Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка багатоклавішні вимикача з розеткою

  1. Сфера застосування різних видів вимикачів
  2. варіант №1
  3. варіант №2
  4. Як правильно вибрати потрійний вимикач з розеткою?

Одним з найбільш поширених комутаційних апаратів, з якими кожна людина з самого дитинства контактує і користується - це вимикачі та розетки. Їх правильне і надійне підключення, є основою електричної розводки будь-якого приміщення. Найчастіше для підключення декількох окремих приймачів електроенергії (лампочки, світильника або люстри) використовуються вимикачі як з однією клавішею, так і з двома і трьома. Всі ці вимикачі можуть бути укомплектовані також і розеткою в комплекті, це зручно і практично.

Сфера застосування різних видів вимикачів

Одинарний вимикач, без розетки або з нею, застосовується в разі якщо їм потрібно включити одну групу освітлення, в неї можуть входити як одна лампа, так і кілька або ж ціла люстра Одинарний вимикач, без розетки або з нею, застосовується в разі якщо їм потрібно включити одну групу освітлення, в неї можуть входити як одна лампа, так і кілька або ж ціла люстра.

Однак в будь-якому випадку, натискаючи на клавішу цього вимикача, буде включатися вся люстра, якщо навіть в ній і дві і три лампи, це в принципі елементарно. Подвійний вимикач або ж потрійний застосовується, коли є необхідність розділити освітлення в кімнаті на групи. Наприклад, якщо це натяжна стеля з точковими світильниками і їх в ньому встановлено 10 штук, то від однієї клавіші можна живити 5 світильників і від іншої 5 світильників, це забезпечить поетапне регулювання освітленості в приміщенні. Але якщо є необхідність зробити регулювання ще плавніше, то рекомендовано встановити потрійний вимикач, за допомогою якого можна регулювати включення, тих же 10 точкових світильників, але в три етапи. Такий же принцип і при підключенні вимикача багатоклавішні і до люстри з трьома або двома лампами. Таку ж процедуру можна провести і з декількома парами світильників або ламп.

При правильному і раціональному підключенні приладів освітлення, можна не тільки внести корективи освітленості кімнати, а й економити споживання електроенергії, витрати на яку, останнім часом, стали дуже відчутні.

Одним з найбільш поширених і складних, за своїм підключенню, є трёхклавішний вимикач з розеткою. Якщо людина навчиться робити проводку і підключати його, то і подвійний або одинарний вимикач підключити до електромережі не складе труднощів.
Принцип підключення потрійного вимикача з розеткою

Як правильно, а головне, безпечно і без наслідків для людини і приміщення, підключити потрійний вимикач з розеткою. Існують два види пристроїв комутації електроенергії, вони розрізняються лише наявністю заземляющего або так званого захисного провідника.

варіант №1

Варіант підключення до розподільній коробці освітлення без захисного заземлення.

Перш за все, для того щоб убезпечити своє робоче місце, потрібно відключити живить автомат освітлення, тобто поставити його в відключене стан, і бажано повісити забороняє табличку або ж закрити розподільний шафа на ключ. Другий варіант дає стовідсоткову гарантію того що людина працює на струмопровідних частинах потрапить під напругу. Після чого потрібно переконатися що на проводах, до яких в подальшому буде підключений потрійний або подвійний вимикач з розеткою немає напруги, для цього необхідно скористатися індикаторної викруткою, або ж будь-яким іншим пристроєм для перевірки наявності напруги.

У розподільній коробці, від якої безпосередньо і буде відбуватися підключення трёхклавішного вимикача з розеткою. Потрібно визначити де в ній знаходиться фазний провід, а де нульовий. Якщо система проводки виконана недавно то, швидше за все, є маркування або ж дроти будуть виконані в різних кольорах. Нульовий провід, може бути, синім, зеленим, блакитним, а фазний найчастіше червоний. Однак було б правильно перевірити індикаторної викруткою фазу, навіть при наявності маркування. Для чого ненадовго включіть автомат освітлення і акуратно індикаторної викруткою, тримаючи її виключно за ізоляційну, діелектричну частина, перевірите наявність фазного проводу і нульового. При торканні викруткою до фази, індикатор світиться.

Підключити блок, що складається з розетки і трёхклавішного вимикача, бажано таким же проводом, яким виконана вся проводка приміщення. Не можна ні в якому разі скручувати між собою провід з міді з проводом з алюмінію, це призведе, рано чи пізно, до окислення контакту і нагрівання.

Вся суть підключення полягає в тому що до розетки підводиться фазний і нульовий провід а вимикач обов'язково повинен розривати фазу, щоб можна було безпечно працювати на люстрі або іншому освітлювальному приладі, всього лише при вимкненому вимикачі, при включеному загальному вступному автоматі освітлення.

варіант №2

Варіант підключення трьохклавішний вимикача до мережі 220 вольт з і використанням захисного заземлення.

Підключення розетки з вимикачем аналогічно попередньому варіанту, але він можливий, тільки якщо в розподільній коробці є заземлюючий захисний провід, підключений до контуру заземлення. Не можна приєднувати нульовий провід до захисного висновку розетки. Цей варіант, звичайно, забезпечує більшу безпеку від потрапляння людини під небезпечне для його життя напруга, але не у всіх приміщеннях особливо побутових він існує.

Як правильно вибрати потрійний вимикач з розеткою?

При виборі будь-якої розетки особливо потрійний не варто купувати дуже дешевий варіант, так як він напевно буде китайський, а значить якість його буде низька. Вимикач - це пристрій, яким в повсякденному житті людина дуже часто користується, тому купуючи, якісний товар буде більше шансів, що він пропрацює вірою і правдою значно більше, ніж китайська підробка.

Обов'язково потрібно звертати на маркування та класифікацію розетки з блоком вимикачів. На них повинно бути обов'язково вказано номінальну напругу і струм, особливо це важливо для самої розетки. Розетка з вимикачами: одноклавішний, Двоклавішний або трёхклавішнимі можуть випускатися також з індикацією, така продукція трохи дорожче, але за то її добре видно в темряві.

Правильний вибір на багато років позбавить користувача цих нескладних електричним пристроєм від клопоту і аварійних ситуацій.

Відео про установку багатоклавішні вимикача з розеткою

Як правильно вибрати потрійний вимикач з розеткою?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама