Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кладка газобетонних блоків своїми руками: покрокова інструкція, інструменти, схеми

  1. Як приготувати цементний розчин для кладки
  2. Принципи кладки своїми руками першого ряду з газобетону

Якщо знати правила кладки газобетону своїми руками, можна без допомоги фахівців побудувати будинок або гараж з безлічі на сьогоднішній день будівельних матеріалів. Секрети роботи: починаючи з вибору блоків, закінчуючи армуванням кладки , - в статті будуть описані. Якщо знати правила кладки газобетону своїми руками, можна без допомоги фахівців побудувати будинок або гараж з безлічі на сьогоднішній день будівельних матеріалів

Якщо дотримуватися правила, і знати деякі «секрети» кладки газобетонних блоків, можна без особливих зусиль побудувати ось такий гараж.

Якщо дотримуватися правила, і знати деякі «секрети» кладки газобетонних блоків, можна без особливих зусиль побудувати ось такий гараж

Система «шип - паз», помітно полегшує кладку газобетонних блоків.

Список інструментів, які будуть потрібні в процесі кладки газобетону:

  1. Будівельний рівень.
  2. Розмічальний шнур.
  3. Гумова киянка.
  4. Ножівка з крупним зубом для газобетону.
  5. Рубанок.
  6. Ручний або електричний штроборез.
  7. Арматура (діаметр 8-10 см).
  8. Вузька щітка, щоб видаляти пил з штроби.

Найголовніший принцип правильного зведення стін з газобетону своїми руками - вибрати газоблоки. Наскільки теплим і міцним буде будова, залежить багато в чому саме від їх якості. Найвірнішим рішенням буде придбання блоків тільки від відомих виробників. У «цеглинок» з газобетону, які зроблені напівкустарним методом, немає абсолютної геометрії. А вона дуже важлива для якісної кладки.

Важливою характеристикою є щільність газобетонного блоку. У документах на газобетон вона позначається буквою «D» і цифрами від 300 до 1200. Для того щоб будинок був теплим, потрібно вибрати газоблоки маркою не нижче D500.

Також важливою характеристикою газобетону є те, що він не вбирає вологу, на відміну від газосилікатних блоків. Для полегшення роботи будівельників багато фірм почали випускати газоблоки зі спеціальними виїмками для перенесення.

Також виробники здійснили таке нововведення, за допомогою якого клей можна не завдавати по боках поверхні «цеглинок». Це наявна у блоків система «шип-паз», яка спрощує стикування двох «цеглин» в одному ряду. Але будівельники-професіонали радять все ж наносити на них трохи клею.

Як приготувати цементний розчин для кладки

Якщо є можливість, застосовуйте спеціальний розчин для кладки газобетонних блоків.

Існує дуже простий рецепт цементного розчину. Для цього знадобиться:

  • корито;
  • лопата;
  • сапа;
  • відра;
  • пісок борової;
  • цемент;
  • вода;
  • мильний розчин.

У корито потрібно насипати 1 лопату цементу. Потім насипати туди 3 лопати піску. Перемішати всі в сухому вигляді. Налити у відро води і додати туди 1 краплю засобу для миття посуду, щоб цементна суміш не осідала на дно. Тоді заміс стане простіше.

Тепер в суху піщано-цементну суміш влити воду. Додавати потрібна така кількість, щоб суміш не була занадто густий або занадто рідкою. Дуже ретельно перемішати розчин лопатою. Він повинен бути якісним і добре лягати.

Принципи кладки своїми руками першого ряду з газобетону

Перший ряд потрібно починати класти з найвищого кута, і по ньому вирівнювати весь периметр.

Перший ряд блоків з газобетону лягає на розчин з цементу і піску, пропорції якого повинні бути 1: 3. Товщина шва між гідроізоляцією і блоком повинна бути не менше 2 см. За допомогою будівельного рівня можна вивірити правильність кладки перших і наступних за ними газоблоків. І заміряти потрібно все площині.

Після того як проведена кладка по кутах, між ними натягується розмічальний шнур. А вже по ньому будуть виставлятися всі інші. Для стіни, довжина якої 10 метрів і більше, в середину ряду кладуть ще один блок. Саме він не дозволить провиснути шнуру.

Кладка першого після фундаменту ряду блоків - найвідповідальніший момент. «Цеглинки» повинні бути ідеально зістиковано один з одним, інакше під стіною буде абсолютно неабсолютності геометрія.

Що б будова було міцним, зміщення блоків в сусідніх рядях, не повинно бути менш 8 см.

Щоб підігнати один до одного «цеглинки», буде потрібно гумова киянка, якій газоблоки акуратно пристукивают. Після ідеального вирівнювання можна починати заповнення ряду. В основному, довжина стіни не кратна довжині блоку. З цієї причини потрібно доборний «цеглинка». Для цього за допомогою ножівки з великим зубом для газобетону цілісний блок обрізається до необхідного розміру.

Внутрішні несучі стіни роблять з блоків товщиною, як і зовнішні, і кладуть їх разом. У зовнішньому блоці вирізається чверть і вставляється в неї внутрішній блок, який промащують клеїть розчином. Важливо, щоб кладка газобетону проводилася з перев'язкою зовнішніх і внутрішніх стін.

Розмір зсуву між двома поруч йдуть рядами не повинен бути менше 8 см. Там, де в майбутньому будуть зводитися перегородки, в несучі стіни закладаються гнучкі зв'язку. Вони закріплюються в газоблоків за допомогою цвяхів. Ще можна полегшити роботу, замурувавши їх в шов, вдавивши в розчин.

Після того як повністю проведена кладка своїми руками першого ряду газоблоків, потрібно почекати пару годин, які необхідні для схоплювання піщано-цементного розчину. Наступні ряди газобетону лягають на розчини для кладки .

Наступні ряди газобетону лягають на   розчини для кладки

Детальна схема армування газобетонной кладки.

Кожен ряд «цеглинок» обов'язково потрібно «затирати» спеціальним рубанком - це необхідно для того, щоб кожний наступний ряд лягав рівніше. Також цей спосіб застосовується і до бічних поверхонь. З його допомогою можна в подальшому полегшити оштукатурювання стін.

Після шліфування з газоблоків потрібно обов'язково видаляти пил, що утворився. Викидати цей пил не потрібно, як і ту, яка залишилася від пиляння блоків. Вона знадобиться в подальшому, при замазки технологічних отворів, таких як пази, які потрібні для перенесення блоків. Щоб їх заповнити, пил змішується з розчином кладки.

Застава міцного будівлі - кладка газобетону з армуванням.
Один з важливих моментів правильного укладання своїми руками - це армування кладки.
Армування робиться в кожному третьому або четвертому ряду.

За допомогою штроборізи в укладених «цеглинки» роблять 2 канали шириною 4 см (відстань не повинна бути менше 5-6 см від краю газобетонного блоку), з яких видаляється пил. У них закладаються 1-2 прутка арматури, потім наповнюють клеїть сумішшю або цементно-піщаним розчином. Чекати час після армування не потрібно.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама