Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Водяна тепла підлога в квартирі з автономним опаленням: аргументи за і проти?

Уже перші заморозки показали, що пропорційно зниженню температури за вікном «охололи» до нас батареї центрального опалення

Уже перші заморозки показали, що пропорційно зниженню температури за вікном «охололи» до нас батареї центрального опалення. А тут ще гряде підвищення цін на газ, яке може обернутися не тільки підвищенням тарифів на опалення, але і подальшим прикручуванням «краником» в тепломережах. Від холоду можна врятуватися установкою теплих підлог. Найчастіше їх монтують в дитячих кімнатах, кухнях, ванних - словом, там, де потрібна найбільш комфортна температура. Такі системи особистого затишку мають свої «плюси» і «мінуси», на яких ми і зупинимося.

В реаліях капітального ремонту квартири, на монтаж водяної теплої підлоги ціна.

ЯК ЗРОБИТИ. Класичний тепла підлога - електричний. Його можна встановити хоч у старій «хрущоби», хоч в новобудові. Але краще монтувати його на стадії ремонту, щоб заради нововведення не зривати старі підлоги. Технологія монтажу така: спочатку на міжповерхове перекриття укладається теплоізоляційний шар (еструдірованний пінополістирол, стиродур, Ізок, полпан), потім - розділова стяжка, а вже на неї - система «тепла підлога»: електрокабель, викладений певним кроком - це відстань між його зигзагами. Чим крок менше, тим більше буде тепла. Ідеальний проміжок - 10-15 см. Поверх заливається стяжка, а на неї кладеться підлогове покриття - плитка, ламінат, лінолеум. У витратах на установку фігурує не спільна площа кімнати, а саме обігрівається: мінус відступ від стін (8-10 см) і місце, займане пристенной меблями - шафами.

Начебто все просто. Але, згідно з державними будівельними нормами, для автономного обігріву квартири теплове обладнання необхідно прокладати по спеціально розробленим для квартири проекту, який затверджується управлінням райстройархітектури. Далі, якщо діяти легально, потрібно запросити фірму, що має відповідну ліцензію Мінбуду.

Звичайно, можна і «шабашників» залучити або самостійно встановити таке утеплення, але великий ризик, що ви потрапите в халепу. Чому? По-перше, «шабашники» зазвичай пропонують найдешевші системи обігріву, зазвичай - китайські, які не мають сертифіката відповідності, виданого УкрСЕПРО. Це означає, що такі «електричне поле» не відповідають українським стандартам безпеки (ДСТУ, ГОСТ) і часто через 3-5 років експлуатації виходять з ладу, зазвичай - через коротке замикання. По-друге, лагодити несертифіковане устаткування ніхто не візьметься, а гарантію на свою роботу такі майстри не дають. Єдина перевага - таке задоволення обійдеться вам не в $ 170-210 за кв. м, як у легальної фірми, а в $ 120-150.

Однак і з сертифікованої компанією тримати вухо гостро. Не варто зв'язуватися з фірмою, яка не дає гарантії на сам тепла підлога в 10 років і 2 роки - на терморегулятор, що дозволяє встановлювати зручний вам режим опалення (наприклад, по 3 години вранці і ввечері). Крім того, поцікавтеся, чи є сервісне обслуговування даної системи обігріву в вашому місті. Якщо немає - в разі поломки доведеться звертатися до головного офісу, і ремонтники можуть з'явитися тільки через 1-2 тижні. Неприємне очікування, зате майстри не стануть «Ломастеров» - у них є спеціальні прилади, що дозволяють визначити причину і місце поломки. Значить, не доведеться раскурочівать всю підлогу, достатньо буде розкрити невелику ділянку і там усунути несправність.

«ПЛЮСИ». У прямому сенсі, це - м'яке «плюсування» температури в найхолодніших кімнатах або тих, в яких ви хочете створити «субтропіки». Звичайно, це не класичне опалення, але «комфортна підлога» при хорошій теплоізоляції в будь-який мороз може підняти температуру на 3-6 градусів, наприклад, з 17-18 - до 20-24.

Перевага і в тому, що ця система захищена гарантією фірми-установника: якщо щось не так - недоліки вона виправить за свій рахунок. І ще: ціна електроенергії, на відміну від тарифів на опалення, зростає не так швидко. Значить, на «струмі» за теплі підлоги ви не розоритеся, якщо впевнені в завтрашніх стабільних доходах.

Буду вдячний, якщо поділитеся статтею в соціальних мережах:

Чому?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама