Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як підключити розетку

  1. Заходи безпеки при підключенні електричних розеток У всіх видах електричних робіт повинні дотримуватися...
  2. Підключення розетки із заземленням

Заходи безпеки при підключенні електричних розеток

У всіх видах електричних робіт повинні дотримуватися заходів безпеки, в тому числі і при підключенні розетки. Перед підключенням розетки потрібно відключити вступної автомат в під'їзді або в домовому електрощиті. Якщо є групові автомати, то відключають автомат для цієї встановлюється розетки.

Якщо є групові автомати, то відключають автомат для цієї встановлюється розетки

підключення розетки

Відключивши потрібний автомат, закрийте дверцята електрощита на замок або прийміть інші заходи від випадкової подачі напруги при підключенні розетки. Далі перевіряється відсутність напруги в розетці індикатором напруги або вольтметром. Перед перевіркою індикатором напруги, перевірити його працездатність на інший працює розетки.

Як підключити розетку

Перед підключенням розетки повинен бути встановлений підрозетник і протягнуть кабель. Зовнішня ізоляція кабелю знімається на 15 см. Це для кабелю з подвійною ізоляцією марки ВВГ, ПВС. Зовнішня ізоляція підрізає уздовж кабелю гострим ножем, вивертається і обрізається в кінці надрізу.

При знятій зовнішньої ізоляції кабелю проводу зручніше розводити і легше згинати. Ізоляція з жил проводів знімається від 5 до 10 мм, в залежності від виду кріплення. При звичайному кріпленні, очищений від ізоляції на 5 мм провід вставляється в клему розетки і затягується гвинтом.

Підключення однієї розетки із заземленням

Якщо ви вибрали більш міцний і надійний вид кріплення на кільце, ізоляція очищається приблизно на 10 мм і робиться кільце від 4 до 5 мм в діаметрі. При кріпленні проводи на кільце, загин кільця повинен розташовуватися по ходу руху гвинта за годинниковою стрілкою.

Методи підключення звичайний і на кільце

Це потрібно, щоб кільце не розгинається при затягуванні гвинта, а навпаки стискалося. При кріпленні на кільце, площа контакту проводу максимальна і він менше гріється. Якщо в розводці розеток використовується кабель з мідною багатожильної житлової, то після зняття з нього ізоляції жила обслуговується.

Розташування клем розетки

Затягувати гвинти кріплення клеми розетки потрібно міцно, але не настільки, щоб зірвати різьбу. Під головку гвинта ставиться граверна шайба (пружинна), для надійності кріплення. Кабель для розеток краще прокладати з кольоровою ізоляцією проводи.

Фазний провід ставте на лівий або верхній контакт розетки. Це в майбутньому вам допоможе в пошуку несправностей розетки. Ви будете знати, де повинна знаходитися фаза. Але ця умова не обов'язкова.

Після підключення акуратно вставляють розетку в підрозетник і розводять дроти так, щоб вони не сопрікосающіхся між собою, не зачіпали клеми і не потрапили під гвинти кріплення розетки. Кріплення розетки в підрозетники може бути гвинтовим або за допомогою спеціальних лапок.

Подвійна розетка з бічними заземлювальними контактами і шторками на контактах

У цьому випадку перед установкою розетки з лапками їх розкручують (послаблюють), а при установці розетки в підрозетники затягують. Під час установки в підрозетник стежте, щоб розетка не виходила за площину стіни. Після закінчення встановлення розетка закривається декоративною кришкою.

Підключення розетки із заземленням

Перед підключенням розетки із заземленням повинен бути прокладений трижильний кабель з жовто - зеленим заземлюючим проводом. На розетки із заземленням є третя клема з позначенням заземлення. Розпізнати клему заземлення також можна по розташуванню заземлюючого контакту на розетці. Бачите, як підключити розетку із заземленням вирішується так само просто, як і підключення звичайної розетки.

Бачите, як підключити розетку із заземленням вирішується так само просто, як і підключення звичайної розетки

Підключення блоку розеток шлейфом

Підключення подвійний розетки із заземленням або без нього так само не важко. Зазвичай подвійна розетка або блок розеток має ті ж клеми, що і одинарна розетка, а шлейф або паралельне з'єднання , Вже є в блоці розеток. І під'єднання проводів у нього роблять як в звичайній розетці.

Якщо ж потрібно встановити кілька поруч стоять, окремих розеток, то з'єднуються клеми розеток паралельно, т. Е. До клеми розетки буде йти два дроти, один відповідний, а інший відходить. Є ще один, більш надійний спосіб з'єднання проводів у таких розеток.

Є ще один, більш надійний спосіб з'єднання проводів у таких розеток

З'єднання розеток шлейфом без розриву проводів

Провід на клемах розетки не обрізаються, а лише знімається 10 мм ізоляції в потрібному місці, робиться кільце і затягується гвинтом з гравером, і так до повного підключення першої розетки. Провід від першої розетки прокладають на другу розетку, а першу повністю встановлюють на місце.

Далі, для другої розетки також знімається ізоляція на цілісному дроті в потрібному місці, а залишок проводів простягається до третьої розетці і так далі. Провід обрізається тільки на останній розетки. Таке кільцеве з'єднання більш надійно і безпечно. Для блоків розеток потрібно розраховувати перетин кабелю для повного навантаження всіх розеток.

Теж цікаві статті

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама