Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Водяна тепла підлога своїми руками: як зробити правильний монтаж

  1. Вступ
  2. Підготовчі роботи
  3. Монтаж своїми руками
  4. Висновок по темі

Створити тепла підлога водяний своїми руками - завдання не з легких, але цілком реальна. Дана система є складною, що складається з безлічі деталей, а її створення вимагає від людини максимальної самовіддачі і копіткої праці. При цьому не можна сказати, що ми робимо якісні теплі підлоги з дешевих матеріалів, оскільки це практично неможливо. В даному огляді ми зробимо монтаж теплого водяного статі і відповімо на питання як зробити водяна тепла підлога своїми руками.

Вступ

Облаштування власної домівки і організація в ньому оптимальних умов для житла є основоположними завданнями, які стоять перед людиною. При цьому питання організації опалення - один з найбільш складних і вимагає особливої ​​уваги. Установка котла, компоновка системи і підтримку її функціональності вимагають витрати колосальних коштів і мають на увазі проведення величезної роботи.

Одним з можливих елементів системи опалення служить обігрів підлоги, що сприяє створенню максимально комфортних умов в будинку.

Підготовчі роботи

Створити тепла підлога водяний своїми руками - завдання не з легких, але цілком реальна

Загальна схема водяної теплої підлоги

Так як зробити водяна тепла підлога?

На сьогоднішній день зробити водяні теплі підлоги своїми руками можна за декількома методиками, які мають різну спрямованість і який передбачає проведення конкретних робіт. Одним з найбільш функціональних і практичних варіантів є створення додаткового підводу води. Його монтаж є одним з найбільш складних і займає не тільки багато часу, але і сил.

При правильному виконанні всіх етапів в результаті виходить довговічна і надійна система, що дозволяє домогтися набагато більшого комфорту і економії, ніж використання інших засобів.

У свою чергу, істотно здешевити вартість контуру дозволить аж ніяк не економія на будівельних матеріалах, а її самостійний монтаж теплих водяних підлог. Однак перед установкою потрібно провести підготовчі роботи і закупити все необхідне деталі і складові частини, що дасть можливість суттєво спростити будівництво та оптимізувати його.

Основними елементами такої системи є:

  • водоведущіе труби;
  • колектор;
  • водогрійний котел;
  • нагнітає насос;
  • розширювальний бачок;
  • манометр.

Всі ці частини в найкращій формі описують роботи додаткового підводу води і характеризують його. При цьому вони повинні підбиратися таким чином, щоб система стала цілісною і монолітною, а її робота була злагодженою.

Труби для створення теплої підлоги можуть виготовлятися з різних матеріалів, але кращими на сьогоднішній день вважаються зшитий поліетилен і поліпропілен. Обидві ці різновиди досить практичні і забезпечують відмінні якості системи. При цьому поліпропіленові труби варто підбирати армовані скловолокном, оскільки без них матеріал занадто сприйнятливий до температурних навантажень.

У свою чергу, поліетиленові вироби схильні до розширення набагато менше, що дало їм можливість набути широкого поширення на ринку.

Зробити теплий своїми руками можна, але для цього потрібно підібрати оптимальні деталі і скомпонувати їх. Зібрати систему неправильно або вибрати не ті деталі, і провал гарантований. Як правило, для прокладки контуру застосовуються труби діаметром не менше 15-20 мм. При цьому вкрай важливо, щоб водовід витримував температурне навантаження в районі 95-97 ° C.

Колектор є не чим іншим, як звичайним патрубком, оснащеним перехідником. Його призначенням є підключення декількох контурів труб до основної лінії живлення, через яку здійснюється не тільки подача гарячої води, але і зворотний відбір охолодженої рідини.

Для забезпечення необхідних параметрів системи використовуються 2 системи відводів, встановлюються в спеціальну шафу. Саме в шафі встановлюються всі необхідні деталі і елементи настроювання контурів такі, як клапани, воздухоотводчики, системи аварійного зливу і регулювальники витрати рідини.

Від вибору цих двох компонентів в найбільшою мірою залежить функціональність всієї системи, що дає можливість частково відповісти на питання, як зробити теплі підлоги своїми руками.

Монтаж своїми руками

Друга частина відповіді криється в певній послідовності монтажу контурів. При це початкова поверхню, на яку згодом буде покладений, повинна бути не просто рівною, без ухилів, ям та інших дефектів, а практично ідеальною. Як правильно зробити тепла підлога?

Для отримання оптимальної площини можна скористатися самовирівнюються сумішами, які продаються в будь-якому будівельному магазині, або виконати заливку самому традиційним способом за допомогою цементного розчину .

Після того як площина повністю застигне, можна переходити до безпосереднього монтажу теплої підлоги, який виглядає наступним чином:

  1. Спочатку на стіну встановлюється розподільна система, що включає в себе колектор. При цьому вертикальна поверхню стіни також повинна бути ідеальною, а монтаж колекторного шафи виробляється строго за рівнем. В іншому випадку будь-який перекіс або відхилення по осі можуть призвести складнощів в роботі або навіть збоїв системи. розподільна система
  2. Строго по периметру кімнати встановлюється демпферна стрічка , Причому фіксується вона чітко на рівні підлоги і повинна бути максимально рівною.
  3. Чорнову підлогу перекривається шаром теплоізоляції, необхідної для правильного розподілу тепла всередині системи, запобігання охолодження труб і забезпечення повноцінної роботи всіх контурів.
  4. Зверху на термоізоляційний шар монтуються елементи кріплення, які потрібні для фіксації труб. Деякі спеціальні види теплоізоляції, призначені спеціально для укладання на підлогу, містять готові кріплення, якщо ж їх немає, то проводиться установка планок з фіксаторами для труб, які розташовуються кожні 50-60 см.
  5. У кладка теплої підлоги водяного формується, виходячи з обраної схеми і чітко дотримуючись їй. При цьому в процесі укладання потрібно ретельно стежити, щоб жоден водовід не перегинати або заламують, оскільки це зробить роботу системи неможливою. Укладання труб водяного статі
  6. Закінчуємо м онтаж теплих водяних підлог. Кінці труб приєднуються до колектора за допомогою фітингів, надійно фіксують і замикаючих все контури. Підключення труб до колектора
  7. По завершенні монтажу системи проводиться пробний запуск, під час якого поступово нагнітають тиск і збільшують температуру. У тестовому режимі система повинна відпрацювати не менше 3-4 годин. Якщо ж за цей час не з'явилося ніяких протікання або інших дефектів, то можна вважати випробування успішними.
  8. Водяний контури перекриваються армуючої сіткою, поверх якої заливається бетонна стяжка . При цьому чим вище потужність всієї системи, тим більше повинна бути товщина стяжки .
  9. Стяжка повністю застигає за 2-3 тижні, після чого тепла підлога повністю готовий до експлуатації і може оформлятися будь-яким видом підлогового покриття.

До ак зробити водяна тепла підлога? Створення водяної системи обігріву своїми руками є досить відповідальним і трудомістким процесом. При цьому від якості і правильності виконання всієї послідовності робіт в найбільшій мірі залежить довговічність і функціональність теплої підлоги. Тому створювати систему потрібно з усією відповідальністю, як і здійснювати самостійний вибір всіх її компонентів. Тільки так можна уникнути поломок в майбутньому і гарантувати повноцінну роботу теплої підлоги.

Висновок по темі

Для створення повноцінного опалювального контуру економія на матеріалі є останньою справою, оскільки робить його роботу вкрай нестабільною, а замінити будь-яку деталь після введення покриття в експлуатацію вже просто неможливо.

У свою чергу, при чіткому дотриманні всієї послідовності робіт і їх відповідальному виконанні готова поверхня не просто буде неймовірно теплою, але і зробить весь будинок значно комфортніше і затишніше. А зробити тепла підлога водяний монтаж своїми руками не складе особливих труднощів.

Встановити тепла підлога водяний своїми руками не настільки складно, як зібрати всі труби і радіатори основної системи, але це теж вимагає від людини копіткої праці і відповідальності.

Як правильно зробити тепла підлога?
До ак зробити водяна тепла підлога?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама