Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Який газоблок краще для будівництва: плюси і мінуси

  1. Основні властивості і характеристики газобетонних блоків
  2. Переваги газобетонних блоків
  3. недоліки газобетону
  4. Як правильно вибирати газобетонні блоки

Останнім часом підвищилися вимоги до будівництва заміських котеджів Останнім часом підвищилися вимоги до будівництва заміських котеджів. Особливу увагу стало приділятися екології та енергозбереження. У зв'язку з цим з'явилося багато нових технологій будівництва будинків, що дозволило наповнити будівельний ринок новітніми будматеріалами. До таких матеріалів відноситься газобетон. Приватному забудовнику, а особливо початківцю, важко розібратися, який газоблок краще вибрати. У статті будуть розглянуті основні переваги та недоліки газобетонних блоків, а також дані рекомендації з вибору.

Багато в чому при виборі матеріалів допоможе стаття про будівництво енергоефективного будинку . Одним з енергоефективних та екологічних матеріалів є газобетон - представник пористих бетонів. Газоблок виготовляється з кварцового піску, вапна і цементу. Завдяки газообразовательним домішкам він має пористу структуру, що надає йому хороші теплоізоляційні властивості. У будинку з газобетонних стінами тепло взимку і прохолодно влітку.

Основні властивості і характеристики газобетонних блоків

Виготовляється газобетон автоклавним або Неавтоклавні способом. Коли всі сухі інгредієнти перемішані, додається вода. Завдяки хімічної реакції суміш збільшується в розмірах на зразок тесту. Після застигання вона розрізається на вироби стандартних розмірів. Потім для додання заготівлях необхідної міцності їх поміщають в автоклави і обдають водяною парою або сушать в спеціальних камерах. Таким чином, виходить газобетон: характеристики його залежать від щільності і кількості міститься в ньому повітря.

Переваги газобетонних блоків

  1. Будинок з газобетонних блоків обходиться набагато дешевше, ніж з інших будівельних матеріалів. Це досягається за рахунок дешевизни газоблоків і можливості заощадити на витратних матеріалах. Завдяки невеликій вазі газобетону зменшується навантаження на фундамент, тому його можна робити більш легким. При кладці стін економиться витрата розчину. При облицюванні значно скорочуються фінансові та часові витрати.
  2. За своїми теплоізоляційними показниками газобетонні блоки близькі до дерева. Так як блоки містять до 75% повітря, вони є хорошими утеплювачами. Таким чином, можна заощадити на обігріві будинку і відмовитися від додаткової теплоізоляції.
  3. Кращий газоблок володіє високим рівнем пожежної безпеки: він не горючий і є перепоною для поширення вогню.
  4. Високі звукоізоляційні характеристики дозволяють використовувати газобетонний матеріал для будівництва будинків в мегаполісах і заміських котеджів.
  5. Газобетонні стіни так само, як і дерев'яні, паропроникні і екологічно чисті, забезпечують надходження свіжого повітря в будинок. Але, на відміну від дерева, вони мають більш тривалий термін служби, вогнестійкі, не гниють.
  6. Газоблоки мають високу морозостійкість. Вони здатні витримати до 100 циклів відтавання і замерзання, при цьому не втрачаючи експлуатаційних властивостей.
  7. Завдяки невеликій вазі і точності геометрії будинку з газобетону швидко зводяться, при цьому легко досягається рівність стін. У цьому можна переконається, подивившись відео на сайті компанії КіевНовБуд.

недоліки газобетону

недоліки газобетону

  1. Газобетон має низьку міцність на вигин, тому при недотриманні технології будівництва з газобетону можливі вертикальні тріщини в стінах. Велику роль в цьому відіграє надійний фундамент.
  2. Газобетонні стіни мають здатність сильно поглинати воду, при цьому значно втрачаються теплоізоляційні властивості матеріалу. Це ускладнює оздоблювальні роботи при роботі з шпаклівкою. Перед нанесенням шпаклівки слід наносити два шари проникаючої грунтовки.
  3. Крихкість газобетону ускладнює доставку матеріалу.
  4. У газобетонних стінах погано тримаються елементи кріплення, тому при установці дверних і віконних блоків використовують не анкера, а монтажну піну. Правда, добре тримаються саморізи, тільки з часом вони окислюються, тому вимагають заміни.
  5. При зберіганні газобетонний матеріал необхідно добре ізолювати від вологи.

Підбираючи будівельний матеріал для будинку слід знати переваги та недоліки газоблоку і відповідно вибирати матеріал згідно характеристикам.

Як правильно вибирати газобетонні блоки

Для правильного вибору будівельних матеріалів необхідно вивчити їх основні параметри. Таким чином, вирішуючи питання, який газобетон вибрати, потрібно знати його теплопровідність, міцність, звукоізоляційні характеристики, щільність, паропроникність і вогнестійкість. Ці параметри відрізняються у різних виробників. Тому при виборі газобетону слід звертати увагу на такі характеристики:

  • Теплопровідність. Чим нижче коефіцієнт теплопровідності, тим вище теплоізоляційні характеристики газоблоків. Для блоку з маркою щільності D350 він становить 0,075 Вт / (м • К), для блоку щільності D700 - 0,25 Вт / (м • К). Слід звернути увагу на те, що чим вище щільність газоблоку, тим нижче його теплоізоляційні якості. Для забезпечення необхідної теплоізоляції будинку стіни з газобетону марки D400-D500 повинні бути товщиною 35-45 см.
  • Щільність і міцність. Найнижча щільність газобетону з маркою D300, найвища D1200 кг / м³. Чим вище значення, тим більш щільний газобетонний блок, тому він більш міцний. Газоблоки з низьким показником щільності більш схильні до механічних пошкоджень, але вони легко піддаються обробці, що полегшує і прискорює кладку стін. Таким чином, міцність газобетону безпосередньо залежить від щільності.
  • Вогнестійкість. Газобетон відноситься до вогнестійких матеріалів. Газобетонна перегородка, покрита штукатуркою, може витримати вогонь протягом 2-х годин.
  • Паропроникність - здатність матеріалу виводити водяна пара з опалювального приміщення і вивітрювати накопичилася вологу.
  • Звукоізоляція залежить від щільності блоків і товщини стін.
  • Розміри і особливість конструкції. Газоблоки випускаються різних розмірів. Оптимальний розмір для несучих стін - це 60х30х20 см, для перегородок газобетон може мати ті ж розміри тільки відрізнятися товщиною, вона може бути 10 см. Сучасні газоблоки мають пазогребную форму торцевих граней, що дає можливість заощадити на розчині, так як при кладці не потрібно заповнювати вертикальні шви.

Кажучи про цінах на будівництво , Газобетон один з найдешевших будівельних матеріалів. Вартість автоклавного газобетону становить 620-750 гривень / м3 - це приблизно 13-15 гривень за блок, укладальної клей коштує від 35 гривень за 25 кг. Газобетон імпортного виробництва коштує дорожче, наприклад, вартість газобетону від німецького виробника становить 1400 гривень / м3.

Перед початківцям забудовником, далеким від будівництва, постає багато питань, коли краще починати будувати , Який газоблок вибрати, що потрібно робити в першу чергу і т.д. Головне питання, яке може вирішити всі інші, - будувати будинок самому або укласти договір з будівельною фірмою. Ключовим фактором у цьому випадку є довіра. Пропозицій на будівельному ринку багато і важливо знайти сумлінних підрядників.

компанія « КіевНовБуд »Давно займає лідируючі позиції серед будівельних фірм, має досвід роботи із заможними клієнтами. Переконатися в якості виконаних робіт можна, поспілкувавшись з нашими клієнтами готових і споруджуваних об'єктів. Тому можна сміливо укладати договір про будівництво котеджу під ключ. Про переваги такого будівництва можна прочитати в статті «Що таке будівництво під ключ» . Наша компанія в якості подарунка оформляє безкоштовно документи на будинок. Крім того, після закінчення будівництва надається безкоштовне обслуговування протягом року.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама