Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Види каменю для оздоблення

Новини

Людина завжди прагне повернутися до витоків Людина завжди прагне повернутися до витоків. Це особливо помітно в облаштуванні житла і іноді в його будівництві. Зараз дуже часто можна зустріти обробку будинків, котеджів і навіть квартир в якій присутній камінь. Камінь майже завжди зустрічається в зовнішній обробці, але іноді його використовують і всередині житла, до того ж тут може використовуватися як природний камінь, так і штучний.

Звичайно ж натуральний камінь виглядає дуже красиво і створює дуже сильний ефект, до того ж він екологічно чистий і нейтральний до води. Тут дуже затребувані такі види каменю як: граніт, мармур, піщаник, сланці і ін. Розглянемо їх детальніше.

Граніт, напевно, лідер серед каменів по вживаності, до того ж його вважають елітним матеріалом. Він відрізняється своєю твердістю і міцністю. У нього дуже широка кольорова гама, яка варіюється дуже сильно, включаючи різні відтінки і вкраплення. Граніт застосовується для зовнішньої обробки фасадів, їм застеляють сходів та підлоги і ін.
Мармур так само відносять до елітних матеріалів, тому що він перевершує інші матеріали по своїй красі і міцності. Напевно через свого зовнішнього вигляду мармур використовують більше для внутрішнього оздоблення приміщень. Так само їм обробляють каміни, стіни, підлоги і сходи.
Пісковик вже відносять до більш низького класу оздоблювальних матеріалів, тому його використовують для декору зон відпочинку, камінів і кутів приміщення. Але у нього є один великий плюс - це його тепла колірна гамма, яка надає якесь тепло приміщенню.
Сланець отримав своє поширення завдяки одному своїй властивості, а саме здатністю розшаровуватися, при цьому утворюються якісь платівки, які і використовують для обробки. Сланець однаково гарний як для внутрішньої, так і для зовнішньої обробок, до того ж сланець можна використовувати як покрівельний матеріал.
Кругляк можна зустріти в садах і парках, саме тут він знайшов своє місце, тому що його дуже часто використовують для антуражу в ландшафтному дизайні. Зовні цей камінь дуже гарний, але оброблений правильно такий камінь буде дуже дорогий, тому для природного каменю знайшлася заміна, у вигляді штучного або декоративного каменю, який дуже правдоподібно імітує натуральний колір, відтінок і навіть текстуру.

Що стосується штучних каменів, то тут ще можна виділити не каміння, а скоріше матеріали з яких їх виробляють. Отже застосовують такі матеріали:

Гіпс найчастіше застосовується для різної "ліпнини" для внутрішнього оздоблення. Міну його в тому, що він взаємодіє з вологою, вбирає її, що впливає на довговічність. І ще він погано переносить температурні коливання. Але зате він простий у використанні і досить дешевий;

Кераміка як матеріал виготовляється з глини, тобто спочатку глина формується, витримується і обпалюється. Як бачимо це не прості процеси, до того ж вони дуже енерговитратних, тому і самі вироби з кераміки дорогі;

Бетон часто використовується для заміни натурального каменю, до того ж зараз можна робити дуже точні копії будь-яких форм. До того ж він морозостійкий і міцний;

Полімери з мінеральними наповнювачами так само використовують для виробництва штучного каменю, але слід зазначити, що технології ці досить складні, тому й ціна такого матеріалу досить велика.

Як бачимо з усього вище перерахованого є безліч декоративних каменів, як натуральних, так і штучних, потрібно лише вибрати!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама