Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Керамзитобетонні блоки: технічні характеристики, склад

  1. виробництво
  2. Види та маркування
  3. Чому варто вибрати саме цей матеріал
  4. Виробники і орієнтовна вартість

Будівництво промислових і індивідуальних будинків часто передбачає використання керамзитобетонних блоків в якості основного матеріалу. Вони відрізняються пористою структурою і мають деякі переваги перед іншими матеріалами. Разом з тим, подібні вироби щодо тендітні, а при виробництві велику увагу слід приділяти дотриманню пропорцій: дефіцит сполучних елементів істотно позначається на міцності споруджувати конструкції.

Технічні характеристики, головні переваги та недоліки використання керамзитобетонних блоків в будівництві, а також короткий огляд основних виробників і орієнтовна вартість представлені в нашій статті.

виробництво

виробництво

Виготовлення подібних виробів не відрізняється великою трудомісткістю. Для виробництва використовуються цемент, керамзит і пісок. Головна конструктивна класифікація враховує наявність або відсутність порожнини всередині блоку.

Панель для стін керамзитобетонні ціна та інші дані описані в статті.

Пустотілі блоки виготовляються з керамзиту фракцією близько 5-10 мм. Для повнотілих зазвичай беруть 10-20 мм. Чим більше фракція використовуваного наповнювача, тим вище теплозберігаючі властивості блоків, але нижче міцність.

Які керамзитобетонні блоки краще для будівництва будинку використовувати можна дізнатися з цієї статті.

Керамзит в якості наповнювача відрізняється чудовими характеристиками:

  • Легка вага дозволить вибрати менш ґрунтовний фундамент і заощадити на його матеріалах.
  • Екологічність: керамзит сам по собі представляє обпалені глиняні шматочки, в його складі немає шкідливих добавок.
  • Можливість варіювати розміри керамзитобетонних блоків завдяки різнокаліберної фракції наповнювача, що характерно і для розмірів силікатних блоків .
  • Має чудове зчеплення з бетонним розчином.
  • Щодо доступна вартість.
  • Хороші теплозберігаючі характеристики.
  • Вогнетривкість матеріалу дозволить мінімізувати збиток від пожежі.
  • Можна використовувати при зведенні багатоповерхових будинків (оптимальна висота - до трьох поверхів).

Сам процес виготовлення досить простий: у спеціальні формувальні ємності заливається суміш з бетонного розчину і наповнювача, після чого на вібропрессовальних столах розчин наводиться в потрібну конфігурацію. Після цього приходить час для термічного випалу і сушіння. Недотримання або невідповідність одного з параметрів виробництва призводить до отримання неякісного вироби, тому так важливо вибирати перевірену компанію

дізнатися про плюси і мінуси бань з керамзитобетонних блоків можна в даній статті.

На відео - технічні характеристики керамзитобетонних блоків:

При виробництві також використовується цемент різних марок, тому міцність матеріалу буде визначатися якістю бетонного розчину. Часто недобросовісні виробники економлять і розбавляють цемент в менших пропорціях, що автоматично відбивається на якості готових виробів. Вибираючи блоки, слід ретельно перевірити їх на міцність: відповідний товар не повинен має явно виражених дефектів поверхні, його вага і технічні характеристики повинні бути підтверджені відповідними документами та сертифікатами.

дізнатися про розміри керамзітобетонного блоку м ожно дізнатися з цієї статті.

Більшість негативних відгуків і нарікань на характеристики цього матеріалу викликані придбанням неякісної продукції.

На відео керамзитобетонні повнотілі блоки:

Види та маркування

Види та маркування

За зовнішнім виглядом класифікують повнотілі і пустотілі блоки. У свою чергу, в продажу можна знайти вироби з різною кількістю (зазвичай від двох до десяти) і конфігураціями внутрішніх порожнин. Повітряний прошарок всередині конструкцій забезпечить низький ступінь теплопровідності, але і знизить міцність конструкції.

За призначенням розрізняють три основних види блоків:

  • Конструктивні плити використовуються при зведенні індивідуальних і промислових будівель. Використання цього матеріалу допоможе знизити загальна вага споруди без втрати міцності. Сприятливо відіб'ється це і на вартості будівництва, а можливість вибору армованих керамзитобетонних виробів стане додатковою перевагою при зведенні інженерних споруд.
  • Теплоізоляційні вироби відрізняються підвищеною пористістю структури і часто використовуються в якості додаткової ізоляції і захисту від втрат тепла.
  • Змішаний тип блоків використовуються для створення одношарових стінових панелей. Це універсальний і вдосконалений варіант, який широко використовується в будівництві.

Читайте і про те, в чому плюси і мінуси стінових бетонних блоків .

які існують види блоків для будівництва можна прочитати з даної статті.

Конфігурація виробів досить різноманітна. Крім стандартних прямокутних блоків існують ще й П-образні конструкції, які використовуються для зведення перемичок. Аналогічні вироби випускаються і з пінобетону, тому можливе компонування цих двох матеріалів.

На фото - керамзитобетонні блоки:

На фото - керамзитобетонні блоки:

Виробництво керамзитобетонних блоків регулюється спеціальним державним стандартом № 6133-99: «Камені бетонні стінові». Завдяки цьому документу ми маємо можливість класифікувати такі показники міцності готового виробу.

Марки керамзитобетону:

  • М 50 - для несучих стін і перегородок.
  • М 75 - несучі конструкції.
  • М 100 - для заливки стяжок підлоги.
  • М 150 - для виготовлення керамзитобетонних блоків.
  • М 200 також для керамзитобетонних блоків і легких перекриттів.
  • М 300 - для особливо важливих інженерних споруд і дорожніх покриттів.

Як використовувати будівельні блоки 20х20х40 можна дізнатися прочитавши статтю.

Крім цього маркування, керамзитобетон може мати грубозернисту структуру, до складу якої не входить пісок. Щільний і поризована керамзитобетон широко використовується в будівництві та теплоізоляції будівель. Для підвищення міцності суміші в неї додають різну кількість піску і гравію.

Чому варто вибрати саме цей матеріал

Чому варто вибрати саме цей матеріал

Керамзитобетон має безліч переваг, а також неймовірно легко піддається розкрию і механічній обробці, що автоматично сприяє його популярності для створення конструкцій нестандартної форми.

Про технологію виробництва шлакоблоку можна дізнатися з даної статті.

Читайте також про стандартні розміри шлакоблоків .

Переваги керамзитобетонних блоків:

  1. Характеристики міцності цього матеріалу досить високі. Він добре витримує механічні навантаження, його фортеця зростає з часом.
  2. Теплопровідність керамзитного матеріалу набагато менше, ніж у традиційних будівельних матеріалів. Це дозволить безперешкодно використовувати його при зведенні будинків без шкоди енергоефективності.
  3. Водостійкість визначає відносну міцність сухого і насититися вологою зразка. Для керамзитобетону вона становить приблизно 0,8, що є досить непоганим показником.
  4. Пористість блоків визначається фракцією наповнювача і може варіюватися в залежності від цілей використання.
  5. Термічна стійкість сприяє використанню матеріалу для зведення будівель в різних кліматичних регіонах. При цьому сильні температурні впливу відносяться не тільки до групи ризику при високих показниках, але не менш важлива і морозостійкість конструкції. Потрапляючи всередину матеріалу, волога здатна пошкодити структуру матеріалу при температурному розширенні. Саме тому виріб потребує захисту облицювальними матеріалами.
  6. Відсутність усадки готової будівлі дозволить приступити до оздоблювальних робіт практично відразу або паралельно з будівництвом.
  7. При подальшій експлуатації не виникає проблем з установкою кріплення. Для цього немає необхідності використовувати спеціальні дюбелі і металовироби.

Про те як використовувати блоки бетонні 400х200х200 можна дізнатися зі статті.

На відео - пропорції і склад керамзитобетонних блоків:

Як видно, список позитивних якостей цього матеріалу досить великий, але разом з тим є і свої негативні моменти. В першу чергу це відносна крихкість матеріалу: якщо механічні удари він витримує досить непогано, то динамічні навантаження його істотно зашкодять і навіть розколе.

Другий негативною стороною керамзитобетону буде великий ризик придбати неякісний матеріал, виготовлення якого не буде дотримано в точності по необхідним технологіям. Убезпечити себе від такої покупки можливо в разі ретельного аналізу представлених зразків.

Бажано також виконувати і додаткову зовнішнє облицювання будівлі з керамзитобетону, але це рекомендація для всіх подібних будівель і матеріалів. Крім естетичної мотивації, це пов'язано зі збільшенням терміну служби і експлуатаційних характеристик будівництва.

Дізнатися про розміри бетонних блоків можна в даній статті.

Порівняльна характеристика основних будівельних матеріалів з керамзитобетоном за основними показниками можна побачити в наведеній таблиці.

Якісні характеристики будматеріалів:

№ п / п:Показник:Керамзито бетонСилікатна цеглаПіноблокиГазоблокикерамо блокиОпілкобетонниє

1. Міцність, кг / см²: 25-150 50-150 10-50 5-20 10-50 20-50 2. Щільність, кг / м³ : 700-1500 1000-2000 450-900 200-600 600-800 500-900 3. Морозостійкість, циклів: 50-200 50-200 25-50 10-30 20-50 25-100 4. Водопоглинання,%: 50 40 95 100 15-30 60-80 5. Теплопровідність, Вт / м Град: 0,15-0,45 0,3-0,8 0,1-0,4 0,1-0,3 0,2 0,5 0,2-0,3 6. Усадка,% мм / м: 0 0 0,6-1,2 1,5 0 0,5-1

Як видно, за багатьма показниками керамзитобетонні блоки складають успішну конкуренцію традиційним і сучасним матеріалам. Вироби не позбавлені недоліків, але прекрасні експлуатаційні характеристики роблять цей матеріал відмінним рішенням для різнопланового будівництва.

Як вибрати клей для кладки газосилікатних блоків, а так само і його ціною можна дізнатися з даної статті.

Виробники і орієнтовна вартість

Купувати керамзитобетонні блоки найкраще безпосередньо у виробника. Таким чином, ви не тільки заощадите гроші, але і переконаєтеся в заводському походження товару. На великих підприємствах значно суворіше ведеться контроль всіх етапів виробництва і реалізації продукції.

Собівартість блоків, виготовлених заводським способом, буде дещо вищою, ніж «кустарні» вироби невідомих умільців, але тут найкраще перестрахуватися і не купувати свідомо неякісну або браковану продукцію.

Вартість керамзитобетонних блоків марки міцності М 50:

№ п / п:Найменування:Габарити, мм:Вага, кг:Ціна, $ за штуку:

1. Стіновий пустотіла блок. 190 × 390 × 188. 11 0,48. 2. Стіновий пустотіла блок. 240 × 300 × 500. 19,5 1,20. 3. Стеновой пустотіла блок. 250 × 400 × 188. 15,5 0,67. 4. Перегородковий пустотіла блок. 120 × 300 × 500. 7,0 0,40.

Відгуки про матеріалі найпозитивніші. Завдяки хорошим теплосберегающим характеристикам і відносно легкій вазі, цей матеріал надзвичайно затребуваний при індивідуальному та промисловому будівництві. Доступна вартість блоків, а також можливість компонування з іншими поширеними стінними панелями надають цим варіантом додаткові переваги, а довга і безпроблемна експлуатація можлива при дотриманні ряду правил по вибору якісних виробів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама