Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Які бувають сенсорні екрани?

Сенсорні екрани (touch screen) представляють собою панельні пристрої для введення даних шляхом тактильного взаємодії з поверхнею.
Першими сенсорними екранами були оснащені тільки деякі моделі кишенькових комп'ютерів. Поступово настільки прогресивна технологія увійшла в побут і стала використовуватися майже у всіх видах обладнання.

Сенсорні екрани поділяються на кілька типів залежно від принципу роботи ( джерело ). Тачскріни бувають:

  • резистивні;
  • ємнісні;
  • Проекційно-ємнісні;
  • інфрачервоні;
  • На основі поверхнево-акустичних хвиль.

Було б неправильним вважати якийсь тип однозначно краще або гірше. Кожен з перерахованих вище екранів має свої особливості, що робить його ідеально відповідним для одних цілей і зовсім невідповідним для інших.
Розглянемо принципи роботи трьох видів тачскріном, які представлені на даному сайті:
Проекційно-ємнісний екран реагує на дотик, завдяки сітці електродів, розташованої на задній стінці екрану. При впливі на тачскрін електрод утворює конденсатор, ємність якого заміряє електроніка і подає відповідний сигнал пристрою.
Екрани на основі поверхнево-акустичних хвиль - це сучасні високотехнологічні тачскрін широкого застосування. Вони складаються з декількох елементів: п'єзоелектричні перетворювачі по кутах, датчики і контролер. Електричний сигнал від контролера перетворюється за допомогою п'єзоелектричних перетворювачів в поверхнево-акустичні хвилі на поверхні екрану. При впливі на екран акустичні хвилі віддають частину енергії, що миттєво вловлюється датчиками.

Принцип роботи інфрачервоних екранів досить простий: на його поверхні знаходиться сітка з інфрачервоних променів
Принцип роботи інфрачервоних екранів досить простий: на його поверхні знаходиться сітка з інфрачервоних променів. Дотик до монітора перериває промінь, а контролер фіксує цю зміну. Перші сенсорні екрани масового виробництва були інфрачервоними.
Резистивний екран - досить надійний і недорогий тачскрін. Такі екрани бувають чотирипровідні і п'ятипровідні. Основні елементи - верхня панель і резистивні покриття. У звичайному стані ці дві деталі не стикаються, але при натисканні панель і покриття замикаються, викликаючи зміни в контролері, який подає електричний сигнал пристрою.
Технологія виготовлення та принцип роботи кожного тачскрінаопределяют його сферу застосування. Наприклад, для мобільних телефонів і планшетів важлива чутливість екрану і швидке реагування, тому більшість гаджетів оснащені ємнісними дисплеями. Вуличне обладнання для масового користування (банкомати, термінали) має бути міцним і надійним, тому тут застосовують резистивні панелі або екрани на основі поверхнево-акустичних хвиль, тому що їх можна захистити спеціальним склом, і це не вплине на чутливість екрану.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама