Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фундамент з бетонних блоків 20х20х40 і каменю: укладання

  1. Стрічковий фундамент
  2. заглиблений
  3. мелкозаглубленний
  4. Стовпчастий фундамент
  5. Виготовлення блоків своїми руками

Бетонні блоки 20х20х40

Найбільш прийнятним вибором в будівництві легких будівель, враховуючи погоду, пору року і мінімальну участь вантажопідйомної техніки, вважається фундамент з бетонних блоків. Крім того що вони економічно вигідні, значно скорочується час їх укладання. А для укладання блоків 20х20х40 не потрібно застосування важкої техніки.

На виробництві бетонні блоки виготовляють з різних видів бетону, таких як бетон, пінобетон, газобетон і інші. Але головними характеристиками всіх видів є морозостійкість, вологостійкість і міцність.

Крім того, готові бетонні блоки 20х20х40 можуть бути порожнистими, що забезпечує високу теплоємність. Але застосовувати їх в зведенні фундаменту великих будівель не рекомендується.

Їх застосовують в зведенні стін гаражів або господарських будівель.

Стрічковий фундамент

Стрічковий фундамент з блоків 20х20х40

Від того, яке будова передбачається звести, залежить конструкція фундаменту, з урахуванням геології місцевості.

Для будівництва будівель потрібно конструкція з високою несучою здатністю. До таких відносяться стрічкові фундаменти. Практична і економічна вигода такого виду конструкції полягає в тому, що немає необхідності займати грунт під усім будинком.

Стрічковий фундамент не вимагає об'ємних земляних робіт, а також витрат на додатковий матеріал. Але використовувати його можна тільки на твердих, ненасичених водою грунтах. Він може бути заглибленим або мелкозаглубленним.

Перший варіант зведення застосовується для будівництва кам'яних споруд, та закладають його нижче глибини промерзання. Метою такого фундаменту є запобігання його деформації від морозного здимання. Інший варіант частіше застосовують в будівництві будівель з колоди або бруса на грунтах не схильних до морозному пученію.

заглиблений

Стрічковий заглиблений фундамент

Безпосередньо під конструкцію риється траншея, велика по ширині на 30-40 см самого фундаменту. Потім проводиться підсипка пісочно-щебеневого матеріалу, яка ретельно ущільнюється, лише потім встановлюються готові блоки 20х20х40.

До основних вимог укладання фундаменту з блоків 20х20х40 слід віднести:

  • траншея з утрамбованої подушкою;
  • вкладання нижнього ряду необхідно починати з тих місць, де перетинаються стіни;
  • для міцності конструкції лав з блоків 20х20х40 зміцнюються арматурою і цементним розчином;
  • останній ряд необхідно вирівняти розчином і утеплити двома шарами гідроізоляції;
  • навколо цоколя слід звести вимощення, щоб оберегти блоки від вологи і морозного обдимання.

У тілі фундаментного будівництва необхідно передбачити всі отвори комунікацій: каналізації, водопроводу і електропроводи і інших.

мелкозаглубленний

Схема пристрою мелкозаглубленного фундаменту

Для цього виду стрічкового фундаменту глибока траншея не потрібно. Важливо перед розміткою майбутньої конструкції зробити розчищення території, причому слід прибрати шар землі, на якій знаходилася рослинність.

На ширину фундаменту укладається армована сітка, яка заливається заздалегідь приготованим бетоном. Установка блоків 20х20х40 на сітку починається з кута, для того щоб не порушити рівень, вбиваючи їх у розчин на сітці, таким чином зміцнюючи з'єднання. Між собою блоки з'єднуються розчином. З'єднання між блоками затираються розчином з усіх боків.

Після кладки кожного бетонного блоку 20х20х40 перевіряються нерівності рівнем, наявність таких виправляється за допомогою розчину. Перший ряд блоків закріплюється металевою сіткою і розчином, після чого укладається по одному блоку наступного ряду.

Важливо знати! Якщо конструкція дрібно заглиблюється, то утеплені вимощення для неї обов'язкові.

Стовпчастий фундамент

Стовпчастий фундамент з блоків

Видаткова частина матеріалу і витрат праці на зведення стовпчастого фундаменту в два рази економічніше стрічкового мілкого закладення, особливо якщо за основу брати блоки 20х20х40. Основною умовою зведення такого виду є відсутність сильних перепадів висоти.

Основні принципи технології:

  1. По периметру будівлі риється необхідну кількість свердловин прямокутної форми.
  2. В обов'язковому порядку дно свердловини покривається ретельно утрамбованої подушкою, яку виготовляють з гравію, змішаного з великим піском.
  3. Встановлюється ряд блоків, скріплений бетонним розчином.
  4. Другий ряд укладається в зворотному напрямку. Продовжують таку укладку до необхідної висоти.
  5. Верх стовпів вирівнюється, після чого покривається гідроізоляційним матеріалом.

Пам'ятайте! Необхідно витримувати однаковий рівень тумб, так як виправлення перекосів після закінчення будівництва проблематично.

Стовпчастий фундамент - вигідний варіант для будівель на глибоко промерзають грунтах. Але у такого виду є й недоліки:

  • відсутність підпільного простору;
  • потрібно оздоблення нижньої частини фасаду будівлі;
  • зводиться тільки на ідеальній поверхні, де виключається рух грунту. Якщо передбачаються додаткові укріплення, то витратна частина збільшується, що позбавляє фундамент такого виду переваги, як низька вартість;
  • не застосовується для зведення великих ґрунтовних будівель.

Тумба стовпчастого фундаменту

Виходячи з вищевказаних переваг і з огляду на недоліки, варто звернути увагу, що стовпчастий фундамент нерідко є єдино оптимальним і вигідним рішенням для термінового зведення будівель. Але щоб будинок мав тривалий термін служби, необхідно дотримуватися всіх умов і норми.

Крім того, бетонні блоки 20х20х40 відносяться до універсального і бюджетному матеріалу, так як діапазон використання досить широкий. До їх достоїнств відносяться:

  1. Якість матеріалу, що дозволяє збільшити термін експлуатації будівлі.
  2. Невисока вартість і правильні форми скорочують витратну частину на додаткову кількість розчину на вирівнювання.
  3. Завдяки легкості матеріалу і його міцності, скорочуються тимчасові рамки будівництва, і витрати на застосування важкої техніки.
  4. Важливий фактор матеріалу - його екологічність.

Виготовлення блоків своїми руками

Виготовлення блоків своїми руками

Для любителів будь-які роботи, аж до виготовлення будівельного матеріалу, виробляти своїми руками, виготовити бетонні блоки 20х20х40 абсолютно не складно. Необхідно тільки мати в арсеналі кварцовий пісок, якісний цемент, гранітний щебінь і форми, в яких будуть відливатися вироби.

Бетонний розчин виготовляється з 4 частин цементу, 6 частин щебеню і 7 частин піску, суміш яких заливається водою до не рідкою консистенції. Готовим розчином заповнюють заздалегідь підготовлені і встановлені на рівній поверхні форми. Поверхня розчину щільно і рівномірно заповнених форм, вирівнюється кельмою. Витримують до повного застигання протягом трьох днів. Після застигання форми розбиваються і наповнюються новим розчином.

Застосовувати готові блоки можна вже після повного затвердіння, на що буде потрібно до трьох тижнів.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама