Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Блок-хаус - монтаж своїми руками: фото в відео-інструкція як правильно кріпити блок хаус

  1. конструкція матеріалу
  2. Як кріпити блок-хаус
  3. Висновок по даній темі

Останнім часом в обшивці фасадів часто застосовують блок-хаус, монтаж своїми руками якого є цілком реальною справою.

Сучасний будівельний ринок надає величезний вибір матеріалів для оздоблення стін. Кожен з них призначений для виконання певних завдань і має свою індивідуальну форму і зовнішній вигляд. У цій статті розглянемо особливий вид матеріалу для обробки поверхонь - це блок-хаус. Дуже часто люди запитують, що це таке, оскільки сама назва ні про що їм не говорить. Нерідко їх цікавить питання про те, як обшити будинок блок-хаусом і чи є можливість зробити це самостійно. Відповідь ствердна.

Відповідь ствердна

Дерев'яний блок-хаус

конструкція матеріалу

Оздоблення будинку блок-хаусом все частіше використовується в сучасному будівництві. Буквальний переклад цього специфічного для нашого вуха поєднання означає «блочний будинок». Чому він отримав таку назву? Відповідь криється в самому процесі створення цього матеріалу. Для його виробництва використовується ствол цілого дерева, який розпилюється поздовжньо на три частини. З середини роблять дошки або брус, а закруглені краї - це і є блок-хаус.

Прямо з пилорами він не може йти на споживчий ринок: необхідна обробка і шліфування, які і додадуть закінчений вигляд виробу. Сушіння деревини - один з головних етапів попередньої обробки. Саме вона дозволяє створити міцний органічний матеріал, який практично не піддається впливу вологи.

Оздоблення будинку вініловим блок-хаусом

В основі цього матеріалу в більшості випадків використовують сосну, але іноді в процесі виробництва задіють інші види і сорти листяних і хвойних дерев. Крім натурального дерев'яного підстави, чудеса сучасного виробництва надають нашій увазі моделі, виготовлені з ПВХ або металу. Як кріпити блок-хаус між собою? Конструкція матеріалу створена таким чином, щоб елементи мали можливість міцно стикуватися: на торцях кожного з них є спеціальний запор з одного боку і кріпильний отвір з іншого.

Як кріпити блок-хаус

Цей матеріал призначений для установки на зовнішній або внутрішній поверхні будівель.

Усередині використовуються, як правило, елементи з невеликою шириною хвилі, а зовні, навпаки, довгі та просторі пластини. Зовнішня обробка зазвичай проводиться разом з утепленням фасаду, що в реаліях нашої країни дуже актуально. Розберемося, як виконати монтаж блок-хауса своїми руками. Для цього знадобляться наступні інструменти:

  • рівень;
  • схил;
  • рулетка;
  • олівець;
  • ножівка;
  • дриль;
  • шуруповерт.

рівень;   схил;   рулетка;   олівець;   ножівка;   дриль;   шуруповерт

Як кріпити блок-хаус? Необхідно точно знати, які роботи будуть проводитися, повинна бути складена чітка інструкція. Якщо утеплення фасаду також має місце, це суттєво вплине на витрату використовуваних матеріалів. Крім того, важливим аспектом є вибір самого теплоізоляційного шару, оскільки різні матеріали мають принципово відмінні одна від одної підходи і схеми монтажу, а це позначається на загальній кількості використовуваних матеріалів. Для прикладу візьмемо в якості теплоізоляції мінеральну вату. Список матеріалів буде виглядати наступним чином:

  • блок-хаус;
  • мінвата;
  • металопрофіль;
  • кріплення;
  • пароізоляція.

Всі інструменти готові, матеріали зібрані - можна приступати до процесу облицювання фасаду. Всі роботи поділяються на кілька етапів:

  • підготовчі роботи;
  • установка каркаса;
  • укладання утеплювача;
  • монтаж.

Схема монтажу блок хауса

Підготовчі роботи спрямовані на усунення дефектів основної поверхні. Закладення тріщин - головне завдання, т. К. Саме вони є найбільшими ворогами при утепленні будинку. Будь-які наскрізні отвори порушують теплообмін усередині приміщення, а в зимовий період ще і призводять до утворення містків холоду всередині стіни. Як правильно виконати роботу, щоб уникнути цього? Шпаклівка або штукатурка тріщин - вихід з ситуації, що склалася.

Для того щоб згодом монтувати блок-хаус, монтаж обрешітки потрібно обов'язково. Це наступний етап зведення конструкції. Каркас виконує відразу дві ролі: по-перше, на нього буде кріпитися безпосередньо сам блок-хаус; по-друге, між його частинами укладається утеплювач. Спорудження каркаса відбувається за допомогою спеціальних П-образних елементів, які кріпляться до стіни на саморізи, а на вже них встановлюється сам металопрофіль. Всі роботи починаються від кута з установки першого профілю, який ретельно вивіряється за рівнем і схилу. Кожен наступний елемент каркаса також виміряється поздовжньо (по схилу) і поперечно (відповідно до першого профілем за рівнем).

Коли каркас повністю готовий, можна приступати до закладення утеплювача. Їм щільно заповнюються всі порожнечі, утворені між каркасом і стіною. Далі необхідно провести установку пароізоляційній мембрани, яка не дозволить конденсату, освіченій під поверхнею блок-хауса, проникнути вглиб утеплювача. Волога є головним ворогом мінвати і всіх її похідних, оскільки, просочившись конденсатом, вона починає пріти і пліснявіти. Саме тому пароізоляційний шар так важливий при закладці утеплювача.

Встановити блок-хаус своїми руками нам допоможе зібраний каркас, на нього і проводиться укладання панелей. Тут уже неважко зрозуміти, як кріпити блок-хаус. Укладання починається з закріплення першої пластини і триває від низу до верху до самого зводу даху. Завдяки спеціальному замку, про який було сказано вище, вся поверхня виходить монолітною і рівною. Монтаж металевого блок-хауса або виконаного з ПВХ виконується за тими ж принципами, тільки з використанням інших елементів кріплення.

Висновок по даній темі

Оздоблення блок-хаусом завойовує все більшу популярність серед споживачів. Простота його монтажу, натуральність, барвистий зовнішній вигляд - ось якості, якими він підкорює людей. У такого матеріалу, як блок-хаус, розміри коливаються в межах від 2 до 6 метрів, тому кожен зможе знайти саме ту довжину і ширину полотна, яка йому необхідна.

Чому він отримав таку назву?
Як кріпити блок-хаус між собою?
Як кріпити блок-хаус?
Як правильно виконати роботу, щоб уникнути цього?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама