Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка розеток у гіпсокартон своїми руками

  1. Підготовчий етап Я настійно рекомендую продумати маршрут розташування проводки заздалегідь, ще до...
  2. монтаж підрозетника
  3. підключення
  4. Відео "Установка розетки в гіпсокартон"

Підготовчий етап

Я настійно рекомендую продумати маршрут розташування проводки заздалегідь, ще до того як почнеться етап обшивки стін гіпсокартоном. Це один з основних етапів підготовчих робіт, тому поставитися до нього варто з особливою увагою. Безпосередньо сам процес підведення проводів відбувається в кілька ходів. Перший хід являє собою процес формування надійного каркаса на основі металевого профілю, кріплення якого відбувається на несучій стіні, на стелі і, відповідно, на підлозі. Якщо мова йде про створення перегородки, то каркас в такому випадку з одного боку повинен бути обшитий гіпсокартоном, листи якого будуть використовуватися в якості опори для проводів. Я настійно рекомендую продумати маршрут розташування проводки заздалегідь, ще до того як почнеться етап обшивки стін гіпсокартоном
На наступному етапі відбувається формування схеми електричної мережі, на якій необхідно відзначити не тільки маршрут проходження проводів, а також і точки, в яких будуть встановлюватися вимикачі і розетки. Для зручності прокладки кабелю в каркасі з гіпсокартону за допомогою дриля проробляються отвори. Провід, що формують розводку під вимикачі і розетки, повинні бути покладені в гофротруби з пластика і протягнуті через пророблені отвори. Я рекомендую не економити на гофротруби. Їх вартість порівняно невисока, а захист для проводки вони забезпечують досить високу, особливо, коли мова йде про пошкодження через вологу і зовнішніх впливів.

Оптимальний тип кабелю, який може бути підведений до розетки, трижильний з діаметром жили в два з половиною міліметри і подвійною ізоляцією. Найбільш підходяща різновид кабелю визначається планованої навантаженням на електричну мережу. Щоб підвищити загальну надійність конструкції кріплення кабелю до гіпсокартону, я рекомендую скористатися пластиковими хомутами і відрізками мідних проводів. Після того як укладання проводки завершена, можна відзначити на стіні маршрут кабелю і займатися обшивкою гіпсокартоном.

Вибір місця для розетки і вимикача

Визначаючись з місцем для установки, необхідно враховувати не тільки встановлені будівельні норми і стандарти, а й майбутню функціональність об'єктів. Простіше кажучи, вони повинні знаходитися там, де їх розташування буде найбільш зручним для використання. За нормами, встановленими в Європі, оптимальна висота місця розміщення розетки становить тридцять сантиметрів від підлоги. У вимикача цей показник становить дев'яносто сантиметрів. Визначаючись з місцем для установки, необхідно враховувати не тільки встановлені будівельні норми і стандарти, а й майбутню функціональність об'єктів У більшості випадків дані розмірності ідеально підходять, але деколи доводиться відступати від загальновизнаних норм. Наприклад, установка розеток у гіпсокартон на кухні проводиться безпосередньо над робочою поверхнею, так як таке розташування дозволяє оптимізувати роботу з побутовими приладами. За тим же принципом розетки встановлюються на більшій висоті за акваріумом, так як вона буде використовуватися для підключення відразу декількох приладів. Щоб дроту не лежали на підлозі, краще щоб розетка знаходилась вище.

монтаж підрозетника

Отже, процес укладання проводки завершено, оптимальне розташування вибрано, тому саме час приступити до докладного розбору технології установки розетки у гіпсокартоні. Я рекомендую почати з створення отвори в листах гіпсокартону, де буде розміщуватися пластиковий підрозетник, який і є основою будь-якої розетки. Отвір робиться дуже просто. Досить по створеної вами схемою проводки вибрати місце, а потім відміряти потрібну відстань від підлоги за допомогою рулетки, зробивши на стіні відповідні позначки. Розмітка повинна відбуватися з використанням рівня, щоб конструкція розміщувалася рівно. Отже, процес укладання проводки завершено, оптимальне розташування вибрано, тому саме час приступити до докладного розбору технології установки розетки у гіпсокартоні

Для того різання отворів в гіпсокартоні я раджу використовувати дриль з особливою насадкою-фрезою, вістря якої необхідно розмістити в самому центрі позначки місця монтажу, після чого можна формувати отвір.

Якщо планується багатократний монтаж розеток в гіпоскартон, то я настійно рекомендую робити позначки під отвори заздалегідь, так готові гнізда виходять більш акуратними. Наступний етап передбачає установку підрозетників в гіпсокартон. Конструкція підрозетника має в своєму складі чотири гвинти, два з яких фіксують механізм, а що залишилися - кріплять зовнішню накладку з металу. Установка підрозетників в гіпсокартон починається з прорізання днища підрозетника.

Цей отвір знадобиться для прокладки проводки в обшивці, невеликий залишок якого потрібно залишити зовні у вигляді запасу. В процесі установки підрозетника в підготовлене заздалегідь отвір необхідно стежити за тим, щоб він не перетискав проводку. Ви повинні правильно встановити підрозетник. Цей момент перевіряється за допомогою рівня, і якщо результати задовільні, то необхідно затягнути гвинти кріплень.

підключення

Після того, як підрозетник зафіксовано, залишилося розібратися лише з тим, як встановити розетку в гіпсокартон. Перед тим як почати процес, потрібно ретельно перевірити виведені дроти робочих стін на відсутність напруги. Я рекомендую використовувати для цього індикаторну розетку. Якщо напруга відсутня, то можна починати розбирати конструкцію розетки, знімаючи з неї частини із пластику декоративного призначення. Потім відгвинчуються гвинти клемної частині, в яких фіксуються дроти. Після того, як підрозетник зафіксовано, залишилося розібратися лише з тим, як встановити розетку в гіпсокартон Якщо ви використовуєте трижильний варіант, то провід для заземлення повинен приєднаються до середнього контакту. Розетку з підключенням необхідно акуратно розмістити в підрозетники. Фіксація розетки до стіни відбувається або за рахунок кріпильних гвинтів на підрозетники, або за рахунок розпірних елементів. Перш ніж остаточно зафіксувати розетку в гіпсокартоні, потрібно перевірити надійність з'єднання між клемної частиною і проводкою. Фінал - це установка рамки і захисної кришки. Кріпильний гвинт необхідно затягнути тугіше, стежачи уважно за тим, щоб він не пошкодив пластик.

Підключати вимикачі ще простіше, так як для цього також потрібно зробити отвір в стіні, куди встановлюється «стакан» з пластика і виводяться робочі дроти. Вимикач потрібно розібрати, позбавивши його всіх пластикових елементів, залишивши для монтажу тільки металеву рамку і Клемник. Саме до неї приєднуються проводи, після чого можна виконати фіксування металевої рамки вимикача до стіни за допомогою кріпильних гвинтів. В останню чергу на вимикач надягають все його пластикові елементи - клавіші і рамки. На цьому процес установки може офіційно вважатися завершеним, а процес експлуатації офіційно відкритим.

Відео "Установка розетки в гіпсокартон"

Монтаж розетки в стіну з гіпсокартону своїми руками.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама