Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Екзотичні фрукти

Апельсин - особливо, солодкий апельсин-rотносітся до цитрусових дерев Citrus sinensis (синонім - Citrus aurantium L

Апельсин - особливо, солодкий апельсин-rотносітся до цитрусових дерев Citrus sinensis (синонім - Citrus aurantium L Апельсин - особливо, солодкий апельсин-rотносітся до цитрусових дерев Citrus sinensis (синонім - Citrus aurantium L. var. Dulcis L. або Citrus aurantium Risso) і його плодам. Апельсин є гібридом древніх одомашнених рослин, можливо, помело (Citrus maxima) і тангеріна (Citrus reticulata). Це низкорастущие, квітуче, дерево, яке досягає 10 метрів. У нього вічнозелені листя, які розташовані чергується методом, і мають овальну форму з зазубреними краями, 4-10 сантиметрів в довжину. Плід апельсина це тип ягоди - помаранча.
Слово «апельсин» ( «оранж») походить від санскріткского і тамільської «нарандж». Зазвичай фрукт складається з 11 окремих часточок, і тому тамільське слово «Орандж» перекладається як «шість і п'ять», що разом дає 11. Апельсини відбулися з південно-східної Азії, В'єтнаму, або Індії і південного Китаю. Плід Citrus sinensis називають солодким апельсином, щоб відрізнити його від Citrus aurantium - гіркого апельсина. У деяких мовах він відомий, як китайське яблуко.
Всі цитрусові дерева відносяться до єдиного роду цитрусових, і є недоступними для перехресного запилення. Найвідомішими видовими представниками є лимони, лайми і апельсини. Однак серед усіх цитрусових горде ім'я апельсин зазвичай носять такі рослини, як Citrus sinensis і Citrus aurantium. Плоди всіх представників роду цитрусових є ягодами, так як вони містять безліч насіння, м'ясисті, м'які і походять з однієї зав'язі. Насіннячко апельсина нерідко називають кісточкою.
Апельсини вирощують у великих кількостях в регіонах з теплим кліматом по всьому світу. Смак апельсина може бути як кислим, так і солодким. Плоди зазвичай очищають від шкірки і їдять свіжими або вичавлюють з них сік. Вони мають товстої гіркою шкіркою, яку зазвичай видаляють, хоча її можна утилізувати в вигляді корму для тварин, якщо під впливом тиску і спека прибрати воду. У деяких рецептах вона також використовується як смакова приправа або гарнір. Самий зовнішній шар шкірки подрібнюється на тертці або розрізається на тонкі шматочки спеціальним пристосуванням, для виробництва апельсинової цедри, яка так популярна серед кулінарів, так як має смак подібний внутрішньої частини апельсина. Біла частина шкірки, звана перикарпієм або альбедо, являє собою джерело пектину іa містить приблизно таку ж кількість вітаміну С, як і м'якоть.
Перська апельсин, який повсюдно вирощується на півдні Європи, коли його в одинадцятому столітті завезли в Італію, був гірким. Солодкі апельсини були привезені в Європу тільки в п'ятнадцятому столітті з Індії португальськими торговцями. Вони швидко витіснили гіркі плоди, і сьогодні є основою для найпопулярніших сортів. Солодкі апельсини бувають самих різних розмірів і кольорів, завдяки місцевим умовам. Зазвичай вони складаються з десяти часточок.
Португальські, іспанські, арабські і датські моряки садили цитрусові дерева під час торгових маршрутів, щоб запобігти цингу. У другій подорожі в 1493 році Крісофор Колумб добув насіння апельсина лимона і цитрона і привіз їх на Гаїті і Кариби. У Флориді, однак, апельсини і лимони з'явилися тільки в 1513 році завдяки іспанському мандрівникові Хуану Понсе де Леон, а на Гаваях з'явилися вони вже в 1792.
Єдина мутація в 1820 році теплицях солодких апельсинів, посаджених при монастирі в Бразилії, дала народження навів, також відомому як навели Вашщінгтона, навів Ріверсайд або навели Бахайя. Мутація викликала поява другого апельсина з основи оригінального фрукта, з протилежного боку стебла. Другий апельсин розвивався як приєднаний близнюк першого, але сегменти його були менше, ніж часточки першого. Із зовнішнього боку, маленький, недорозвинений близнюк залишав зав'язь на верхівці основного плода, через що вона ставала схожою на людський пупок.
Через те, що мутація залишила плоди без насіння і повністю стерильними, єдиним засобом культивувати більше нових різновидів це прищеплювати гілочки до виросли цитрусовим. Дві таких гілочки оригінального дії були «пересаджені» в 1870 році в Ріверсайді, штат Каліфорнія, через що той отримав світову популярність.
Сьогодні навели виробляються шляхом щеплень. Це не має на увазі звичайну методологію селективного виведення, тому не тільки апельсини навели сьогодні мають ту ж саму генетичну структуру, що й оригінальне дерево, вони можуть навіть вважатися плодами того самого дерева, яке зараз налічує століття. У рідкісних випадках, однак, подальші мутації можуть призвести до утворення нових сортів.
Валесійскій або мурсійскій апельсин це один з солодких плодів, які використовуються для віджиму соку. Цей плід дозріває пізно, тому його дуже цінують, так як навели вже відійшли. З цієї причини апельсин був обраний як офіційний символ Кубка світу FIFA 1982 року, який проходив в Іспанії. Символ цей назвали «Naranjito» (Наранхіто, «маленький апельсин») і пофарбували в кольори форми національної збірної Іспанії.
Апельсини-корольки мають червоні прожилки на плоді, а сік їх зазвичай темно-червоного кольору. З'явився цей фрукт як сорт традиційного севільського мармеладного, і відрізняється від основного різновиду червоними прожилками і унікальним смаком. Мандариновий апельсин схожий на нього, але менше і солодший. Багряний навів являє собою той же навів, тільки що вийшов в результаті диплоидной мутації.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама