Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будівництво будинку з газобетону своїми руками

  1. Інструменти і матеріали
  2. Який тип фундаменту вибрати?
  3. Чим скріплювати блоки?
  4. Кладка стін з газобетону

Останнім часом будівництво приватних будинків досить часто проходить за участю газобетону. І не випадково: цей матеріал володіє численними позитивними властивостями, включаючи прийнятну вартість. При самостійному зведенні будинку керуйтеся наведеними нижче правилами. Це допоможе вам досягти найкращого результату. Останнім часом будівництво приватних будинків досить часто проходить за участю газобетону

Блоки з газобетону вважаються оптимальним варіантом для малоповерхового будівництва, їх використання не вимагає трудомістких робіт. Однак не слід нехтувати будівельними стандартами і правилами.

Однак не слід нехтувати будівельними стандартами і правилами

Якщо місце будівництва вже вибрано, необхідно підготувати проектну документацію, запевнивши її в органах місцевого самоврядування. Проектування можна виконати самостійно, або придбати готові креслення.

Дуже важливо провести геодезичні роботи або скористатися готовими даними, які відображені у відповідних документах. Такі документи можна запросити в БТІ.

Складаючи проект майбутнього будинку, продумайте розташування кімнат. Фахівці не рекомендують розміщувати дитячі кімнати і спальні з північного боку.

Фахівці не рекомендують розміщувати дитячі кімнати і спальні з північного боку

Підготуйте будмайданчик: тимчасове енергопостачання, місце складування газобетону і т.д. Блоки слід зберігати упакованими в поліетиленову плівку на піддонах і під навісом. Знімайте плівку тільки з тих блоків, які будуть потрібні вам при роботі в найближчим часом.

Газобетонні блоки, як правило, продаються кубами. Розрахувати потрібну вам кількість кубів можна так: помножте загальну площу стін на товщину блоку - 0,3, в результаті отримаєте блоки в кубах. Для зведення цоколя і капітальної стіни може знадобитися ще й цегла, його кількість вираховується за аналогічною схемою.

Увага! Заздалегідь подбайте про організацію доставки. Не всі фірми здійснюють доставку будматеріалів в віддалені від міста місця або на майданчики з поганими під'їзними шляхами.

Інструменти і матеріали

Крім газобетонних блоків в список матеріалів для будівництва будинку входять:

Крім газобетонних блоків в список матеріалів для будівництва будинку входять:

  • ручний рубанок;
  • лопастная мешалка для розчину;
  • ручна ножівка або електрична пила;
  • пір'яні і гвинтові свердла;
  • молоток, в тому числі і гумовий;
  • долото;
  • зубчаста кельма і ківш-скребок для нанесення розчину;
  • рейковий і водяний рівні;
  • цегла (для цоколя);
  • клей для газобетонних блоків;
  • штроборез.

Який тип фундаменту вибрати?

При своєму невеликому вазі газобетонні блоки - матеріал досить крихкий. Тому зведення легкого неглибокого фундаменту вкрай небажано. В даному випадку оптимальним рішенням буде будівництво ґрунтовного монолітного фундаменту стрічкового типу.

В даному випадку оптимальним рішенням буде будівництво ґрунтовного монолітного фундаменту стрічкового типу

Виливок стрічкового бетонного фундаменту - досить простий спосіб створення основи під будову з газобетону. Зводиться він безпосередньо на місці будівництва і може витримати «солідну» навантаження. Залежно від характеристик ґрунтового шару і ваги майбутнього будинку, стрічковий фундамент може відрізнятися за розмірами і глибині залягання. Для одно- або двоповерхового будинку зводиться монолітний фундамент глибиною 180 см і шириною 40 см.

Перед тим, як почати зведення підстави необхідно розчистити і вирівняти місце. Копати під нього яму необхідно по всьому периметру. Для розмітки можна використовувати П-образні конструкції і натягнутий шнур. Необхідно стежити за правильністю геометричної форми і вивіряти кути. Щоб викопати траншею користуйтеся лопатою, при необхідності - відбійним молотком. Використання екскаватора з вузьким ковшем значно прискорить процес роботи.

Конструкція дерев'яної опалубки повинна бути надійною і міцною, так як важкий бетон може її просто зруйнувати. Для її зміцнення можна використовувати діагональні упори. Несучі бруси, протилежні одна одній, з'єднуються дротом.

Використання газобетонних блоків передбачає створення армуючих поясів з металевих прутів. Кількість поясів залежить від конструкції самої будівлі. Один з них поміщається в бетонну виливок фундаменту. Важливо простежити, щоб у місцях примикання стін, армуючі прути вигиналися і заходили один за одного. Тим самим досягається висока надійність конструкції.

При значних обсягах стрічкового фундаменту цілком виправдано для заливки бетону скористатися машиною-бетономішалкою. Якщо ж обсяги не великі, можна замішати розчин самостійно, додаючи при необхідності морозостійкі присадки. Бетон, залитий в опалубку, слід утрамбовувати дерев'яними пристроями.

Бетон, залитий в опалубку, слід утрамбовувати дерев'яними пристроями

Залите бетонну основу має застигати протягом декількох тижнів. Щоб уникнути випаровування вологи, його накривають гідроізоляційним матеріалом і періодично змочують водою. Після повного застигання бетону проводиться горизонтальна і вертикальна теплоізоляція фундаменту.

Увага! Щоб розмітка фундаменту була проведена правильно, потрібно вимірювати боку не тільки отриманого периметра, але і його діагоналі.

Чим скріплювати блоки?

Для фіксації і зчеплення газобетону при кладці використовується клейовий або цементний розчин. Кожен з них має свої плюси і мінуси. Клей дуже просто приготувати, додавши в суху суміш воду. З його допомогою можна отримати ідеально рівні стіни і стики блоків. Але при цьому клейовий розчин виділяє токсини в процесі його використання, а вартість його досить висока.

Але при цьому клейовий розчин виділяє токсини в процесі його використання, а вартість його досить висока

Цементний розчин виготовляється з цементу і піску 1: 3 з додаванням води. Працювати з ним складніше, але виправити нерівні ділянки цементним розчином легше, ніж клеєм. Якість розчину визначають його положенням на кельні. Якщо він не застигає на ньому і не протікає, то приготований склад має правильну консистенцію.

Кладка стін з газобетону

Процес кладки блоків починайте з самого високого кута фундаменту. Укладання першого ряду ведеться на гідроізоляцію. Як гидроизолирующего матеріалу може використовуватися будь-який рулонний бітумний матеріал (наприклад, руберойд). Від правильності виконання першого ряду залежить якість майбутньої конструкції. Спочатку укладаються кутові блоки, їх виставляють по всіх площинах, використовуючи рівень. Між ними простягаються шнури, що задають рівень і напрямок кладки. Контролювати горизонтальність укладання рекомендується знову ж за допомогою шнура і рівня.

Контролювати горизонтальність укладання рекомендується знову ж за допомогою шнура і рівня

Щоб забезпечити горизонтальність наступних рядів, встановіть дерев'яні порядовки і проміжні маяки. Кладка рядів ведеться з перев'язкою блоків за рахунок зміщення їх відносно попередніх (мінімум на 8 см).

Якщо зі швів виступає розчин, видаляйте його за допомогою кельми, що не затираючи. Під час дощу блоки потрібно вкривати плівкою. На побудовані стіни укладіть плити перекриття, і якщо будинок двоповерховий, після плит починайте будівництво другого поверху.

Важливо! Після завершення чергового ряду підрівняйте поверхню спеціальним рубанком, кошторисі пил і видаліть шматочки газобетону. Повторюйте цю процедуру при укладанні кожного ряду.

Дверні та віконні прорізи

У стінах над прорізами використовуйте перемички з газобетону, утеплюючи їх мінеральною ватою або іншим теплоізоляційним матеріалом. Це перешкоджає виникненню містків холоду в місцях примикання і забезпечує хорошу звукоізоляцію.

Це перешкоджає виникненню містків холоду в місцях примикання і забезпечує хорошу звукоізоляцію

Закріплення дерев'яних коробок дверей і вікон проводиться оцинкованими цвяхами або анкерами. Не забудьте додати утеплювач в зазори між прорізом і коробкою вікон або дверей. Також буде не зайвим застосування монтажної піни. Отштукатурьте укоси всіх прорізів. Установка зливу з оцинкованої сталі захистить підвіконні частини зовнішньої стіни. Ви можете самостійно випиляти різноманітні арки з газобетону і надати їм форми колон і прорізів.

Важливо! Будинок, побудований із застосуванням газобетонних блоків, слід поштукатурити з зовнішньої і внутрішньої сторін. Це допоможе захистити стіни і стане основою для подальшої обробки.

Покрівля для будинку з газобетону

Будівництво даху починайте з установки крайніх крокв. Завершивши монтаж, закріпіть їх гребеневим бруском, до нього ж прикріпіть інші крокви.

Наступним кроком буде підняття на мансарду фронтони з газобетонних блоків. В даному випадку, орієнтуйтеся по крайнім крокв, так як вони вважаються напрямними. Далі потрібно з внутрішньої сторони обкласти мауерлат блоками. Щілини між ними заповнюйте монтажною піною. Прібейте дошки із зовнішнього боку мауерлата, в подальшому з їх допомогою зручно утеплювати дах.

Прібейте дошки із зовнішнього боку мауерлата, в подальшому з їх допомогою зручно утеплювати дах

У тій частині даху, де сходяться суміжні фронтони, два ската мають одну загальну опору на ендову. Брус ендови повинен упиратися в мауерлат. Рекомендується зміцнити даний брус в нижній частині даху.

Потім прикріпіть ригелі до протилежних кроквах. Якщо зробити це важко або взагалі неможливо, встановіть додатково ще один брус. Робота над кроквяної системою на цьому завершена, тепер можна зайнятися утепленням. Оптимальним варіантом у цьому випадку є мінеральна вата. Укладайте минвату між кроквами на підшивку з дощок. Можна укладати кілька шарів утеплювача, але товщина його в кінцевому підсумку повинна бути 15-20 мм.

Утеплювач можна закрити паропроницаемой мембраною, яка не допускає проникнення вологи ззовні. Закріпити її можна степлером, а потім рейками, на які необхідно встановити обрешітку покрівлі з допустимим інтервалом в 45-50 мм. Потім приступайте до покриття поверхні покрівельним матеріалом (наприклад, ондулином). Багато фахівців рекомендують використовувати саме ондулін, так як він має невелику вагу і стійкість до різних механічних пошкоджень. Закінчити процес зведення даху слід покриттям паронепроникною плівки зсередини мансарди.

Закінчити процес зведення даху слід покриттям паронепроникною плівки зсередини мансарди

Газобетон сьогодні - це гідний представник сучасних будматеріалів, відмінно підходить як для будівництва, так і для ремонту споруд приватного сектора.

Відео: Будівництво будинку з газобетону - інструкція

Як побудувати будинок з оциліндрованих колод правильно Як побудувати будинок з оциліндрованих колод правильно?

Будуємо цегляний будинок своїми руками Будуємо цегляний будинок своїми руками!

Чим скріплювати блоки?
Який тип фундаменту вибрати?
Чим скріплювати блоки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама