Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка розетки або вимикача своїми руками в гіпсокартон

  1. Установка розетки в гіпсокартон на етапі монтажу стіни
  2. Як встановити, якщо ви не знаєте де профілі
  3. Установка без прив'язки до профілів
  4. Установка блоку розеток в гіпсокартон
  5. Робити самому або викликати майстра.
  6. Відео про те як НЕ треба встановлювати розетки.

Підрозетники в гіпсокартоні

Отже, у вас є гіпсокартонна стіна і розетка, яку потрібно в неї встановити. Насправді мова піде не про встановлення самої розетки в гіпсокартон, а підрозетника, тому що цей етап складніший і викликає більше питань. Давайте разом розбиратися як це зробити. Будемо описувати ситуації, з якими ви можете зіткнутися від ідеальної до самої неприємної.

Установка розетки в гіпсокартон на етапі монтажу стіни

Найбільша ідеальна ситуація, коли листи гіпсокартону тільки прикріпили до профілів, ви знаєте, де приблизно знаходяться підведені кабелі для підключення розетки, а капелюшки саморезов, якими прикручений гіпсокартон добре видно. В такому випадку вам знадобиться інструмент і матеріали:

  1. дриль;
  2. Коронка для гіпсокартону 68мм;
  3. викрутка;
  4. подрозетник;
  5. Розетка внутрішнього монтажу.

Порядок виконання робіт дуже простий:

  1. Дрилем і коронкою вирізаємо отвір для підрозетника;

    Вирізаємо отвір діаметром 68 мм коронкою

  2. У необхідному місці підрозетника виламуємо отвір для силового кабелю;

    У потрібному місці виламуємо заглушку

  3. Протягуємо кабель;
  4. Вставляємо підрозетник і викруткою закріплюємо його за допомогою притискних лапок;
  5. Монтуємо механізм розетки (або вимикача) в підрозетник
  6. При необхідності нанесення фінішного покриття - заклеює місце кріплення малярським скотчем
  7. В останню чергу вставляємо рамки і декоративні елементи

Установка вимикача або розетки в такому випадку займає лічені хвилини. Гіпсокартон ріжеться коронкою легко, подрозетник стає на місце без проблем. Але випадки бувають різні.

Як встановити, якщо ви не знаєте де профілі

Ви могли забути або зовсім не знати, коли слід вирізати отвори під розетки, штукатури-маляри могли зробити свою роботу на день раніше. Насправді причин може бути маса. Підсумок - ви стоїте перед стіною і не бачите саморізів, які говорили б вам про те, де проходять профілі. Проте, в такому випадку ви повинні знати приблизне місце виведення силового кабелю і розташування майбутнього вимикача або розетки.

Проте, в такому випадку ви повинні знати приблизне місце виведення силового кабелю і розташування майбутнього вимикача або розетки

Звичайний магніт підкаже вам, де знаходиться профіль

Додатковий інструмент - магніт. Звичайний магніт від динаміка, яким ви з легкістю зможете визначити місце, де проходить профіль, а де його немає. Користуючись отриманими даними ви зможете зробити розмітку і встановити розетку так, як ніби стіна ще не зашпакльована.

Корисна порада: для того, щоб знати, де потрібно встановити розетку, можна до прикріплення аркуша ГКЛ зробити отвір в потрібному місці і вивести в нього заізольовані шматок кабелю. В такому випадку ви ніколи не забудете і не втратите це місце, навіть після фінішного покриття.

Установка без прив'язки до профілів

Можливо, ви забули вирізати отвір на етапі монтажу, або вирішили замість однієї розетки встановити блок з трьох або чотирьох. Попадання в оцинкований профіль в цьому випадку більш ніж ймовірно. Робота в цьому випадку вимагає досвіду і новачкові нічого доброго не обіцяє.

  1. Дрилем і коронкою, як зазвичай, вирізаєте гіпсокартон;
  2. Виймаєте вийшов «п'ятачок»
  3. Ножем, ножицями по металу, стамескою вирізаєте профіль так, щоб можна було в отвір сунути підрозетник

Не варто при цьому боятися, що конструкція всієї стіни постраждає. Гіпсокартон кріпиться до профілю в багатьох точках, а сам профіль так само в багатьох точках кріпиться до бетону. Прибравши 5-10 см металевого профілю ви нічого не зміните в загальній конструкції.

Прибравши 5-10 см металевого профілю ви нічого не зміните в загальній конструкції

Типова помилка криворуких майстрів - пара сантиметрів повз і плюс дві години роботи

При роботі з обрізання профілю будьте гранично обережні - шанс отримати травму дуже великий. При можливості уникайте цього способу установки підрозетника. У маленькому отворі, діаметром 62 мм дуже складно працювати акуратно. У кращому випадку ви пошкодите круглий отвір в крихкому ГКЛ, в гіршому завдасте собі травму гострим краєм обрізаного металевого профілю.

Установка блоку розеток в гіпсокартон

Блок з декількох розеток встановлюється з різними цілями і гіпсокартон для цього підходить краще, ніж бетонна стіна. Для установки блоку нам знадобляться додаткові інструменти:

  • стамеска
  • Сполучні «метелики»
  • Додаткові дроти для з'єднання

Порядок робіт буде дещо відрізнятися від описаного для одиничної розетки:

  1. Виламуємо отвори межу усіма склянками і в місці майбутнього входу кабелю
  2. З'єднуємо подрозетники за допомогою сполучних метеликів, якщо інше не передбачено самим корпусом
  3. На стіні на потрібній висоті відзначаємо за допомогою рівня лінію розташування блоку
  4. Прикладаємо до цієї лінії конструкцію з підрозетників і відзначаємо на стіні центр кожного
  5. Вирізаємо коронкою кожен отвір, як це описано вище
  6. Стамескою з'єднуємо отримані отвори так, щоб блок з підрозетників зміг поміститися
  7. Вставляємо блок і закріплюємо його за допомогою затискних гвинтів
  8. Просовуємо дроти між підрозетників

    Провід в блоці розеток

Робити самому або викликати майстра.

Час гроші. Вирішувати вам

Насправді послуги майстра - електрика коштують не так вже й багато. В середньому, робота майстра обійдеться вам приблизно в 10 $ без урахування витратних матеріалів. При цьому вартість найдешевшої коронки по гіпсокартону - 5 $. Плюс, найдешевша коронка подарує вам незабутні враження від роботи дешевим інструментом. І це враховуючи, що у вас вже є дриль і ви знаєте як їй працювати.

В цілому, якщо мова йде про одну-двох розетках, ми рекомендуємо довірити цю функцію найманому працівнику - професіоналу. У грошах ви втратите максимум 5-10 доларів, а в якості лише виграєте.

Якщо ви встановлюєте розетки в гіпсокартон самостійно по всій квартирі, в цьому випадку економія може стати дійсно значною

Відео про те як НЕ треба встановлювати розетки.

На відео показана робота горе-будівельників, які на об'єкті займаються чим завгодно, тільки не професійною діяльністю. Робити так, як вони не варто, також не варто наймати таких "профі"

Як вибрати розетку прихованої проводки, практичні поради. Ретро розетки - елемент дизайну або функціональна деталь? Правильна і зручна установка розеток у квартирі Як підключити прохідний вимикач Lezard і яку при цьому використовувати схему.
Ретро розетки - елемент дизайну або функціональна деталь?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама