Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бетонні блоки для фундаменту 20х20х40, характеристики, вага і ціни

Фундаментні блоки призначені для виготовлення стрічкових і стовпчастих підстав будівель, в тому числі багатоповерхових, а також опорних конструкцій. Бетонні елементи підходять і для монтажу стін цокольних, підвальних або напівпідвальних, виробничих приміщень, парканів, колон, огорож. Істотним недоліком є ​​необхідність застосування важкої техніки для переміщення. Тому при будівництві малоповерхових споруд часто простіше купити вироби для ручної кладки, що мають невеликі розміри - 20х20х40 см і вага до 35 кг.

Тому при будівництві малоповерхових споруд часто простіше купити вироби для ручної кладки, що мають невеликі розміри - 20х20х40 см і вага до 35 кг

Зміст:

  1. Плюси і мінуси ФБ
  2. Технічні характеристики
  3. Технологія монтажу по кроках
  4. ціни

Переваги та недоліки фундаментів, виготовлених з блоків 20х20х40

Плюси використання:

  • стійкість по відношенню до впливу перепадів температури;
  • морозостійкість - марка від F 50 і вище, нижня межа температури - 55 ° C;
  • стабільність якості елементів кладки;
  • можливість починати кладку стін відразу після завершення робіт;
  • довговічність - мінімальний термін експлуатації - від 50 років;
  • камені такого розміру легко вирівняти, помилки при монтажі майже виключені;
  • доступна вартість - блоки ручні бетонні можна купити за ціною від 42 рублів за штуку;
  • не вимагається попередньої засипки фундаментної подушки на піщаних грунтах.

недоліки:

  • непридатність для пучинистого грунту;
  • потрібна якісна додаткова гідроізоляція, слабке місце - шви між каменями.

характеристики блоків

Випускаються два типи:

1. ФБС - суцільний, без арматури всередині, інша назва - повнотіла, придатний для облаштування фундаментів багатоповерхових будівель, оздоблення стін нежитлових приміщень, підвалів і цокольних поверхів;

2 2. ФБП - пустотілий, має 4 наскрізних щілини, використовують в якості незнімної опалубки, при будівництві нежитлових будівель підвалів, в порожнечі розміщують арматурні прути і заливають бетон.

  • марка міцності - М75-М200;
  • морозостійкість - від F50 до F200;
  • коефіцієнт теплопровідності - 1,1 Вт / м * С;
  • кількість в м2 - 12,5 шт, в м3 - 62,5 шт;
  • вага - від 28 до 35 кг;
  • щільність - від 1500 кг / м3;
  • водопоглинання - 6%;
  • точні розміри - 390х188х190 мм.

Різновид блоків 40х20х20 см - керамзитобетонні. Від звичайних вони відрізняються кращими утеплюючими властивостями. Придатні для використання при зведенні стін підвальних приміщень і цокольних поверхів, підстав у випадках, коли потрібна якісна теплоізоляція.

Порядок дій при облаштуванні стрічкової основи з блоків розміром 20х20х40:

1. Скласти схему.

2. Нанести розмітку.

Нанести розмітку

3. Зняти дерен. Вирити траншею шириною більше розміру блоку, тоді елементи підстави буде зручно укладати, простіше створити гідро- і теплоізоляцію. Оптимально, коли фундамент заглиблений нижче рівня промерзання грунту і вище грунтових вод. Якщо дотримати ці умови, то виключена можливість виштовхування із землі під дією морозного пученія і його руйнування від постійного впливу вологи. Якщо грунтові води знаходяться близько до поверхні, то знадобиться дренажна система і якісна гідроізоляція.

4. Засипати на дно траншеї гравій та пісок митий або річковий. Товщина шарів - не менше 15 см, кожен ретельно трамбувати. Процес йде легше, якщо піщано-гравійну подушку під час засипки змочувати.

5. Якщо потрібен надійний фундамент під будинок великої площі, то спочатку укладають блокові подушки ФЛ. Стики з'єднують кладки цементним розчином. Ще один варіант - поєднання звичайного литого підстави з блоковим. У цьому випадку дно траншеї заливають бетоном, поверх нього ставлять готові елементи. Якщо споруда невелика, то можна виготовити конструкцію з одних ФБС або ФБП 20х20х40.

6. Починаючи з кута, викласти фундамент, поєднуючи блоки цементним розчином. Кладку здійснювати за принципом цегляної зі зміщенням в полблока, таким чином, щоб шви не збігалися. По висоті досить стінок з 3-5 виробів.

7. Нанести шар гідроізоляції з бітумної мастики або рулонного матеріалу (руберойд, стеклоизол), утеплити плитами пінополістиролу. Кращий, але найдорожчий варіант - шар напилюваного пінополіуретану, він одночасно теплоізолюється і захищає від вологи, але вимагає спеціального обладнання.

Кращий, але найдорожчий варіант - шар напилюваного пінополіуретану, він одночасно теплоізолюється і захищає від вологи, але вимагає спеціального обладнання

Порядок дій при монтажі стовпчастого фундаменту для легких будинків і споруд:

  1. Скласти схему розташування стовпів. Їх встановлюють по кутах і під усіма несучими стінами на відстані 2 м один від одного.
  2. Нанести розмітку.
  3. Вирити ями під стовпи. При розрахунку глибини врахувати місце засипку піщано-гравійної подушки.
  4. Насипати в ями не менше гравій та пісок шарами товщиною від 15 см, ретельно трамбуючи.
  5. Настелити на дно руберойд.
  6. Викласти стовпи розміром 40х40 см з двох ФБС. Для з'єднання елементів використовують кладочний цементний розчин. Висоту опор контролюють за допомогою натягнутої мотузки.
  7. Поверх кожного стовпа настелити ще по одному шматку руберойду або іншого рулонного гідроізоляційного матеріалу.
  8. Готові опори з'єднати ростверком з бруса або металевого швелера.

Готові опори з'єднати ростверком з бруса або металевого швелера

Розцінки

На ціною істотно позначаються марка міцності бетону, технологія виготовлення, якість матеріалів, використовуваних у виробництві ЗБВ. Різниця у вартості виробів від різних виробників може бути значною.

Вид, см Ціна, руб / шт ФБС 20х20х40 42 ФБП 20х20х40 (4-х пустотний) 56 ФБС керамзитобетонний 20х20х40 107

Розумніше придбати блоки прямо на підприємствах, що знаходяться недалеко від будмайданчика. Тоді будуть нижче транспортні витрати і вартість партії за рахунок відсутності торгової націнки.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама