Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як оформити дизайн спальні в японському стилі?

  1. В основу стилю покладено такі принципи:
  2. Кольорове рішення
  3. Оздоблення
  4. освітлення
  5. меблі
  6. аксесуари
  7. Текстиль

Японський стиль інтер'єру дуже повно виражає східний підхід до життя: неспішність, медитація, релаксація, пошук гармонії як всередині себе, так і в навколишньому світі.

Японський стиль інтер'єру дуже повно виражає східний підхід до життя: неспішність, медитація, релаксація, пошук гармонії як всередині себе, так і в навколишньому світі

В основу стилю покладено такі принципи:

  • Мінімалізм. Інтер'єр японської спальні не містить нічого зайвого, нічого такого, без чого не можна було б обійтися. Тільки тоді енергія буде вільно рухатися по приміщенню, не зустрічаючи на своєму шляху перешкод, а це вкрай важливо з точки зору східної філософії. Мінімалізм доходить іноді до крайнощів, наприклад, в японському будинку дуже рідко можна зустріти ліжка, їх замінюють покладені на підлогу матраци, які днем ​​прибирають.
  • Практичність. Вітаються предмети, які можна використовувати відразу в для декількох потреб. Наприклад, на високому скрині можна сидіти, а всередині нього зберігати футони - матраци, які замінять японцям ліжко.
  • Екологічність. Дизайн спальні передбачає використання тільки натуральних матеріалів - дерево, скло, шовк, папір. Матеріали для оздоблення стін, підлоги, стелі повинні бути тільки натуральними.
  • Мобільність. Планування японського вдома не стаціонарна, вона постійно змінюється в залежності від часу доби і потреб його мешканців. Одна і та ж кімната може днем ​​служити вітальнею, вранці - спортивним залом, а ввечері - спальнею. Цьому багато в чому сприяє трансформовані меблі, а також повсюдне використання ширм.

Цьому багато в чому сприяє трансформовані меблі, а також повсюдне використання ширм

Кольорове рішення

Спальня в японському стилі не може бути виконана в яскравих колірних поєднаннях, бути строкатою, занадто активною. Спокій і розслаблення вимагають світлих, чистих тонів, переважно нейтральних. Найбільш часто використовуються білий, сірий, кремовий, бежевий тони. Як контрастних кольорів виступають чорний, темно-коричневий, рідше - червоний і синій.

Оздоблення

Для внутрішньої обробки застосовують натуральні матеріали, такі як дерево, цегла, тканини а також папір. З неї виготовляють переносні "стіни" - ширми, за допомогою яких зонируют приміщення.

  • Підлога. Краще за все будуть відповідати стилю дерев'яні підлоги. Можна використовувати ламінат з бамбука. Зверху на підлогу кладеться плетені циновка, в японських будинках ці циновки змінюються двічі на рік.
  • Стіни. В інтер'єрі японської спальні стіни можуть бути затягнуті тканиною, покриті дерев'яними панелями. Можна залишити на увазі і цегляну кладку, це цілком впишеться в стиль. Вимога одна - колірна гама стін і підлоги повинна бути єдиною, проте підлогу при цьому темніше, іноді значно.
  • Стеля. Однотононний стелю, обов'язково матовий - ідеальний варіант, на ньому не повинно бути тріщин, нерівностей, ніж він досконаліший - тим краще. Тому найчастіше використовують натяжні стелі, або закривають стелю матовим склом, за яким розміщують світильники.

Тому найчастіше використовують натяжні стелі, або закривають стелю матовим склом, за яким розміщують світильники

освітлення

Щоб атмосферу розслаблення нічого не порушувало, в дизайні спальні в японському стилі заборонено використання занадто яскравого і різкого світла. Зазвичай джерела світла притеняют матовими плафонами і абажурами, часто їх виготовляють з рисового паперу, яка може бути білого або кольорового, з малюнком або без.

Для плафонів також використовують матове скло. У тому випадку, якщо світильники мають власний колір, він повинен або поєднуватися з кольором стін і стелі, або грати роль гармонійного колірного акценту.

У тому випадку, якщо світильники мають власний колір, він повинен або поєднуватися з кольором стін і стелі, або грати роль гармонійного колірного акценту

меблі

Меблі, якій дуже небагато, як правило, досить низька. Вона має дуже прості геометричні форми, і позбавлена ​​прикрас - різьблення, інкрустацій і тому подібного бути не повинно.

Традиційна "ліжко" японця - матрац, вдень забирається в шафу або скриню. Останнім часом європейські традиції стали поступово поширюватися і в Японії, так що в спальнях з'явилися справжні ліжка, однак вони завжди низькі і мають форму прямокутника. Ще в спальні можу бути низький столик для чаю, і шафа-купе з розсувними дверима з матового скла, дзеркал або рисового паперу. Допустимі також низькі комоди.

Допустимі також низькі комоди

аксесуари

Один з невід'ємних атрибутів японського стилю - предмети з рисового паперу, зокрема - ширми. З їх допомогою одну велику кімнату можна моментально перетворити в кілька маленьких, виділити спальну зону або зону для роботу в загальній кімнаті, розділити різностатевих дітей в дитячій на ніч. Рами для ширм виготовляють з дерева або бамбука, і обтягують папером, прикрашеної орнаментами або малюнками.

Спальня в японському стилі прикрашається зображеннями богів, пейзажами в характерному стилі, на яких можуть бути намальовані пагоди, гора Фудзі, гілки сакури, журавлі. Часто в спальнях ставлять великі вази, в яких містяться ікебани - національні букети з живих або сухих квітів з додаванням гілок та інших елементів.

Також одним з найбільш традиційних прикрас вважається бонсай - крихітні дерева, вирощені особливим чином в невеликі горщики-миски. Найефектніші прикраси інтер'єру японської спальні - великі віяла, розписані в традиційній техніці. Також на стінах можна розвісити самурайські мечі і кинджали.

Ароматичні лампи, свічки, декоративні тарілки у формі пелюсток квітів допоможуть створити в кімнаті східний колорит. Головне, щоб їх не було занадто багато, простір повинен бути гармонійним, а не перевантаженим дрібними деталями.

Східна мудрість говорить, що біжить вода гармонізує навколишній простір і думки людини, тому часто в японських будинках можна зустріти невеликі кімнатні водоспади. Їх роблять з натуральних каменів. Крім естетичної, вони також несуть і утилітарну функцію, зволожуючи повітря.

Крім естетичної, вони також несуть і утилітарну функцію, зволожуючи повітря

Текстиль

Дизайн спальні передбачає використання текстильних елементів з натуральних волокон. Це може бути шовк, бавовна, льон, а також вироби з бамбукового волокна. Постільна білизна прикрашають ієрогліфами. Штори на вікнах повинні бути легкими, простими за формою, складки, волани, пишні оборки не допускаються. Перевагу слід віддати так званим японським шторам.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама