Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Прогрузкі автоматичних вимикачів: перевірка і випробування, напруга до 1000 В, час спрацьовування автомата

  1. Правила випробувань автоматичних вимикачів
  2. Особливості налагодження автоматичних вимикачів
  3. Пункти протоколу перевірки вимикачів автоматичного типу
  4. Принцип дії пристрою для прогрузки автоматичних вимикачів
  5. Перевірка або прогрузкі автоматичних вимикачів (відео)

Після виконання всіх необхідних електромонтажних робіт, проводиться цілий ряд приймально-здавальних вимірювань і випробувань, згідно з документацією типу ПУЕ Після виконання всіх необхідних електромонтажних робіт, проводиться цілий ряд приймально-здавальних вимірювань і випробувань, згідно з документацією типу ПУЕ. Один з видів випробування - перевірка функціонування приладів захисту на відповідність номінальній напрузі.

Правила випробувань автоматичних вимикачів

Апарат захисту призначений для захисту електричного кола від короткого замикання, а відповідно, електромонтаж повинен здійснюватися строго по проекту. Пристрій для автоматичних вимикачів володіє такими даними як номінальну напругу, період спрацьовування захисту лінії, час спрацьовування.

Випробування вимикачів - вимір основних показників вимикача. Вимірювання основних показників проводять фахівці електролабораторії, які пройшли спеціальну підготовку і мають високий рівень кваліфікації.

Для здійснення перевірки вимикачів шляхом застосування первинного струму, задіюється спеціальний прогрузочнік. Зараз є досить широкий вибір таких пристроїв для різних типів і номінального струму.

До складу схеми для проведення перевірки входять:

  • Трансформатори;
  • Ключ управління;
  • Амперметр по току;
  • З'єднувальні дроти.

Трансформатори;   Ключ управління;   Амперметр по току;   З'єднувальні дроти

Крім того, в комплектації цього пристрою є також секундомір. Прилад дає можливість наводити струм до 50 А. Для перевірки автоматів з набагато більшим струмом, застосовується аналогічна схема, тільки з великим джерелом живлення і трансформатором.

Особливості налагодження автоматичних вимикачів

Вимикачі служать для забезпечення захисту електричного кола напругою до 1000В від аварійного режиму роботи. Надійний захист таких електроланок подібними електричними приладами гарантовано забезпечується тільки в разі, якщо вимикач знаходиться в справному стані, а його робочі характеристики повністю відповідають заявленим. Саме тому, якісна комплексна перевірка вимикачів відноситься до одного з необхідних важливих етапів проведення роботи.

Серед основних етапів потрібно виділити такі, як:

  • Візуальний огляд;
  • Підключення струму;
  • Перевірка расцепителей.

У домашніх умовах провести необхідну перевірку досить складно, так як потрібно не тільки спеціальна програма, але також і певне обладнання. Перш за все, потрібно провести візуальний огляд устаткування, що монтується приладу. На корпусі вимикача неодмінно повинна бути нанесена відповідна маркування, не повинно бути ніяких видимих ​​пошкоджень, а також недостатньо щільного прилягання основних частин.

Щоб перевірити працездатність, потрібно виконати кілька разів включення і відключення апарату.

Щоб прогрузити пристрій, апарат повинен фіксуватися строго у включеному положенні і, при необхідності, вільно відключатися. Також важливо враховувати якість затискачів. При відсутності явних і видимих ​​несправностей і пошкоджень можна приступати до перевірки робочих характеристик. Для забезпечення якісної і надійної захисту постійного освітлення в електричній мережі, напруга повинна бути не менше 1000 В.

Пункти протоколу перевірки вимикачів автоматичного типу

Згідно з наявними нормам і правилам перевірки, періодичність встановлюється строго заводом-виробником. На підприємствах періодичність проведення перевірки визначає технічний керівник. Вона може проводитися раз на 3 роки, 6 років або рідше.

Після здійснення монтування електроустановки до проведення її запуску в експлуатацію, потрібно організувати випробування електрообладнання, зокрема, вимикачів автоматичного типу. Випробування може проводитися з підключенням теплових і електромагнітних расцепителей.

Проведення випробувань з тепловим расцепителем виконується для точного визначення періоду спрацювання наявного вимикача в межах області його функціонування. В основному, спрацьовування знаходиться в межах 5-30 сек. Випробування з електромагнітним расцепителем має бути до періоду спрацьовування вимикача. Для цього на пристрої потрібно задати струм, рівний максимальному в діапазоні даного типу вимикача. Після проведення перевірки заповнюється спеціальний протокол.

При проведенні випробувань, потрібно враховувати:

  • Температуру повітря;
  • Величину струму;
  • Особливість обладнання.

Відповідно до норм, прогрузкі здійснюється у всіх секційних, вступних вимикачах, а також ланцюгах аварійного освітлення . При виявленні вимикачів, які не відповідають заданим параметрам, проводиться перевірка їх подвоєного кількості. Після отримання позитивних результатів на всі автоматичні вимикачі встановлюється штамп перевіряє електролабораторії, що свідчить про те, що прилад повністю пройшов всі необхідні випробування, і визнаний придатним до проведення експлуатації.

Після здійснення комплексного монтування електроустановки перед введенням її в роботу, обов'язково потрібно виконати випробування вимикачів. Об'єктом випробування виступає вимикач, який служить для забезпечення захисту мережі та електроустановок від струму короткого замикання, що виникає при пошкодженні ізоляції і перевантаження мережі.

Для здійснення захисних функцій, електричний вимикач має:

  • Максимальний;
  • тепловий;
  • Електронний расцепитель.

При проведенні перевірки, дуже важливо враховувати, що відключає, щоб можна було уникнути перевантажень і пошкодження мережі. Після проведення перевірки, обов'язково складається протокол і підписується комісією з перевірки. Зразок і приклад заповнення є у кожного технічного керівника.

Принцип дії пристрою для прогрузки автоматичних вимикачів

Налагодження і прогрузкі вимикача вимагають чіткого дотримання всіх правил і вимог. Крім того, існує певна методика, згідно з якою здійснюються навантажувальні перевірки для визначення працездатності обладнання.

Показання функціонування комутаційних апаратів обов'язково повинні відповідати заявленим номінальним даними.

Основне призначення апаратів захисту - не допускати виникнення в електричному ланцюзі короткого замикання. У зв'язку з цим потрібно здійснювати електромонтаж строго за проектом.

При більш детальному вивченні графіка проведення перевірки можна виділити:

  • Спектр спрацьовування випробуваного апарату;
  • Область спрацьовування електромагнітного захисту;
  • Зона теплового захисту.

Варто відзначити, що вимикач вважається несправним, якщо при проведенні перевірки, захист не відключить його в строго відведені часові рамки. Якщо це станеться, то заборонено використовувати його для подальшої експлуатації. Щоб забезпечити більш комфортне підключення, потрібно монтувати на апарат подовжені шпильки. Всі необхідні роботи бажано щоб виконував кваліфікований майстер, так як важливо строго дотримуватися техніки безпеки.

Перевірка або прогрузкі автоматичних вимикачів (відео)

Прогрузкі вимикачів автоматичного типу обов'язково повинна здійснюватися комплексно і якісно для перевірки працездатності.


Додати коментар

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама