Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вибираємо фундаментні блоки і будуємо з них фундамент

  1. Види фундаментних блоків
  2. види блоків
  3. розміри блоків
  4. Співвідношення ціна якість
  5. Будівництво фундаменту з блоків
  6. Крок 1. Розмітка.
  7. Крок 2. Земляні роботи.
  8. Крок 3. Облаштування подушки.
  9. Крок 4. Укладання блоків.
  10. Крок 5. Гідроізоляція.

фундаментні блоки

Щоб звести фундамент, можна використовувати різні способи і матеріали. Хтось має достатній бюджет і будує монолітний фундамент, а хтось бажає побудувати якісний фундамент, але при цьому шукає найбільш дешеві варіанти. Сьогодні досить поширеним вважається підстава для будинку, зібране з фундаментних блоків.

Види фундаментних блоків

Виробництвом фундаментних блоків займається велика кількість заводів. Готові вироби можуть мати різну геометрію, розміри і вага.

види блоків

Залежно від матеріалу виготовлення виділяють наступні типи:

Залежно від матеріалу виготовлення виділяють наступні типи:

різновиди блоків

  • Залізобетонні блоки.
  • Керамзитобетонні блоки.
  • Силікатні блоки.

Виробництво залізобетонних блоків здійснюється на основі бетону марки М150 і М200. Розчин має високу щільність, тому готові вироби мають значну вагу, від 300 до 2000 кг.

при виготовленні керамзитобетонних блоків в розчин додають керамзит. Такий склад дозволяє отримати на виході більш легкі вироби, їх вага становить 260-1500 кг. Перевагою таких блоків можна назвати хорошу теплоізоляцію при порівняно низькій ціні. Однак міцність керамзитобетонних блоків трохи нижче, і стійкість в підвищеної вологості погана.

Виробництво силікатних блоків здійснюється на основі вапна, тому вироби характеризуються середнім ступенем тяжкості, від 300 до 1630 кг. Силікатні блоки відрізняються високою гігроскопічністю, тому не рекомендується використовувати їх для будівництва підземних конструкцій, в тому числі і фундаменту.

Силікатні блоки відрізняються високою гігроскопічністю, тому не рекомендується використовувати їх для будівництва підземних конструкцій, в тому числі і фундаменту

керамзитобетонні блоки

Також виділяють наступні типи блоків прямокутної форми:

  • Фундаментні блоки суцільні, абревіатура ФБС. Ці вироби відрізняються високою щільністю, тому можуть використовуватися в якості основи для різних несучих конструкцій, включаючи фундамент і стіни цокольного поверху.
  • Фундаментні блоки суцільні з вирізом, ФБВ. Такий матеріал багато в чому полегшує прокладку різних комунікацій, завдяки технологічним вирізам на бічних частинах блоку.
  • Пустотілі блоки, ФБП. Найчастіше вироби такого типу знаходять застосування при монтажі незнімної опалубного конструкції . Порожнечі, наявні в блоках, заповнюють бетоном, а для більшої міцності підстави додатково армують.

Крім того фундаментні блоки можуть мати форму, відмінну від прямокутника:

Крім того фундаментні блоки можуть мати форму, відмінну від прямокутника:

Силікатні блоки

  • У формі трапеції. Такі елементи виступають в якості подушки під стрічковий або стовпчастий фундамент.
  • У формі циліндра. У більшості випадків циліндричні колони підходять для будівництва фундаменту пальового або стовпчастого типу.
  • Трапециевидная або прямокутна балка також іноді використовується при влаштуванні основи.

У блоках будь-якого типу передбачено внутрішнє армування, так як на вироби в процесі експлуатації передбачається значне навантаження. Для більш зручного переміщення в блоки закладають сталеві монтажні петлі.

до змісту ↑

розміри блоків

Основним параметром фундаментних блоків є розмір, який регламентований особливим нормативним документом. Вибираючи готові вироби для певної мети, необхідно враховувати довжину, ширину і висоту кожної одиниці. Від правильно обраних параметрів блоку залежить надійність, міцність і довговічність фундаменту і всієї будови в цілому.

Від правильно обраних параметрів блоку залежить надійність, міцність і довговічність фундаменту і всієї будови в цілому

характеристики блоків

Згідно ГОСТ сьогодні випускаються фундаментні блоки мають такі основні типорозміри:

  • Довжина - 2400, 1200 і 900 мм.
  • Ширина - 600, 500, 400 і 300 мм.
  • Висота - 600 або 300 мм.

Залежно від розмірів і форми блоку визначається його маса.

до змісту ↑

Співвідношення ціна якість

Для виготовлення фундаментних блоків в основному використовується бетон, отже, виріб високої якості, виготовлене в повній відповідності до стандартів і з дотриманням технологічного процесу, буде мати високу вартість.

У кожному регіоні ціни на фундаментні блоки встановлюються свої. Це залежить від доступності вихідної сировини, цін на енергоносії та багато іншого. Для вибору оптимального варіанту ціни достатньо зателефонувати в кілька компаній і порівняти запропоновані варіанти.

Однак, щоб переконатися в якості пропонованої продукції, необхідно візуально оглянути фундаментні блоки. Виріб за високою ціною можна купувати в наступних випадках:

  • Фундаментні блоки однієї марки повинні мати строго однакову форму і розмір, межі блоку повинні бути рівними і чіткими, без сколів і тріщин.
  • При сильному механічному впливі блок не повинен розсипатися або тріскатися, а утворюються відколи повинні бути мінімальними.
до змісту ↑

Будівництво фундаменту з блоків

У більшості випадків будинки будують на стрічковому фундаменті, тому для прикладу можна взяти пристрій саме цього типу. Щоб звести надійну основу з фундаментних блоків, рекомендується скористатися наступною інструкцією.

Крок 1. Розмітка.

Першим етапом будівництва будь-якого типу підстави є розмітка ділянки. Для цього визначають розташування будинку і ставлять кілочки в відповідних місцях. Межі позначають будівельним шнуром або мотузкою.

Крок 2. Земляні роботи.

Цей етап передбачає риття траншеї під фундаментні блоки. Грунт прибирають згідно виконаної розмітці. глибина траншеї визначається різними параметрами, починаючи від стану ґрунту і закінчуючи вагою майбутньої конструкції. Ширина траншеї визначається параметрами фундаментного блоку, вона повинна бути трохи більше його ширини.

Крок 3. Облаштування подушки.

Щоб навантаження, що передається від будови на грунт, розподілялася рівномірно, необхідна своєрідна подушка для фундаменту з блоків. Цей елемент може бути виконаний в декількох варіантах:

  • Пошарово з піску і щебеню. У цьому випадку дно траншеї засипають шаром піску в 15 см, ущільнюють, а потім насипають щебінь шаром аналогічної товщини. Цей шар також добре трамбують.
  • У вигляді монолітної бетонної стрічки . Виготовлення такої подушки передбачає створення опалубки і армуючого поясу з наступним заливанням всієї конструкції бетонним розчином.
  • Збірна подушка з трапецієподібних блоків. Зазначені вироби укладають на дно траншеї, засинаючи піском проміжки між ними.
до змісту ↑

Крок 4. Укладання блоків.

Збірний стрічковий фундамент з блоків будується за такою технологією:

  1. Укладання блоків в кутах.
  2. Установка елементів в місцях проходження комунікацій.
  3. Установка проміжних блоків.
  4. Заповнення порожнеч цеглою.

В процесі укладання необхідно дотримуватися певних правил:

  • Монтаж блоків виконується з обов'язковою перев'язкою.
  • Після установки кожного ряду необхідно заповнити вертикальні шви бетонним розчином.
  • По верхній частині встановлених блоків необхідна укладка армирующего пояса. Ця конструкція зв'яже верхні бетонні блоки і вирівняє поверхню фундаменту по горизонталі.
до змісту ↑

Крок 5. Гідроізоляція.

Незважаючи на міцність Фундаментних блоків, їх поверхня має потребу в надійному захисті від грунтових та паводкових вод. Для цієї мети проводять роботи з гідроізоляції фундаменту. Захистити підставу можна декількома способами:

  • обклеюючи поверхню рулонними матеріалами .
  • обмазуючи бітумною мастикою .
  • фарбуючи силіконовими, акриловими або бітумними ЛФМ.
  • Оштукатуривая цементними розчинами з додаванням полімерних речовин.
  • Покриваючи проникаючої ізоляцією.
  • Напиляя рідку гуму.

При дотриманні технології укладання можна створити надійне і міцне підстава з фундаментних блоків.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама