Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Водяний млин своїми руками: інструкція з виготовлення

  1. Що являє собою водяний млин?
  2. Які можливості водяного млина?
  3. Що необхідно для будівельних робіт?
  4. Покрокова інструкція з виготовлення
  5. особливості застосування

Поточна вода приваблює людей, за нею можна спостерігати нескінченно. Вона заспокоює, надихає. А ось в літні спекотні дні вода випромінює прохолоду. Щоб отримати такі приємні почуття, споруджується водяний млин, своїми руками її зробити дуже просто. Головне враховувати певні рекомендації.

зміст:

Що являє собою водяний млин?

Давним-давно водяні млини застосовували для того, щоб перетирати зерна і робити з них борошно. Для цього використовувалася енергія води. Але часи змінилися, тому таку млин застосовують для декору дачної території. Така конструкція додає шарму ділянці. Водяний млин оснащена колесом, яке обертається з потоком води. Її встановлюють на березі водойми.

Які можливості водяного млина?

Дачну ділянку існує не тільки, щоб висаджувати на ньому різноманітні овочі і фрукти. Його ще використовують для відпочинку. З цієї причини господарі намагаються прикрасити територію, щоб перебувати на ній було максимально приємно. Для цього може послужити водяний млин. Вона буде прикрашати ділянку, а вода, яка дзюрчить, даруватиме умиротворення. Така млин стає відмінним доповненням всій території дачі.

Але деякі люди застосовують дану конструкцію не тільки для декору, але і для здійснення деяких функцій. Але для цього має бути природний водяний потік. Будь-яке водоймище, який є на ділянці, буде виробляти енергію, яку можна використовувати, наприклад, для освітлення.

Будь-яке водоймище, який є на ділянці, буде виробляти енергію, яку можна використовувати, наприклад, для освітлення

Варто розуміти, що це не потужне джерело. Він не здатний висвітлити весь будинок. Але невеликі світильники будуть світитися з його допомогою вночі.

Що необхідно для будівельних робіт?

Виготовлення млина не забороняє фантазувати. Тому використовуються різні матеріали. Млин можна зробити з каменю, битої цегли. Але для таких конструкцій потрібно зробити фундамент. Багато людей виготовляють дерев'яний млин з будиночком. Дах робиться з соломи або очерету. Така споруда гармонійно впишеться в сільський дизайн .

Для побудови можна застосувати ящики, дошки, плитки, які вже не потрібні. Варто покрити лаком дерев'яний матеріал, щоб він довго зберігався.

У будиночку, який споруджують біля млина, роблять вікна, дверки. Спочатку рекомендується зайнятися конструюванням моделі. Для цього варто визначитися з матеріалом, з якого буде споруджуватися конструкція. Необхідно також обзавестися шурупами, молотком, клеєм та іншими потрібними інструментами.

Покрокова інструкція з виготовлення

Спорудження водяного млина включає в себе такі етапи:

  • Конструювання перепаду води
  • Споруда будиночка, після чого його варто встановити на потрібному місці
  • запуск колеса

Якщо відсутній природний потік води, можна зробити його штучним шляхом. Для цього можна вибрати один з варіантів:

  1. Установка млини відбувається під водостічних жолобом. В такому випадку обертання колеса буде відбуватися тоді, коли на вулиці йде дощ. Але не обов'язково чекати відповідні погодні умови. Щоб колесо оберталося, застосовується шланг з водою, яка потрапляє на дах за допомогою насоса. Коли вона буде текти по трубі, колесо буде обертатися. Надалі воду можна направляти на город.
  2. Якщо ділянка має деякі нерівності, тоді варто скористатися цим. Рельєф застосовують для того, щоб зробити падаючий потік. На височини поглиблюється в грунт ємність, яка буде наповнюватися водою. Біля такої ємності відбувається установка млина.
  3. Якщо територія рівна, тоді можна зайнятися створенням альпійської гірки. Для цього буде потрібно земля і кругляк. В середину такої споруди встановлюється водяний шланг, який буде створювати потік води.

Для побудови необхідно обзавестися насосом, який має достатню потужність, щоб вода перекачувалася з водойми. Для цього також враховується відстань від млина до джерела води. Коли буде створено перепад води, тоді можна приступати до будівництва самої конструкції. Млин має простий пристрій. Для цього потрібен будиночок, куди ховається водяний насос і колесо, яке рухається за допомогою води. Але багато людей обходяться без будиночка. Вони обмежуються простою конструкцією.

Для створення колеса для побудови застосовують такі методи:

  • Для конструкції беруть звичайне колесо зі старого велосипеда
  • Використовується котушка, яка створена для намотування дроту
  • Колесо споруджують з дощок, які прибивають один до одного
  • Застосовують частина труби

Не важливо, які матеріали були взяті для спорудження конструкції, необхідно дотримуватися такі правила :

  • Повинна бути лопаті
  • У центрі конструкції має бути присутня труба, щоб створювалася вісь, навколо якої буде обертатися колесо
  • Споруджується колесо з лопатями
  • Прикріпити частини можна будь-якими зручними механічними методами

Конструюються дві опори. На них повинно здійснитися кріплення осі рухомим методом. Для такої маніпуляції застосовують підшипники. Щоб оформити опори, роблять будиночок. Для цього використовують різноманітні матеріали, які вибрав господар. Будиночок може бути дерев'яний, цегляний і т. Д.

Здійснюється підведення жолоб до верху колеса. По ньому буде текти вода. Якщо лопаті зроблені з деревини, тоді варто покрити їх лаком, який відштовхує воду. Якщо вони виготовлені з металу, тоді варто намазати їх фарбою, яка захищає від корозії. Споруджуються канали, щоб вода текла на город або в інше місце. Відбувається оформлення ділянки біля млина. Для цього висаджуються рослини, укладається плитка і т. Д.

особливості застосування

Варто не забувати, що млин повинна гармонійно вписуватися в дачній ділянці. Вона повинна відповідати його розмірам. Якщо територія невелика, тоді млин не повинна бути величезних розмірів. Будиночок, який знаходитися біля цієї конструкції, можна застосовувати для зберігання різноманітних речей. Сюди можна покласти іграшки для дітей, садові інструменти.

Деякі люди конструюють млин для того, щоб використовувати водяний потік. Розкручуючись, конструкція дозволяє отримувати енергію. Тому за допомогою млина можна висвітлити доріжки на дачній ділянці. Але найголовнішим призначенням конструкції є декор території. Також з її допомогою можна поливати город, що дуже зручно для тих людей, які вирощують на грядках різноманітні культури.

Отже, водяний млин є відмінним доповненням на дачній ділянці . З її допомогою можна перетворити територію, прикрасити дачу, створити приємну атмосферу для відпочинку. Не обов'язково оплачувати будівельникам за будівництво такої споруди. Його можна зробити самостійно.

Відео про те, як створити декоративну водяний млин:

Що являє собою водяний млин?
Які можливості водяного млина?
Що необхідно для будівельних робіт?
Які можливості водяного млина?
Що необхідно для будівельних робіт?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама