Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Залізобетонні блоки для фундаменту: нові і б / у, розміри, ціни

Основа будь-якої будівлі повинна бути стійкою до навантажень, витримувати агресивне вплив вод підгрунтя і опадів, коливання температур. Цими якостями в повній мірі володіють спеціальні залізобетонні блоки для фундаменту, досить доступні за ціною і легкі в збірці. Починаючи будівництво, слід вивчити характеристики блокових елементів і дізнатися, як їх застосувати на практиці.

Починаючи будівництво, слід вивчити характеристики блокових елементів і дізнатися, як їх застосувати на практиці

Зміст:

  1. Як зробити залізобетонний фундамент
  2. Особливості роботи з б / у блоками
  3. Скільки коштує

Призначення, особливості і характеристики

Для формування фундаменту і спорудження стін підвалів згідно ГОСТ 13579-78 випускаються цільні блоки з важкого бетону з показником щільності 2,0 т / м3. Додаткову жорсткість надає монтажна арматура. На торцях зроблені вибірки для укладання в них бетонної суміші під час монтажу.

Блокові вироби діляться на три групи, в залежності від довжини:

ЗБВ блоки Довжина, мм Висота, мм Ширина, мм Короткі 880 580 300-600 (з інтервалом 100 мм) Середні 1180 280 400-600 Довгі 2380 580 300-600

До маркування фундаментного блоку входить його лінійні розміри, округлені до цілих чисел, позначення матеріалу (твердий бетон). Наприклад, залізобетонний блок розмірами 1180 х 500 х 580 мм умовно позначається так: ФБС 12.5.6-Т.

Переваги будівельних блоків для закладки фундаменту:

  • швидкість будівництва;
  • якість і розміри відповідають стандарту;
  • вогнестійкість;
  • екологічність;
  • стійкість до корозії, старіння, гниття, температурних перепадів.

Серед недоліків ФБС слід зазначити меншу міцність, в порівнянні з залитими фундаментами. Облаштування гідроізоляції збірної конструкції - більш витратний процес, ніж аналогічна операція, що проводиться з монолітним варіантом.

Вибирають відповідний вид стандартних елементів. Для основи капітальної будови беруть вироби з великим перетином, монтовані за допомогою вантажопідйомного обладнання. Дачний будиночок або гараж встоїть на невеликих блоках. Ширина фундаменту приймається більше товщини стін будівлі, а траншею риють так, щоб блоки вільно в неї входили. Нижній рівень закладки визначається вагою будинку і якістю грунту.

Збірний фундамент із залізобетонних блоків - це різновид стрічкового варіанту. Конструкція витримує будівля з невеликою кількістю поверхів, щитової або брусових дачний будинок. Фундамент споруджують в певній послідовності.

1. Перед початком монтажних робіт наносять осі будівлі, відзначають розташування траншей.

2. За допомогою екскаватора заглиблюються нижче за рівень промерзання грунту. Потім вручну зачищають підставу, щоб надати грунту щільність і однорідність.

3. Вириту траншею заповнюють щебенем на висоту 10 см і піском (5 см) - з них формується фільтруюча подушка. Перш ніж почати монтаж, її поливають водою і утрамбовують. Підсипка зменшує спучування грунту, так як її обсяг при замерзанні і розмерзання не змінюється.

4. Осьову розмітку переносять в траншеї, контролюючи прямі кути за допомогою виміру діагоналей. Ставлять маяки для установки кутових подушок ФО або опалубки (якщо буде залита цільна підошва).

Ставлять маяки для установки кутових подушок ФО або опалубки (якщо буде залита цільна підошва)

5. Заливають щільний бетон з низьким вмістом в'яжучого компонента шаром 10 см.

6. За допомогою крана ставлять фундаментні подушки ФЛ, що мають форму трапеції (ГОСТ 13580-85) - спочатку кутові, а потім і інші. Правильність монтажу контролюють рівнем. Відстані між ФО витримують не більше 0,7 м.

7. Накидавши будівельний розчин, монтують ФБС, обов'язково перев'язуючи вертикальні шви. Стики в нижньому ярусі розміщують тільки над подушками. Площинність покладених блоків перевіряють за допомогою рівня - по вертикалі і горизонталі. Пази на стиках заповнюють бетонною сумішшю.

В процесі монтажу залишають заплановані отвори для комунікацій. Після застигання розчину зовнішню сторону ФБС покриваютобмазочной гідроізоляцією, а для надійності на неї додатково монтують рулонні гідроізоляційні матеріали.

Як використовувати б / у блоки для облаштування фундаменту

З метою економії вигідніше придбати блокові елементи, що були у вжитку. Залізобетонні блоки б / у для фундаменту можна укладати звичайним способом. Щоб побудувати будинок без підвалу на малопучіністом грунті, практикують виготовлення переривчастого фундаменту з ФБС. Технологія його зведення має деякі нюанси.

  • Між ж / б блоками залишають зазори, витрачаючи при цьому матеріалу на 20% менше.
  • Порожнечі заповнюють землею з неодмінною трамбівкою.
  • Вертикальні шви розташовують над бетонними подушками.

Переривчастий фундамент споруджують тільки на підставі попереднього інженерного розрахунку. Але в будь-якому випадку зазори між ФБС залишають не більше 70 см. Бажано, щоб кладка стін велася колодязних методом або з саману.

Середні ціни на блоки ФБС в Москві

Купити залізобетонні фундаментні блоки пропонують виробники і торговельні посередники. Середні ціни на популярні будівельні вироби вказані в таблиці.

Найменування компанії Позначення ЗБВ блоку Ціна, рублі Інжиніринг збут ФБС 9-5-6Т 1 255 РусГрадСтрой ФБС 12-3-6 1 043 ЗЗБВ № 5 ФБС 9-6-6 1 150 КЖБІ ФБС 9-5-3 540

Ціна погонного метра збірного фундаменту з подушкою основою обходиться в середньому в 10 000 - 1 1000 рублів з урахуванням витрат на матеріали і роботу. Віддаючи перевагу стрічкової конструкції з блоків, слід переконатися в її економічній доцільності.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама