Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Характеристика керамічних блоків недоліки, Переваги Призначення.

Характеристика керамічних блоків Характеристика керамічних блоків     Пустотілі керамічні блоки або, як їх ще називають, - порізованниє керамічні блоки, виробляються, як і цегла, з глини Пустотілі керамічні блоки або, як їх ще називають, - порізованниє керамічні блоки, виробляються, як і цегла, з глини. На відміну від цегли, блоки мають набагато більші розміри, спеціально утворені при формуванні порожнечі і пористу структуру. Для збільшення природної пористості кераміки в процесі виробництва в глину додають вигоряючі добавки у вигляді деревної тирси, формують виріб і обпалюють його. Так в процесі випалу після вигоряння тирси в керамічному виробі залишаються пори.

Переваги керамічних блоків

Мають високі теплоізоляційні властивості - завдяки великій кількості пір в керамічному черепку і пустотах, які мають раціональну форму і взаємне розташування відносно один одного Мають високі теплоізоляційні властивості - завдяки великій кількості пір в керамічному черепку і пустотах, які мають раціональну форму і взаємне розташування відносно один одного.
Безпечними для довкілля.
Досягається висока швидкість робіт. Завдяки великим розмірам будувати з блоків швидше, ніж зі звичайного рядового цегли. Звести коробку і виконати обробку можливо за один будівельний сезон. Кладку одного квадратного метра стіни двоє робітників виконають за годину, а на зведення такої ж площі стіни з цегли їм би знадобилося 3 години.
Чи не потрібен масивний фундамент: стіни легкі, але міцні.
Використання деяких блоків дозволяє додатково не утеплювати стіни, і при цьому будуть досягнуті діючі в Україні нормативи по тепло- і енергозбереження.
Мінімально схильні до атмосферних впливів, біологічних факторів, вогнестійкі і міцні.
Вартість стіни з блоків приблизно на 30% нижче, ніж стін з цегли (економія досягається в тому числі на утеплювачі і скорочення термінів будівництва).

Недоліки керамічних блоковВнутренняя і зовнішня поверхня стін вимагають обробки.

Призначення керамічних блоковКераміческіе блоки ідеальні для будівництва стін будинку, призначеного для цілорічної експлуатації. Для кладки несучих стін будівель висотою до 7 поверхів, кладки внутрішніх стін і перегородок.

зони контролю

  • Підстава під перший ряд блоків має бути рівним.
  • Блоки перед укладанням необхідно зволожити, щоб вони не поглинали воду з розчину.
  • Кладку зовнішніх стін слід починати з кутів (в залежності від розміру блоків, призначених для однорядних стін, кути можна виконувати тільки з цілих блоків або використовувати добірні елементи).
  • Блоки, наприклад, Porotherm укладають на розчин, який утворює тільки горизонтальні шви. У вертикальній площині блоки стикуються між собою в «паз-гребінь». Щоб уникнути перекосів, блоки необхідно завести в зачеплення з пазами вже укладених в кладку елементів і, утримуючи його вертикально, опустити на розчин. Як виняток, розчин у вертикальних швах використовують якщо один з стикуються блоків розгорнуть гладкою межею до іншого (при кладці кутів) або підрізав за місцем.
  • Контроль вертикальності стін потрібно проводити на кутах за допомогою схилу після виконання кожного ряду пустотілих блоків. Контроль горизонтальності кладки уздовж стіни виконується за допомогою причалки (шнура муляра), а в поперечному - будівельним рівнем.
  • Обов'язково накривати кладку в кінці робочої зміни або перед випаданням атмосферних опадів для запобігання попадання води в порожнечі блоків.

Автор: Ольга Камолікова, Анна Гончаренко
Джерело: Український Будівельний Каталог (Секрети успішної будівництва)

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама