменів і «довгограючих» добрив. Повинна бути інструкція, в якій визначено порядок «збирання». Перед посадкою змішують добрива з грунтом (з мулу і глини), після чого контейнер заповнюють субстратом. Зовні (або зсередини) його попередньо потрібно викласти тканиною. Кореневище, висаджені в контейнері, зверху присипають камінчиками. При правильній посадці німфея зацвітає в поточному році.

Причина №6. Не потрібно відразу ставити контейнер з німфея в найглибшу западину на дні басейну. Його пересувають на більш глибоке місце в міру зростання листя. Такий прийом дозволяє рослині навіть прохолодною весною перебувати в найбільш прогрівається шарі води.

Причина №7. Якість цвітіння залежить ще і від природних факторів. Кожна квітка тримається всього кілька днів. Вранці він розкривається, а до вечора закривається. У похмуру погоду квітка залишається напіврозкритим.

У похмуру погоду квітка залишається напіврозкритим

Причина №8. Якість цвітіння латаття багато в чому залежить від того, в яких умовах вони перезимували. У глибокому басейні кореневище відмінно зберігається нижче за рівень промерзання води. Якщо басейн невеликий, то краще не ризикувати. Горщик з німфея, у якій прибирають все відмерлі на зиму листя, ставлять в велике пластикове відро з водою, переносять його в теплому приміщенні і тримають там до весни. До кінця квітня у латаття, перезимували при температурі повітря плюс 3 - 7˚С з'являються перші листя. Як тільки лід розтане, прогріється вода, контейнер з німфея можна поміщати в декоративному басейні.

Як тільки лід розтане, прогріється вода, контейнер з німфея можна поміщати в декоративному басейні

Мій запас посадкового матеріалу латаття дозволяє «перевіряти їх на міцність». Спонукальним мотивом є бажання знайти простий і надійний варіант, який спрощує догляд за нимфеями. Уже кілька років контрольна група водних лілій зимує в нашому відносно неглибокому басейні. Варто відзначити, що їхнє цвітіння починається пізніше тих латаття, які зимують в підвалі. При такому варіанті потрібно восени обов'язково підготувати басейн до зими, про що я писала в статті «Як підготувати до зими невеликий декоративний басейн» .

© Сайт «Підмосков'ї» , 2012-2019. Копіювання текстів і фотографій з сайту pоdmoskоvje.cоm заборонено. Всі права захищені.

Статті по темі:

Поділитися в соціальних мережах

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама