Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як встановити і перевірити підсилювач на антені

  1. Вибір антенного підсилювача
  2. види підсилювачів
  3. Підсилювач SWA
  4. Підсилювач LSA
  5. Блок живлення
  6. Установка підсилювача антени
  7. Підключення телевізійного кабелю до телевізора
  8. заземлення антени

Антенний підсилювач - це пристрій, який встановлюється на антену з метою посилити сигнал і, як наслідок, поліпшити якість картинки на екрані телевізора. Особливо актуальний він буде в місцевості, віддаленій від телебашен. Як правило, це що знаходяться далеко від цивілізації села і села. Антенний підсилювач - це пристрій, який встановлюється на антену з метою посилити сигнал і, як наслідок, поліпшити   якість картинки   на екрані телевізора

Установка антенного підсилювача необхідна для поліпшення якості сигналу.

Вибір антенного підсилювача

Причин поганого прийому сигналу може бути безліч. З такою проблемою стикаються навіть жителі великих міст, хоча, здавалося б, вони знаходяться в безпосередній близькості від вишок. Найпоширеніші причини виникнення перешкод:

  • джерело сигналу занадто далеко від точки прийому;
  • перешкоди, розташовані на шляху сигналу - дерева, висотні будинки і т. д .;
  • ландшафтний провал між точкою прийому сигналу і вишкою;
  • слабкий сигнал.

;   ландшафтний провал між точкою прийому сигналу і вишкою;   слабкий сигнал

Вибір антенного підсилювача залежить від безлічі факторів. Однак насамперед потрібно зрозуміти - яка саме встановлена ​​антена . Всього їх два типи: пасивна та активна. У конструкцію активної антени вже за замовчуванням вбудований підсилювач сигналу. Якщо ж у вас виникли проблеми з сигналом, то, скоріш за все, ви володар пасивної антени. Подібну антену слід встановлювати тільки в тому випадку, якщо передає сигнал вишка знаходиться в межах видимості і між нею і антеною немає ніяких перешкод.

Наступне, що необхідно з'ясувати - це відстань до найближчої вишки.

ПОРАДА. Залежно від відстані до вишки слід вибрати прилад з відповідним коефіцієнтом посилення. Як правило, купувати антенний підсилювач варто тільки за умови, що відстань від вишки до будинку становить понад 10 км. Якщо ж відстань менше, то проблема в неправильно підібраного антени і підсилювач положення не виправить.

Коефіцієнт посилення - це характеристика, з якою потрібно бути обережним. Це той випадок, коли більше не означає краще. При нестачі сигнал буде недостатньо сильним, а при надлишку з'являться шуми, які все одно будуть заважати якісної трансляції . З цієї причини для одного типу антен випускають безліч моделей підсилювачів з різними характеристиками.

Для правильного вибору коефіцієнта необхідно використовувати спеціальну таблицю. В цьому немає нічого складного.

В цьому немає нічого складного

види підсилювачів

Ми не будемо вдаватися в тонкощі конструкції антенного підсилювача - для обивателя ця інформація буде марною. Розповімо про два види підсилювачів і їх призначення.

Підсилювач SWA

Антенні підсилювачі SWA застосовуються в антенах гратчастого типу ASP-4 і ASP-8, які часто називають «польськими» антенами. Самі по собі ці антени мають дуже низьким коефіцієнтом посилення, і без підсилювача їм не обійтися.

Двома найголовнішими характеристиками при виборі підсилювача SWA будуть - коефіцієнт посилення і коефіцієнт шуму. При покупці зверніть увагу саме на них. Про перший ми вже говорили вище. З другим все ще простіше - чим менше, тим краще.

Підсилювач LSA

У цього типу підсилювачів дуже вузька область застосування. Випускаються вони для ремонту поламаних антен Локус. Певні моделі LSA можуть посилити відповідні їм моделі антен Локус.

Блок живлення

Як правило, конструкція антенного підсилювача забезпечена вбудованим блоком живлення. Пристрій підключається до мережі і, за рахунок своєї невеликої потужності, споживає всього лише близько 10 Вт. Існують вбудовані і зовнішні блоки живлення. Вбудовані блоки живлення - це малопотужні пристрої невеликого розміру. При нестабільній роботі електричної мережі від них мало толку. Однак якщо скачки напруги велика рідкість - його буде цілком достатньо.

Зовнішні блоки живлення відрізняються великими габаритами і споживаної потужністю. Вони надають стабільну роботу антенного підсилювача навіть в умовах нестабільної мережі. Подібні блоки живлення призначені для різного вхідної напруги: 5, 12, 18, 24 В. Цей параметр повинен точно відповідати напрузі харчування конкретно вашого підсилювача.

Установка підсилювача антени

Зовні підсилювач являє собою невелику електронну схему. Кріпиться він безпосередньо на саму антену за допомогою болтів і гайок. Велику ефективність підсилювач покаже, якщо буде встановлено поблизу антени на щоглі, між согласующим пристроєм і фідером. Сигнал, що проходить від антени з фідера, істотно зменшує його рівень. Після установки необхідно перевірити - покращився чи сигнал. Без обладнання це можна зробити, просто включивши телевізор.

Якщо антена вже встановлена ​​- не складе труднощів підключити підсилювач і, використовуючи спеціальний перехідник, живити блок живлення. Однак якщо антена не підключена, то вам доведеться замислитися проведенням кабелю до телевізора . Якщо ви в собі не впевнені, то кращим рішенням буде викликати телемайстра, який швидко і якісно виконає це завдання.

Підключення телевізійного кабелю до телевізора

Першим кроком буде вибір телевізійного кабелю. Це дуже відповідальний момент, так як навіть дорогий телевізор не забезпечить вас якісною картинкою без правильно підібраного дроти.

Найпоширенішими на ринку є коаксіальні кабелі різних виробників з хвильовим опором 75 Ом марок RG 6U, SAT 50, SAT 703B і DG 113. Марки наведені в порядку зростання якості. Маркування наноситься на оболонку кабелю по всій довжині.

ВАЖЛИВО. Ми не будемо описувати всі існуючі антенні кабелю, так як це не представляється можливим. Однак просимо звернути вашу увагу на наступне - кабель повинен мати хвильовий опір 75 Ом і зовнішній діаметр оболонки повинен бути не менше 6 мм. Дотримуючись цих двох критеріїв, ви зможете підібрати відповідний кабель.

Після того як ви вибрали кабель - його необхідно з'єднати зі штекером, так як голі дроти до телевізору не підключити. В наш час саме широке поширення отримали F-штекери. Доступні штекери трьох різних розмірів для кабелів різного діаметру. Будьте уважні при покупці - переконайтеся, що штекер підходить вашому кабелю. Після покупки залишиться встановити штекер. Зробити це можна за наведеною нижче схемою.

Зробити це можна за наведеною нижче схемою

заземлення антени

Однак це ще не все. Перед використанням антену необхідно заземлити. Це дуже важлива і відповідальна процедура, і підійти до неї варто з усією відповідальністю.

ВАЖЛИВО. Будьте уважні! У попередніх етапах максимум, що ви могли зіпсувати - кабель. При заземленні ж є всі шанси отримати удар струмом - що може привести до летального результату. Тому ні в якому разі не намагайтеся робити заземлення самостійно! Викличте майстра, який зробить все швидко і якісно.

Якщо ви проживаєте в багатоквартирному будинку, як правило, антена буде встановлена ​​на балконі або лоджії. У подібних випадках заземлення немає необхідності, т. К. Воно вже передбачено при будівництві будинку. Актуально буде заземлення в приватному будинку або на дачній ділянці.

На цьому все. У цій статті ми поговорили про існуючі види антенних підсилювачів і про те, як їх краще встановити. Сподіваємося, стаття була інформативною і допомогла вам в цьому непростому питанні.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама